Monday, July 24, 2006

Burkmat

Ett och ett halvt dygn till nästa match - nästa skräckmatch, i form av Elfsborg på en förmodat regnvåt och hal konstgräsmatta - och frustrationens vågor går höga i serieledarland.

Det är dag 12 e B och fortfarande har ingen ny forward synts till i Årstatrakten, inte ens i form av ett sådant där klassiskt sillyrykte av slaget "han sitter och fikar med två killar i kavaj med Bajenmärke - och en av dem har en portfölj!"
Det har ryktats om namn som Dahlberg, Guterstam och Rodevåg (och Ailton, men det lämnar vi helt därhän tillsvidare...), men allt hänger i luften.

Och nu på morgonen utlöstes en ny allmän ångestattack på grund av en artikel som slår fast att Hammarby inte tänker värva Igor Sypniewski. Okej, det är inte fullt så konstigt som vår raljanta beskrivning gör gällande - frustrationen härstammar ur Anders Linderoths citat Vi tycker att vi har bra forwards och prioriterar andra lagdelar om vi ska förstärka.
Det finns en mycket naturlig förklaring.
Sommartorka är ett gissel. För det första är det ett helsike att hitta uppslag, och när man hittar ett uppslag tenderar det att magasineras till en sådan dag när gräset är lite extra brunt och livlöst. Det här är en sådan dag. Det är en gammal artikel, en artikel från "senaste numret av Sportmagasinet", som har lång pressläggningstid och därmed är det kort sagt en artikel från den mytomspunna tiden f B. Kanske till och med från tiden f Petters skada.
Slappna av. Solen skiner kanske bara någon timme till, sedan kommer ovädret. Njut medan ni kan.

***

Vad gäller de spelare vi faktiskt har att tillgå i morgon, är det fortfarande ingen som verkar kunna svara på frågan om Sebastian Eguren är spelklar eller ej. OM han är spelklar får han antagligen spela från start, och visa av skadorna från fjolårets Elfsborgsmatch känns det som att det blir Pablo som får stryka på foten till förmån för Fischbeins spelförstörande terrier-terror. Annars blir det nog samma elva som mot Öster, om man inte vill chansa med David på vänsterkanten. På regnvått, halt konstgräs. Brr.

Absent friends i övrigt - Samba-Erik är stukad, Petter och Mikkel är en bra bit ifrån bollträning, Klebér är en medicinsk uppslagsbok och Sulan tränar i och för sig med boll men verkar ha en bit till startelvan.
Nichlas Hindsberg blir inte kvar i Lyngby, men av allt att döma kommer han inte tillbaka till Hammarby heller. Så nu vet vi det, eller nåt.

***

Vi måste bara säga något om omgångens allsvenska matcher.
För oss har stridsropet "Glöm aldrig Gefle!" en alldeles särskild innebörd sedan förra sommarens praktfiasko. För Malmös fans lär det uttrycket bli ännu mer populärt. Fullständigt absurt.

Och vi undrar om någon lagt bud på Henrik Larssons tröja från ÖIS-matchen ännu?

8 Comments:

Efter gårdagens prestation: Hammarby borde värva Woxlin för ett par hundratusen kanske? 

Posted by Valdemar

7/24/2006 01:14:00 AM  

Men herregud... Det är solklart att vi behöver en forward! Pablo håller på att omskolas till offensiv mitt, vilket är helt rätt, och Pfo är mycket bättre på kanten än i anfallet. på den defensiva mittfältspositionen har vi Eguren och Fischbein, sen kommer även Mikkel tillbaka så småningom, vi behöver ej förstärkning där. Sen kommer ju Haris Laitinen tillbaka efter säsongen, har AL glömt honom? Nu när Petter blivit skadad får ju även Erkan Zengin speltid, vilket han förtjänar. Backar har vi heller ingen brist på, nu när José blev uppflyttad och David är tillbaka... Så snälla, värva en forward!!!

7/24/2006 01:35:00 AM  

Anonym 2: Läs om. Artikeln är skriven innan Petter skadades och innan Björne blev såld. Nu gör du precis tvärs om.

Naturligtvis behöver Bajen en forward men det här ska INTE tolkas som att Bajen inte försöker värva en forward. Okej? Så. Punkt.

7/24/2006 02:01:00 AM  

Hmm aha, såg det nu. >_o Men kan man verkligen va helt säker när det gäller Bajen?

7/24/2006 03:05:00 AM  

Anonym 3: Point taken, men just i det här fallet kan du vara lugn.

Därmed inte sagt att Bajen faktiskt värvar en forward, men försöker - det gör de.

7/24/2006 04:22:00 AM  

Försöker...
Det är är väl TA:s värld att åka på semester till Kreta och erbjuda någon av grabbarna på beachen ett provspel?

7/24/2006 05:13:00 AM  

Jag hoppas att ni inte har missat min oerhört genomtänkta och vinstgivande tävling som börjar imorgon i samband med matchen :) Ni kan ju läsa mer om tävlingen på min blogg...

Väl mött

7/24/2006 02:34:00 PM  

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»

8/17/2006 07:55:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home