Monday, July 31, 2006

Liket sprattlar

...grönvita sidan upp! fick kontakt med yttervärlden i form av radio cirka 18:25 och det första vi hörde handlade om ett livsfarligt frisparksläge för Häcken. Det lät alltså ungefär som förväntat.
Sedan säger radiomuppen ...och Lekström gör en bra räddning...

Å vi ba "LEKSTRÖM?"

Sedan nämnde de att Petur hade gått ut efter att ha linkat runt i tio minuter och skademardrömmen gick in i en helt ny dimension av avancerad konspirationsteori.

Först därefter fick vi klart för oss att Bajen ledde med 2-0.

Då kändes det som läge för en drink till.

***

Efter lite tekniktrioxande i den högre skolan fick vi i alla fall se målen.
Pablo gjorde det snyggaste målet han gjort sedan Djurgården-derbyt 2004. Då får han vifta med pekfingret hur mycket han vill. Då har han förtjänat att be folk hålla tyst - om det nu var det han gjorde, minnesgoda Bajenfans har dragit sig till minnes att han hade samma gest när han var supportrarnas favvis-spelare way back in 2003. Vi har ärligt talat glömt bort hur målgesten såg ut på den tiden han gjorde mål.

Men vad var grejen med armbågen? (just den sekvensen såg vi inte)

Och ett mål gör ingen kontraktsförlängning. Han får gärna slå in ett par till.

Ska man tro de virtuella läktar- och soffcoacherna (det finns förstås alla åsikter, men det finns dem vi brukar hålla med) gjorde Benny en strålande debut, vilket känns skönt, men en debut är en debut och vem som helst kan överträffa sig själv då. Att man sedan kan underträffa sig själv i en debut också, särskilt i Bajen, är förstås något vi väldigt väl känner till.
Vi ser gärna Ante tillbaka i mål, men det känns onekligen skönare att ha en nästan oprövad Mr 100% på bänken än en helt oprövad division 2-målvakt.

***

Juryn är fortfarande ute om Kapten Koka men vi kan ha gjort en liten, måttfull felbedömning i våra hånfulla kommentarer i februari (om ni minns så var vi rätt magsura redan innan regelstrulet tog vid). *host* Vi får se. Som alltid när vi sågar något nyförvärv eller någon företeelse i Bajensfären så hoppas vi innerligt att vi har fel...

***

Okej. 3-0 mot laget med Dixon, Lucic, Williams och Guldsits, tre poängs serieledning men att påstå att matchen gav Hammarbyledningen arbetsro är förstås att ta i. Enligt Robert (som är en av dem vi litar på) var Benny Lekström den 22:a Hammarbyspelaren som fick speltid i årets Allsvenska. Detta efter, öh, 12 omgångar. 2001 var det 15 eller 16 på hela säsongen...

...och om Pablo blir avstängd, Antes lår vägrar läka och Peturs skada var värre än kramp...
...herregud, tre dagar till nästa match...
...och Örgrytespökets kedjor rasslar i bakgrunden...
...aldrig får man vara riktigt glad.

Men skit inte i tabellen! Om du inte är kvällstidningsjournalist. Då får du hemskt gärna fortsätta dividera om huruvida det blir Malmö eller Elfsborg som tar guld i år.

8 Comments:

Spelare som fick speltid 2001, med reservation för något bortglömt namn i hastigheten:

Lasse Eriksson
Erland Hellström

Danken
Trym
Roger Sandberg
Stark
Hella
Sulan
Peter Holm

Kennedy
Bild
Micke A
Jonas Andersson
Tony Löfholm
Christer Fursth

Hermansson
Markstedt
Siljak

18 spelare in alles.

Pablo blir förmodligen avstängd en eller möjligen två matcher för armbågen. Hans räddning kan bli om Ingvarsson säger att han såg situationen, för i så fall kommer ingen efterhandsgranskning att ske om man ska vara konsekvent med tidigare fall.

Benny gjorde en stabil insats i kassen. Ingen idiotmatch utan en stabil insats. En riktigt svettig räddning på frisparken som ändrade riktning på vägen fram. Annars spelade han enkelt och klokt och verkade dirigera backarna på ett mycket bra sätt.

Noterar att Aftonblajjan på nätet har fem rubriker om matchen. Två handlar i mycket negativa ordalag om Pablo (målgesten och armbågen), en om Sthlm Södras vaktuthängning, en om att Teddy Lucic missade en målchans och sedan hittar vi faktiskt en rubrik om att hur Bajen spelade i matchen. Bennys debut nämns överhuvudtaget inte (hans förekommer bara i förbifarten i artikeln om att Lucic missade en målchans, men det står inget om att det var hans debutmatch). Av fem artiklar handlar bara en enda om hur själva matchen såg ut. En av fem - och även den har ett försök till skandalvinkel ("SPELARKUPP")... Och där sitter aftonblajjans journalister och tänker "näää, varför tycker Zlatan att vi är oseriösa, buhuuu, snyft snyft snyft dumma han"...

7/31/2006 01:13:00 AM  

Glöm inte heller att Ellos går mot SM-glud i artikeln bredvid....

7/31/2006 01:49:00 AM  

Manzilla fick väl oxå speltid 2001?

7/31/2006 03:04:00 AM  

Undertecknad var på plats, och kan rapportera att det såg rätt lojt ut långa stunder. Häcken hade faktiskt större delen av spelet (Williams var strålande) men inte avsluten.

Men som Svennis brukar/brukade säga: "But, anyway - three points.".

Personligen ser jag gärna Erkan från start nästa gång. 

Posted by Wibjörn

7/31/2006 04:40:00 AM  

2003 gjorde Pablo i stort sett en målgest för varje mål.

sprang som ett flygplan och drog tröjan över huvudet.
bugade inför publiken.
handen bakom örat.
gjorde ett glädjeskutt och slog ihop hälarna.
fingret över mun - helsingborg borta för att va exakt.
bl.a

7/31/2006 06:18:00 AM  

Underbart att man kan vara borta en vecka och supa skallen av sig med resultat att man missar ett eller ett par inlägg på bajenforum samt artiklar i media, men få en fullkomligt perfekt analys här på gvsu av vad man missat och vad man inte missat...

Tack.

/Jimmy

7/31/2006 06:41:00 AM  

Ang 2001:

Det stämmer, Manzilla hoppade in i åtminstone en match (Ellos borta, den som senare blev en skrivbordsvinst med 3-0 i stället för det 1-0 som Bajen egentligen vann med). Då är vi uppe i 19 spelare. Jag tror även att Pablo satt på bänken någon match (han värvades ju i augusti 2001), men jag kan inte påminna mig att han någonsin fick hoppa in.

Att det såg lojt ut i går berodde nog dels på värmen och dels på att de flesta inte hade hämtat sig helt från magsjukan. Antar att de inte ville riskera att springa slut på sig i ett för tidigt skede. Häckens övertag var också till stor del skenbart, jag tycker med lite distans till matchen att Bajen hade rätt bra koll på dem förutom korta stunder. När Bajen väl drog upp tempot igen ett par minuter innan 3-0 så hängde inte Häcken med alls längre.

7/31/2006 08:56:00 AM  

I expressen skrev man att Bajen hade tre anfall och gjorde tre mål. Jag är helt säker på att jag var ruggigt förbannad vid minst fem-sex tillfällen under matchen där Hammarby misslyckades kapitalt i sina anfall. Då måste man väl ha anfallit åtminstone (3+6=9)nio gånger?

7/31/2006 02:17:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home