Friday, March 30, 2007

Thy Kings(t)on Come

Då vare klart då. Typ. Inget är klart förrän det står på Officiella, ibland inte ens då, och det är allt för ofta de små, små detaljerna som gör att det tar längre tid. Men låt oss inte fästa för mycket avseende vid det, för Hammarby har typ, kanske, möjligen eventuellt, förmodligen och sannolikt lånat en målvakt under vårsäsongen. Ghanas VM-målvakt, närmare bestämt.

Vilket namn som ska stå på kontraktet när det undertecknas, huruvida Ghanas VM-målvakt heter Richard Kingston eller Richard Kingson eller till och med Faruk Gürsoy är desto mindsre klart (det kanske är den detaljen som återstår...). Men det är en annan historia, av vilka en version kan läsas här.

Och alla kryptiska ord om målvaktssituationen den senaste månaden, om Erlands rehab, om Bennys otillräcklighet, om att vi lik förbannat kommer att bli "nöjda", får sin officiella förklaring.

***

Givetvis är beslutet ATT låna in en etablerad målvakt på korttidskontrakt helt rätt handlat av Bajen. Med det försvarsspel som visats upp i Royal League, för att inte tala om vårens träningsmatcher, vore det orättvist mot Erland Hellström att sätta in honom i en tävlingsmatch innan han är redo (vilket ingen, varken Tony Gustavsson, Lasse Eriksson eller han själv anser att han är ännu).
Han behöver en bra start som förstemålvakt, i synnerhet med tanke på vad som hände 2002. Han förtjänar att vara i bästa möjliga form då. Nu får han förbereda sig inför de närmaste fyra åren i lugn och ro.

Och Benny, tja, Benny har fått så många chanser nu och inte tagit dem. Hade han visat i vinter att han åtminstone håller godkänd allsvensk klass hade det varit en sak, men...
...det är samtidigt inte lätt att spela som målvakt bakom en backlinje som är nykomponerad, som saknar rutin, söker självförtroende och inte hunnit bli samspelt. Det ska vi komma ihåg när vi dömer och bedömer Benny.
Men det gör det samtidigt inte mer rätt att spela med honom som förstemålvakt under vårsäsongen.

Bajen behöver en sjukt bra målvakt.
Är Richard Kingston rätt val? Är han en sjukt bra målvakt?
Det återstår att se.
Vissa beskriver honom som Afrikas bäste keeper genom tiderna (Rami Shaaban eat your heart out!), andra beskriver honom som en Pa Dembo Touray utan räckvidd. Han är hur som helst välmeriterad (46 landskamper, inklusive fyra VM-matcher 2006 - mot hyggligt motstånd), kort men spänstig och reflexerna är det inget fel på.

Spännande blir det, om inte annat, och mer förväntningar än så tänker vi inte ha av hänsyn till Lex Hindsberg.

***

Bättre att ni läser morgondagens krisrubriker här än i kvällspressen, så låt oss genast nämna en detalj.
- Richard Kingston dömdes i september 2005 till sex månaders avstängning på grund av för hög testosteronhalt. Hans förklaring finns här. Detta om detta.

5 Comments:

Charlie, Sebastian, Toni, Richard. 4 icke EU-medborgare. Har jag missat något?

3/31/2007 01:51:00 AM  

"...kort men spänstig..", hur lång är karln egentligen ? Har sett minst fyra olika uppgifter på nätet över hur lång han är (mellan 182 och 197 cm)

3/31/2007 02:06:00 AM  

Det är väl fortfarande lite oklart huruvida turkiska medborgare omfattas av något samarbetsavtal...

Annars är det väl så att Charlie och Toni knappast lär spela i samma matcher under våren.

Lite begränsande, men ingen panik.

/Flugan på väggen

3/31/2007 02:07:00 AM  

Är det inte till och med så att avtalet säger att man inte kan ha fler än tre icke-EU-spelare på PLANEN samtidigt, och därmed skulle Charlie kunna spela från start och sedan bytas ut mot Nhleko (eller, vem vet, tvärs om?)

3/31/2007 02:51:00 AM  

Gvsu,
Regeln säger att man inte kan ha mer än 3 EES spelare i TRUPPEN.

Kul att kristallkulan återigen gav mig besked! (ang. Kingston)

Saida

3/31/2007 03:12:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home