Thursday, March 22, 2007

Återkomster, andningspauser

Det var länge sedan man blev uppriktigt lättad av ett oavgjort resultat i en träningsmatch (man inte såg) mot ett norskt brögäng, men man tar vad man får denna försäsong, och rapporterna från Cypern talar om att Hammarby äntligen åtminstone tidvis visade upp att man har ett knippe bra fotbollsspelare i truppen, samt att ett par nyckelspelare äntligen visade gryende form.

Charlie Davies gjorde helikoptern. Och scorade. Bara en sådan sak.

Men de största glädjeämnena, utifrån vad vi tolkar rapporterna som, är att Louay Chanko verkar vara på gång på allvar (och är den första Hammarbyspelaren som verkar trivas som indragen vänstermittfältare. Eller var han utdragen? Det framgick inte.)och att Gunnar Thor Gunnarsson återigen gav vinkar om att han tagit det där nödvändiga steget för att bli en back av god allsvensk klass (och isländsk landslagsklass, tillika. Gratuleirur!).

Största orosmomenten: Paulinho svag igen, och hela laget ska ha gått in i väggen ungefär lagom till Tidaholm. Hm.

***

Comeback 1: Erland Hellström har genomlevt 90 minuter, på ett ganska förtroendeingivande sätt, men målvaktsfrågan är inte löst för det. Många har undrat vad en viss krönikör med vissa kopplingar till agentvärlden menar när han påstår att Erland Hellström inte kan spela "innan sommaren".
Så här är det: Tony Gustavsson har sagt, och denne krönikör spetsat till, att vi inte kan räkna med att Erland når *full matchform* förrän i sommar. Eftersom man vill ge honom tid att återfå koordinationen och matchvanan i lugn och ro ska vi därmed absolut inte räkna bort att en målvakt lånas in medan Erland tar ikapp de åtta månader han varit borta. Även om han klarade sig bra idag. Silly är inte över.

Är målvakten Richard Kingston? Fan vet. Men om vi frivilligt ska plåga oss igenom fotbollstravestin Brasilien-Ghana nästa vecka vill vi fan veta att det är värt besväret.

Stackars Benny. Men tyvärr är det rätt.

***

Comeback 2: Christian Traoré och Suleyman Sleyman i Hammarbys backlinje. Helt plötsligt var det 2002 igen, vilket inte var en helt angenäm känsla. Men skönt att vi kan räkna med den unge gammeldansken igen.

***

Comeback 3: En annan spelare som återkom efter ett längre skadeuppehåll var Jeffrey Aubynn. Och vi förstår inte varför vissa anser det överraskande.
Oddsen är låga på att en viss Expressenreporter i morgon kommer att, utifrån Jeffrey Aubynns fyra minuter, påstå att Hammarbys "policy" har ändrats eftersom samme reporter "avslöjade" det härom dagen i en sällsamt illa skriven artikel.
Det är inte sant, kom ihåg det.
Det är inte sant eftersom Jeffrey Aubynn aldrig varit avstängd, och nu när han är skadefri går inte osanningen att driva längre. Den "policy" som ni kommer att läsa om i morgondagens Expressen har aldrig funnits någon annanstans än i ett par kvällstidningsreportrars hjärnor. Åtminstone inte sedan 2003.

Att det sedan mycket riktigt kan finnas lägen då det är helhetsmässigt bättre att satsa på en ung och lovande spelare med långt kontrakt än en spelare som har för avsikt att lämna klubben, är precis samma resonemang som alla fotbollsklubbar för, alltid, från Real Madrid till Jonstorp, och det är ingenting konstigt med det.

Hur de senaste månadernas mediecirkus påverkat Jeffrey Aubynns chanser att slå sig tillbaka in i startelvan (han har ju som bekant varit skadad hela försäsongen) återstår att se. Men är han det bästa valet som vänstermittfältare i tränarens ögon, indragen, utdragen eller vad det nu blir, kommer han att få spela.
Konstigare än så är det inte, och har aldrig varit.

15 Comments:

Frågan är vem en frisk Petter A ska peta på detta grymma mittfält?

För visst måste Petter spela?
...och säg inte Chanko, vi behöver Chanko

3/22/2007 01:13:00 PM  

Det är upp till Petter att visa att han faktiskt är värd en plats på vårt otroligt konkurrensutsatta mittfält, jag tror fan att det är enklare för honom att slå sig in i anfallet, som detta ser ut just nu... Men om han nu tvunget ska spela på mittfältet så tror jag att det är Mikkel som får gå av och Eguren får en startposition ett halvt steg längre bak, vilket denne ju faktiskt också föredrar själv.

3/22/2007 01:47:00 PM  

Ang policyn som enligt den här förnekande bloggen bara finns i journalisters hjärnor kan vi ju bara tillägga ett av flera klipp (den här dock någon månad gammal) på att policyn har funnits i fler hjärnor än journalisters:

"I anslutning till det togs frågan om kontrakts-förlängningar upp. Henrik Appelqvist underströk att det är helt felaktigt att det inte förekommit förhandlingar i god tid med spelare vars kontrakt går ut. Däremot har avstängningspolicyn inte tillämpats. Henrik klargjorde att det är styrelsen som beslutar om policyn och i Petter Furuseth-Olsens fall har det diskuterats på styrelsemöten, men skadesituationen och kvaliteten i laget har gjort att han fått fortsätta spela."
http://www.hammarbyfotboll.se/se/aktuellt/artiklar/?articleid=29808

Så var det med policyns existens.

