Sunday, February 25, 2007

Att skildra verkligheten

DN: "Allbäck skulle dribbla av mittförsvararen Suleyman Sleyman då landslagsfowarden fastnade med vänsterbenet i gräsmattan."

AgentDirekt: "Allbäck, som var mycket bra, sprang ihop med försvararen Sebastian Eguren och tvingades byta."

Sportbladet: "I slutet av första halvlek stötte han ihop, knä mot knä, med Hammarbys Suleyman Sleyman."

TT: "Tyvärr fick den svenske landslagsanfallaren bäras på bår av planen efter 37 minuter."

Fotbollskanalen: "Allbäck skadade knät i en duell med Hammarbys back Suleyman Sleyman."

Svenska Dagbladet*): "- Marcus trampade snett och vred knäet. Inte i samband med någon närkamp, utan det bara hände, säger Allbäcks agent Roger Ljung.
De första uppgifterna, på Royal Leagues egen hemsida, talade om att Allbäck i slutet av första halvleken gjorde sig illa i en närkamp med Bajens glidtacklande isländske back Gunnar Thor Gunnarsson"

...grönvita sidan upp!: "Allbäck fick bollen för långt ifrån sig och kom in på tok för sent i nästa läge eftersom Sulan hann emellan och rensade undan. Allbäck fullföljde lik förbannat och sparkade Sulan hårt på vaden. Eftersom Sulans vader är gjorda av samma material som den där svarta lådan de har på flygplan blev det för mycket för Allbäcks ben och han blir nog borta ett tag. Nu undrar vi bara: Hur gick det med Sulan? Det var ju faktiskt han som blev överfallen av en sen och vårdslös tackling."

***

Resten av matchen skiter vi jävligt högaktningsfullt i, för har man inget positivt att säga kan man lika gärna knipa igen. God natt.

*) sen uppdatering, men vi kunde bara inte undanhålla er den. En journalist som uppenbarligen följt matchen på Royal Leagues livesida och en agent som är... en agent. Det blir vackert. Tack till stammisen Puff78 som transkriberade den!

12 Comments:

Allbäck skadade sig faktiskt när han fick bollen för långt ifrån sig och vred till vänsterbenet för att hinna nå den igen. Tittar man noga på repriserna ser man att det är före "sammanstötningen" med Hammarby-backen. Sulans inblandning i Allbäcks skada sträcker sig bara till att Sulan ju tvingade Allbäck att sträcka sig eftersom Sulan var steget före.
Allbäck kan dock ha skadat Sulan när han kom sent in i situationen men min första gissning är dock att man tog ut backkämpen som en ren försiktighetsåtgärd.

2/26/2007 01:51:00 AM  

anonym: Exakt när i situationen vridningen äger rum går det förstås att diskutera. Men att påstå att det inte hände *i samband med* vansinnestacklingen är bara... agentmässigt. ;)

Sulan är säkert inte allvarigt skadad. Som sagt, hans vader är inte av denna världen.

2/26/2007 03:08:00 AM  

Jon Rytterbro - kom tillbaka! Allt är förlåtet!

2/26/2007 05:07:00 AM  

Kan vi ställa Sulans vader i mål?

2/26/2007 05:32:00 AM  

"Gustavsson kritiserar Zengin och Davies öppet"

Det är någon som har fått en ordentlig avsugning av Jeffs agent på fotbolldirekt. Lågvattenmärkena står som spön i backen.

2/26/2007 06:46:00 AM  

Anonym 5: Uppenbarligen krävs det att han efter en 0-4-förlust ska säga att "spelarna gjorde vad de kunde, allt är mitt fel, skjut mig, snälla" för att vissa element i pressen ska vara nöjda.

2/26/2007 06:49:00 AM  

Zengin var väl som alltid godkänd?

Hade sprungit upp en massa fria ytor som dessvärre ingen såg...

Åsså halkade han till vid fel tillfälle åtminstone en gång... Eguren och Petter skötte sig bra, speciellt med det motståndet.

Fast jag var tvungen att knäppa av ljudet efter en halvtimme... Vilka jävla gnagarkommentatorer... :-)

2/26/2007 07:47:00 AM  

Gnagarkommentatorer? Fel gissat...

2/26/2007 08:59:00 AM  

Aha! Var de alltså gårdare då? :-)

2/26/2007 10:20:00 AM  

haha ja detta är ju typexemplet på hur det fungerar i nyhetsvärlden... *suck*

Eguren, Gunnar och möjligtvis Petter får godkänt resten, njaa speciellt Mikkel såg vilsen och osäker ut i passningsspelet.

2/26/2007 12:37:00 PM  

Visserligen helt icke-relaterat till Allbäcksituationen, men ännu ett tydligt exempel på hur kvällstidningarnas (även om karln inte längre jobbar på Expressen utan numer finns på Dagens Media) medarbetare ser på sig själva, och hur dom skildrar "verkligheten" - är dagens övertramp av Rislund.
Karln skriver en artikel om sin egen nyss avslagna resningsansökan till HD i tidningen han nu jobbar på.

/KLUMPEN

2/27/2007 08:11:00 AM  

Gillar följande citat bäst, skrivet av Lallaren i sin blobb:

"Så när det gäller den där Milano-resan, Lasse – se till att boka biljetter. Läget har aldrig varit bättre. Tacka Marcus Allbäck för det. Eller den Hammarby-spelare som sänkte honom…"

Vem tänker på stackars Sulan, själva offret i det råa överfallet? Jag tänker på dig, Sulan!!!

2/27/2007 12:42:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home