Thursday, July 13, 2006

Knappten Tvärhand - the true story

I skuggan av Sebastian Egurens intåg på Årsta dök också den lille man - som satte myror i diverse träningsbesökares huvuden igår upp för ett andra gästspel.
Intensivt detektivarbete längs hela Bajenfronten har gjort att "Knappten Tvärhand", som han döptes till (i Kapten Kolas bokstavliga skugga), försetts med både namn och längd under dagen.

Han heter Ridvan Zeneli, är 27 år och för närvarande klubblös, efter att ha varit långtidsskadad. Tidigare har han spelat i finska ligan, för FF Jaro och för HJK Helsingfors. Yttermittfältare/forward.
Han är 165 cm lång, vilket - för att sätta saken i perspektiv - är fem cm kortare än Anders Linderoth och vilket därmed skulle ge honom titeln "Kortast i Hammarby". Om det även omfattar damlaget vet vi ärligt talat inte.

Men även om han visat prov på fin teknik och bra speluppfattning under sina två dagar på Årsta, påstås han mest vara med för att han känner Joakim Jensen (de spelade ihop i HJK) och för att fylla ut träningarna. Men en pseudonyhet är också en nyhet.

Förresten, är träningsvästarna uppsydda i One size fits all? (d v s One size fits none). Med tanke på att Zeneli hade tröja nr 20, alltså, och egentligen borde ha drunknat i den.
Den tidigare innehavaren av tröja nr 20 befann sig för övrigt också på Årsta.
Eller så såg publiken blott spöken.

Bilderna presenteras tack vare fotografen Kenta Jönsson, vars sportbilder i allmänhet bland annat hittas på den här adressen.

***

Mer icke-nyheter. Vi har tillbringat ett par dagar med lågintensivt grävande om Hammarbys försvunne ytterspr... ytterhaltare Nichlas Hindsberg, och funnit honom där vi lämnade honom. Hindsberg tränar nämligen fortfarande med Lyngby, men trots att låneavtalet avsludades den 1 jui och utan att Hammarby och Lyngby, eller Lyngby och Hindsberg, tycks ha kommit överens om någon fortsättning.

Det är förstås fullt möjligt att Hindsberg och Hammarby löst upp kontraktet, särskilt som han tydligen sålt sin bostad i Stockholm, men borde det inte kommuniceras officiellt då?

Jaja, vi vet, det finns viktigare saker att tänka på.

7 Comments:

Det kom väl aldrig någon officiell kommentar när Erland blev köpt av Assyriska heller?

/Stoffe - www.skanebajarna.se

7/13/2006 07:19:00 AM  

Zeneli har provspelat för Giffarna! Och verkar lite rund? :)

http://www.dagbladet.nu/artikel.php?id=337101&avdelning_1=104&avdelning_2=2

7/13/2006 07:57:00 AM  

Ball blogg.

7/13/2006 06:42:00 PM  

Det verkar också som att ledningen har bestämt att inte penionera Runströms nummer 20. Tvärhand har fått ärva Långströms träningskläder. Inte konstigt att han ser ut som pojkar 96. /C

7/14/2006 03:25:00 AM  

..och nu hör jag viskningar om Ailton. Tjaa, får dom honom i säcken så lyfter jag på hatten!

7/14/2006 07:57:00 AM  

Anders Linderoth är 1.67 enligt alla officiella uppgifter.

7/15/2006 01:04:00 AM  

Laget mot Öster att döma av dagens träning:

Ante
Stoor-Max-Petur-Gunnar
Erkan-Pablo-Fisch-Jeffrey
PFO-Paulinho

Blir Eguren spelklar gissar jag att det blir Pablo som bänkas.

Det var för övrigt en klar uppdelning mellan A- och B-lag under i stort sett hela träningen. Mycket bra, tycker jag. Det ger konkurrens även på träning, och då blir det högre tempo och mer matchlika situationer i tvåmålsspelet. B-laget var mycket riktigt också grymt taggade i tvåmålsspelet mot A-laget, vilket innebar att tempot stundtals blev riktigt bra.

Att döma utifrån den här träningen hade jag nog satt Benny i buren på måndag, för Ante var totalt iskall och gjorde ett par ruggiga tavlor. Men eftersom jag har sett träningar förr så vet jag att så gör Ante ofta på träning och framför allt på träningar nära inpå matcher så jag känner mig rätt lugn i alla fall.

7/15/2006 12:28:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home