3/22/2007 01:53:00 PM  

the expert: Den policy som mycket riktigt fanns 2003, var jävligt ogenomtänkt och inte tillämpats sedan dess.
Frågar man om en policy får man svar om en policy. Du ser ju själv, "skadsituationen och kvaliteten i laget har gjort att han får fortsätta". Ingen jävla på/av-knapp.

Möjligheten att stänga av en spelare från spel finns alltid, men det är en jävligt drastisk åtgärd som inte tillämpats i fallet Jeffrey Aubynn.

3/22/2007 02:02:00 PM  

För övrigt kallade jag det också "policy" fram till för inte alltför länge sedan, innan jag övergav det för att inte bidra till begreppsförvirringen. Här är en länk, och en till, så slipper du gräva upp dem.

Poängen är att det som hände 2003 är ett av de mest korkade besluten i Hammarby Fotbolls historia. Det fanns inga sportsliga grunder för att ta det beslutet, det var bara en "hämndaktion" mot två spelare som drog ut på sina respektive kontraktsförhandlingar. Det skedde med kort varsel och i ett läge av serien där deras kompetens verkligen behövdes. Den policyn dog i samma ögonblick som styrelsen insåg hur jävla mycket ägg de hade i fejsen och backade.

När Jeffrey Aubynn fått veta att hans förhandlingsposition skulle vara en aspekt som vägdes in i bedömningen av hans status i truppen (en aspekt av kanske femton, eller femtio) och grät ut i pressen, var det förstås öppet mål att hänvisa till det som hände 2003 och påstå att det var samma sak en gång till. Vilket inte är fallet. Den bedömning som Hammarby gör är samma bedömning som alla fotbollsklubbar, eller andra arbetsgivare, gör i motsvarande situation. Men på grund av det som hände 2003 läggs skandalrubrikerna på hög.

Du påstår att Jeffrey Aubynn är avstängd från spel, jag påstår att han inte är det och inte har varit det under ett enda ögonblick av den här pajkastningsperioden. Där är knäckfrågan.

3/22/2007 02:33:00 PM  

Sluta nu Ekwall, vi vet alla att det är du. Lägg ner nu, kör din blogg och hoppas på att folk läser den. Vi skiter i vad du tycker och vad du anser vara rätt POLICY.

GVSU, du måste ju kunna se från vem (vilka) inläggen kommer ifrån? Kan inte du avgöra vem vår expert är?

3/22/2007 03:40:00 PM  

Ekwall har väl inte råd med bredband och internet längre? Stackarn vad ledsen han ser ut, men det kanske berodde på att han valde fel tröja när AB kom på besök. Ekwall, det är faktiskt inte speciellt snyggt med en munkjacka-luskofta hur mycket den än kostade.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1010782,00.html

Men han kanske får surfa gratis hos sina agentvänner; Dahlin, Wessfeldt och allt vad de heter.

3/22/2007 05:17:00 PM  

Helikoptern? Är inte det när man sätter kroppen/midjan i sådan rörelse så att ballen roterar? Gjorde han det innan eller efter han scorade? Grym målgest i det senare fallet..

3/23/2007 01:23:00 AM  

Tordmule: Det är helt okej att göra helikoptern om det leder till att man får scora. Sedan får din fantasi sätta gränserna.

The Expert är inte Ekwall, till skillnad från denne vet han ju hur man skriver "och".

3/23/2007 01:41:00 AM  

http://blogg.expressen.se/fotboll/entry.jsp?messid=199241

Luhr skriver inte att policyn är ändrad, han skriver att "utfrysningen" är "hävd". Man blir ju bara trött på karln...

3/23/2007 02:19:00 AM  

Haha. Nej, jag har ingen flottfrisyr. :-)Det har jag ju redan klargjort. Mediaparanoida supportrar finns det ju här i alla fall.
Men bloggen är ju bra ändå. Det är väl huvudsaken. Med eller utan policy.

3/23/2007 02:30:00 AM  

Apropå absolut ingenting, så kommer vi, enligt en relativt initierad källa, att få Barca-modellen på tröjan.

/Flugan på väggen

3/24/2007 03:22:00 AM  

Hallå grabbar! Vill bara meddela att Sveriges största supporterblogg Baraben.com idag fyller två år, och vi firar med en kavalkad med en ny artikel (nästan) varje timme under hela dagen och kvällen.

Förhoppningsvis finns det lite skön läsning som även intresserar er.


22:00- Homosexualitet inom fotbollen
23:00- Startelvan börjar ta form
00:00- Lansering av Blåvittpokern hösten 2007
01:00- Något litet smakprov från nya tipskungen - LucaJoni
02:00- Bakom kulisserna på Baraben - 2 år som skribent
03:00- Vad säger Alex
04:00- PAUS
05:00- PAUS
06:00- PAUS
07:00- PAUS
08:00- Baraben MYTHBUSTERS
09:00- Elva barabenskribenter, Elva allsvenska tips
10:00- Bör Blåvitt byta klubbmärke?
11:00- Hur kan man ha ett favoritlag utomlands?
12:00- Om Svennis

3/24/2007 03:49:00 AM  

flugan: säckigt och småtrist alltså ...
micke

3/24/2007 05:40:00 AM  

Petter kan nog peta Paulinho enklast om man ska kolla tendensen under våren...

3/25/2007 04:51:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home