Thursday, March 29, 2007

Baksmällor

Vilken match det var, vilken härlig uppvisning i taktisk disciplin och kämpaglöd, vilka hjältar, vilken kraft och så oerhört trist att resultatet ändå till slut gick oss emot. Ibland finns det ingen rättvisa, ibland är bollen en kub.
Men ändå. I 80 minuter var det en strålande insats av underdogs mot ett förvisso underpresterande stjärnlag. Och mitt i alltihop fanns debutanten Gunnar Thor Gunnarsson, som med nummer 3 på ryggen stängde sin kant och kämpade ner Morientes och Torres, nickade bort och rensade ut och drog iväg de där långa inkasten vi känner och älskar.

Ja, det är Spanien - Island vi snackar om. Vad trodde ni?

***

Nåväl, ett par ord måste väl sägas om den andra matchen. Det är ju inte så att vi är de första som gör det konstaterandet, men ställer man upp med ett mittfält bestående av tre försäsongstränade allsvenskar och en ständigt halvskadad fixstjärna, ja då är det inte så jävla konstigt att detta mittfält blir överkört av ett gäng matchtränade Championship-brunkare.

Underskattning. När Sverige, Jantelagens, mellanmjölken och Maj-Britt Theorins*) land börjar ta ut segrar i förskott blir det alltid så mycket värre än om någon annan gör det. Här är ett tips till alla fotbollsjournalister som vill effektivisera arbetet: Om Sverige under de första tre minuterna missar fler än tre tremeterspassningar, då går det åt helvete. Då kan ni börja skriva era sågningar direkt i stället för att vänta tills Mellberg får tuppjuck.

Fattade vi det rätt, att Elmander skulle vinna boll och sedan spela fram Ibrahimovic? Det borde ha varit tvärs om. Elmander är en något sämre avslutare - dock skicklig - men en oerhört mycket sämre framspelare.

Det påstås ha varit ett massivt supande hos den svenska journalistkåren i Belfast (det är bara att läsa de senaste dagarnas blogginlägg från journalisterna - det är inte bara drevmentaliteten och kompiskorruptionen som sticker i ögonen, utan även den binära andedräkten). Kan bli ett gäng väldigt tunga bakfylletexter idag.
Tihi.

***

Nordirland lirade i grönt och vitt, Windsor Park var lika sliten som Söderstadion och vi hörde mer än en bajenramsa under kvällens gång. Svenska Fotbollsförbundet äger 18% i AIK (jaja, vi vet att det har "dementerats", men genom ett bolag som äger ett bolag som äger ett bolag, etc). Rätt lag vann.

***

Men vilken start på säsongen för Dubbel-Gurra!

***

Nej, vi vet ingenting nytt om Richard Kingston. Då har vi ändå varit i Ghana och grävt.

***

Att den nya tröjsponsorn enligt Dagens Media ska presenteras den 1 april är i och för sig naturligt i och med genrepet, men det skapar samtidigt en del obehagliga förutsättningar för dåliga skämt.
Igår var någon tidigt ute med aprilskämten och lyckades slå i många - även oss - att Hammarbys nya huvudsponsor hette... Findus. Nästan lite synd att det inte stämmer, rubrikmöjligheterna hade varit oändliga. "Findus - nu i Bajens frysbox" och "DJUPFRYST TORSK" är bara två vi kommer att tänka på rakt av.

I Dagens Media stod dessutom kan att Bajen 2006 drog in 27,5 mille i spons jämfört med 22 för Djurgården och 21 för AIK. Malmö och Helsingborg hade större intäkter, men Heifs pengar handlar om Larsson-effekten, det påstår till och med de själva.

Bajen budgeterar för 26 miljoner sponsringsintäkter i år. "Försiktigt räknat" enligt Ljungström. Nåt för Osynliga Handen att hugga tag i.


