Saturday, August 19, 2006

Det finns alltid nya cirklar att sluta

Idag för ett år sedan började morgonen underligt. Och det blev inte mindre konstigt efter det.

364 dagar senare sålde Örgryte återigen lagets bästa spelare. Men vi tackar FCK för tålamodet att vänta till november och hoppas innerligt att Ailton Almeida kan behålla motivationen och formen under sina sista tolv matcher i Örgryte. I så fall lär de ta några fler trepoängare, nämligen. Och just nu håller vi alla tummar för Örgryte, som inte är upptagna med att hållas för Bajen. De har våra tolv värsta motståndare kvar att möta och det fattas fortfarande två poäng innan vi är beredda att proklamera att kontraktet är säkrat.

Då, först då, är det läge att blygt och försiktigt titta uppåt i tabellen. Vi råkade dock kasta en blick uppåt i tabellen härom dagen. Rent misstag.
Det såg väldigt tomt ut.
Vad nu det kan betyda.

***

Vi har suttit och vevat Toni Nhlekos fyra Viking-mål från vårsäsongen på norsk webb-TV om och om igen och vi kan inte riktigt bestämma oss för om de där soloprestationerna är ett bevis på hans snabbhet, styrka och oförutsägbarhet eller en indikation på att norska backlinjer är svajigare än svenska. Kanske ligger sanningen mitt emellan. Bra spelare får mer tur. Bra spelare gör motståndare dåliga.

Det brukar vara en dödskyss när ...grönvita sidan upp! hyser höga förväntningar på ett nyförvärv - lex Hindsberg, lex Erik Johansson, lex Brewah. Men vi kan inte låta bli. Vi tror på killen. Och vi kan inte dra någon annan slutsats i nuläget än att han - med truppsituationen som den är, och egentligen mot all vett och sans - borde gå direkt in i startelvan mot Helsingborg.
Förlåt oss.

***

Slutligen: Läs forumsignaturen Jürgen Hingsens tänkvärda och välresearchade artikel om vilka vägar FC Köpenhamn och Bröndby valt att gå efter att de fick köpa sina hemmaarenor.

Och om du inte redan gjort det, gör som tusentals andra och skriv under arenauppropet!

För vilka vägval man gör spelar ingen roll om man är fast i strypkopplet.

4 Comments:

En av Google-annonserna har rubriken "Tyskland".
Ordnung muss sein, eller?
F.ö. tycker jag, om vi har något val, att själen i Bajen är viktigare än stålar till varje pris.
Jag hakar hellre på Bröndby-modellen än FCK-modellen.
FCK må ha en stark fanbase, men är också den mest hatade klubben i Danmark.
Det luktar Black Army så läng väg att anticimex borde förvarnas.
De må varken hata oss eller blott frukta oss, bara bli utspelade av oss.

8/19/2006 03:35:00 AM  

Glömde...
anonymous 1 = Neander
/ Neander

8/19/2006 03:37:00 AM  

Visst, mellan att vara FCK och att vara Bröndby är valet inte alltför svårt. Men om valet i stället är mellan att vara FCK och att vara Århus - vad händer då?

8/19/2006 05:25:00 AM  

Off topic... Kan Henke bli avstängd redan mot Bajen? Och spelar det egentligen nån roll?

/Johan

8/19/2006 01:19:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home