Tuesday, July 11, 2006

Inverterad Silly, igen

Det är inte riktigt ett år sedan vi myntade begreppet Inverterade Silly-syndromet - det är faktiskt 354 dagar sen, vad nu någon skulle ha för glädje av den informationen - men det känns som att det är dags att blåsa liv i det.

Ni minns hur det var? Efter en dryg veckas total avsaknad av allt som man ens kunde förväxla med ambitioner att hitta en ersättare till Totte, hade Klebér Saarenpää som en blixt från klar himmel kommit, setts och skadats på en Hammarbyträning. Henkeborg (då fortfarande känt som Helsingborgs Kommunala) försökte värva Mikkel och något ljushuvud föreslog att vi skulle få David Ljung i utbyte, samtidigt som Jimmy Tamandi uppgavs vara på väg till en Stockholmsklubb (det var en Solnaklubb, men det lämnar vi därhän). Samtidigt väntade vi sedan två år på den där Mr X (vi gillade aldrig namnet) och Landskronas Hindsberg-kopia Andre Schei Lindbaek uppgavs vara i kontakt med andra Allsvenska klubbar.

Helt plötsligt ville vi inte ha några plötsliga värvningsbesked längre.

***

Och så spolar vi fram bandet 354 dagar och konstaterar att syndromet inte bara är tillbaka (hastigt, dessutom), utan har metastaserat till att bilda svulster av fruktan och äckel i varenda jävla lagdel.

På målvaktssidan har Mattias "Listerlandets Picasso" Asper petats och sitter med utgående kontrakt. En vag, gnagande känsla av oro.

Vad gäller försvaret verkar Raoul "Gökboet" Koukaou vara utlagd på rea just nu. Han har ju vunnit matcher åt Hammarby förr, så även om spåret inte är hett drabbas vi av en molande förnimmelse i okbenen.

På mittfältet, ständigt i fokus, finns det alternativ i form av 33-årige Fredrik "Sveriges Dyraste Medelmåtta" Söderström, som i dagarna försöker sälja in sig och sina lönekrav för 4711:e gången. Plötsligt svartnar det en smula för ögonen.

Och i anfallet verkar Andreas "Mobilmannen" Haddad vara tillgänglig gratis efter att ha "fristellts" från Lilleström med 28 matcher, noll mål och gott om kontraktskonfetti i fickan. Där någonstans kickar infarkten in på allvar.

Se där, fyra budgetlösningar på ett bräde (i alla fall rent övergångssumme-mässigt. Vad de kostar utifrån alla övriga aspekter vill vi inte ens tänka på). Samtidigt som Bajen hastigt, men lite olustigt, fått några spänn extra på fickan. Och så undrar folk varför vi sover dåligt?

***

Men galghumor åsido: i det läge som uppstått börjar vi faktiskt vackla i vår ursprungliga bedömning kring ett lån av Sebastian Larsson. Inte för att vi tror att Bajen ligger närmast till hands.

Och snart börjar vi kanske till och med fundera på om det inte är värt att slå en signal till Montevideo och höra vad Sebastian Eguren sysslar med just nu. (eller är det Trondheim man ringer? Vet de ens vad han sysslar med?)

***

Inget officiellt om Björn Runström i skrivande stund. Visste inte att de lirade pingis i England.

To be continued. Fortfarande.

1 Comments:

Vad kan man säga, denna skrift= stor humor! Vilken ironi och vilken sarkasm. Ksnske det som krävs för att inte gemene bajare ska bryta ihop?

Grönvita sidan personifierar bajenhumorn som efter såna klassiska bajenskribenter som bla Hans Fitness Bengtsson, Freud, California Joe mfl är lite av av en instutition.

7/11/2006 03:06:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home