*) Hade Maj-Britt Theorin fått bestämma lite mer hade Sverige förbjudit satellit-tv på 1980-talet. Säkert internet också. Det finns ju reklam där.

12 Comments:

Just nu begraven i jobb, kommer dock ett inlägg inom några dagar.
27 miljoner 2006 är annars en siffra som jag inte lyckats hitta i årsredovisningen, där framkommer 22,6.

Djurgården, vad säger man... de snackade 2005 om att nå nivåer på 50 - 60 miljoner och ligger kvar och stampar runt 20...:-)

3/28/2007 10:37:00 PM  

Jag tycker vi låter Erland stå, om Isaksson kan stå i landslaget så risig form som han är i kan Erland stå i Bajen. Fast nu talar jag kanske mot mig själv, Isaksson borde inte ha stått, Shaaban hade definitivt inte släppt in det andra målet. Lite svårt att veta var man har Erland, jag tror att han blir hur bra som helst med lite tid, frågan är om vi har den tiden.

/F

3/28/2007 11:12:00 PM  

Erland vill inte spela på konstgräs. Lex korsband. Slutsats?

3/28/2007 11:48:00 PM  

Tröjsponsor klar. Det blir annorlunda...

3/28/2007 11:56:00 PM  

Anonym - vafan? Annorlunda? Var det en hint eller?

GVSU - är det dagens DM du hänvisar till? Hittar inget på nätet?

Jürgen Hingsen

3/29/2007 12:49:00 AM  

Jürgen: Gårdagens Dagens Media. Pappers.

Har för övrigt vid det här laget hört följande.

- "Du kommer att bli nöjd."
- "Det blir snyggt."
- "Det blir annorlunda."

samt

- "Bajen kommer att spela med Tillsammans-logon mot Gais."

Hur allt detta hör ihop vete fåglarna. Det är inte en hint, det är ett talesätt.

3/29/2007 12:54:00 AM  

Talesätt? Det tar jag som en hint... Hmmm.... Figure of speech... Figur... Spik... Figurspik... Spirukfig... Gufirpisk.. Piska... Whip... Weep... Weeping Willows... Skivbolag... EMI... Eminem... Annat skivbolag... Shady Records... Shady.. Skugga.... Norman Skugge... Norrman... Norge... AHAAAAAA! TELENOR SÅKLART!!!

Jürgen Hingsen

3/29/2007 01:23:00 AM  

Hoppas du har rätt Jürgen. Även om jag är tveksam till din slutledningskedja. Det blir tydligare om man börjar bakifrån. Känns som telenor är en stark partner. Med en riktigt snygg logga. Även om den är blå.

3/29/2007 03:28:00 AM  

Spännande dagar nu alltså. Både tröjan och ev. målvakt och snart kommer premiären!

Telenor.. hmmm ja kanske kan funka. Bättre än alla tokiga rykten i alla fall.

GO DubbelG!!!

Längesedan jag uppdaterade men nu så.
GVSU - Länken du har är fel det är ett / för mycket till mig... :)

3/29/2007 03:37:00 AM  

Hmm... Nån som kan förklara vad som menas med följande (från GSU´s Ghana-tråd):

"As he hasnt acquired the 75% national team playing margin that is required in this country, he is unable to make a move here. So for the time being, i tink its a good idea if he moves to Sweden. I mean dey really dont value him in Turkey and i tink dats probably cos he was banned for a year for testin positive."

Vad menas med första stycket? Vad är det för positivt test? Ganja? I så fall börjar ju myten sakta börja leva igen, Bajensvin - hasch och kokain!

3/29/2007 05:26:00 AM  

Swedbank ny huvudsponsor? Det tisslas om dem på kansliet.

3/30/2007 12:22:00 AM  

...grönvita sidan upp!
Sänt: 2007-03-29 22:18:32
Läggdags. Kan bli en intressant morgondag.

Kom igen, ge oss rykten nu!!!

3/30/2007 02:23:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home