Friday, August 04, 2006

För vi vet att det vänder

En fotbollsmatch består av två halvlekar, och tydligen en halvtidspaus. Det vete fan vad Linderoth och Åhlund tillbringade den halvtidspausen med att utsätta Hammarbyspelarna för (vår fantasi sätter stopp någonstans vid "kinesisk vattentortyr", men hinner det få önskad effekt på 15 minuter?), men gör det för all del innan första halvlek nästa gång.

För allt kan fan inte bero på att Fischbein byttes ut.

Första halvlek var, i korthet, en av de sämsta insatser vi någonsin haft oturen att se Bajen genomföra. Resultatet var inte direkt uppseendeväckande - men sättet ... Bajen var fullständigt utspelade och bara försyn, tur, Benny Lekström, en blåsglad domare, den eviga frågan om en hands uppstår på den position där handen befinner sig eller den position där bollen befinner sig, och ett antal av David Johanssons viktigaste kroppsdelar stod mellan Örgryte och tre-fyra-fem mål till.
Detta om detta.

Andra halvlek var inte vacker, men den gav oss Kapten Koks första tävlingsmatchmål, pangpang från Paulinho, PFO fick göra mål igen (han var lysande i andra - var det på grund av alla scouter som påstods sitta på läktarna?) och Hammarbys 23:e spelare med matchtid i årets Allsvenska i form av José Monteiro de Macedo, som såg lite avvaktande ut men som definitivt inte gjorde bort sig, och hade några snygga grejer i registret när han blev varm i kläderna.
Högerkanten värmde över huvud taget i andra. Vi kapitulerar. David Johansson kan bli hur jävla bra som helst.
Det kan å andra sidan Stoor också bli. Och även Dubbel-Gurra, även om han nog har en lite längre väg att vandra. Vilket på sitt sätt känns som ganska angenäma problem.

Om vi bortser från första halvlek, där alla utom Benny och möjligen Paulinho - han försökte i alla fall - såg ut som sådana där söderbergska plastgubbar - är det egentligen svårt att hitta något att hacka på.
Nu är ju tyvärr första halvlek 50% av matchen (om man inte räknar med halvtidspausen, vilket man egentligen borde, men nåväl) så det finns en del frågetecken, men de sparar vi tills ångesten börjar byggas upp inför nästa match. Just nu är vi upptagna av en njutchock, för att prata tabloidspeak.

Vi måste ändå nämna Benny igen.
Benny!
Egentligen räcker det så.

***

Slutligen, en vädjan till kvällspressen. Vi förstår att det på något paradoxalt plan känns lockande att upphöja Hammarby till någon sorts favoritstatus baserad på en bortaseger mot jumbolaget.
Men tänk ett steg längre.
Vi vet att ni kan.
Hitta en krisrubrik.
Vi vet att ni vill. Såga, ignorera, spekulera vilt i vilket lag av Chelfsborg, Real Malmö och Djurventus (de är en bit efter, men de har MANUALEN!) som står som segrare i höst.
Ni vet att ni får.

Just idag trivs vi så bra i kris.

13 Comments:

29 fuckin pinnar på 13 matcher.

Nyp mig.

/Flugan

8/03/2006 04:15:00 PM  

Fan vad ni alltid oroar er för ångesten!!! Jag har personligen glömt tiden då Bajen INTE toppade tabellen! Sluta deppa! Men jag håller med, skitblaskorna får gärna hotta mer KRIIIIS i Bajen!!!

/Johan

8/03/2006 06:23:00 PM  

Hur fan nyper man en fluga??
:) /GG

8/03/2006 11:40:00 PM  

Tack Simon Banks

8/03/2006 11:43:00 PM  

Ja herregud. Även fast Björne för längesedan lämnat kan dom inte låta bli att skita ner honom... märkligt.
Men det är ju fortfarande kris trots 3 raka vinster...hmmm

8/04/2006 12:33:00 AM  

Jag tror att vi är uppe i 22 man som spelat i årets Allsvenska, inte 23. Saarenpää och Moussan har suttit på bänken, men inte spelat.

Saarenpää har däremot spelat i Royal League i år.

8/04/2006 12:39:00 AM  

Ngn som gissat vilken spelar som fått mest speltid i Bajen i år?

...Dubbel-Gunnar! Har endat missat 20 minuter. Tvåa är PFO som har missat 24 minuter. Trea är Pålle som missat 41 minuter...

8/04/2006 01:40:00 AM  

Ned(eller)uppräkningen mot 50 poäng har börjat- det brukar räcka långt. Har släppt tanken på att vi kan åka ur nu, när hände det sist i vändningen av serien.
Nu kan toppkonkurrenterna spela ett par tuffa mot varann med många skador och kort...sen kör vi över dom. 

Posted by Careca

8/04/2006 10:21:00 AM  

Det snackas om Kevin Amuneke från BOIS. Kan det va nå't?
Farsan

8/04/2006 02:07:00 PM  

Bojkottar numera den norska inslaget i kvällstidningsfloran. Får hålla mig till getingblaskan fast det bär mig emot. Rubrikerna om Pablos målgest mot Häcken var droppen. Nu var det visst en gårdare som skrev artikeln!? Fotbollskunskapen på de rosa sidorna är tyvärr på bottennivå, med något undantag. Ibland undrar man ifall de skickat dockusåparedaktionen den s.k. nöjesredaktionen till Söderstadion. Vad man hört är skribenterna mest på fyllan och det märks ju när de inte ens kan skilja en bajenspelare från en annan. Nu har Bajens "tunna trupp" utmärkt sig igen. Strålande insatser från B-lagsspelarna David Johansson och Sebastian Eguren. På tisdag skall jag se B-laget mot BP. B-uppställning: Benny/Ante; David/Stooren, Petur/Jocke, Max/Kleber, Gunnar/Sulan; Erkan/Erik, Mikkel/Fisken, Lolo Schanko/Sebastian, Jeffrey/Castro;
PFO/Petter, Paulinho/Pablo. Svårt att välja? Skador?
 

Posted by Berndt i Gröndal

8/05/2006 01:05:00 AM  

Hur var Erkan som offensiv mitt i andra halvlek mo ÖIS? någon ?

8/05/2006 03:19:00 AM  

Erkan gjorde det riktigt bra som offensiv innermitt. Satte fart på spelet och jobbade även mycket bra bakåt. Slog ett snuskigt bra inlägg till PFO som i sin tur nickade i stolpen vilket gav Pålle öppen kasse.

8/05/2006 12:07:00 PM  

GVSU/
släpp pilsnern och läs Aftenposten.
"Bollen ligger hos Hammarby".
Kolla länken till Aftenposten i Norge.
http://fotball.aftenposten.no/eliteserien/article62045.ece
TA gör ngt. NU! Slarva inte bort det här. Lämna inget åt
/slumpen
 

Posted by slumpen

8/05/2006 12:43:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home