Wednesday, July 05, 2006

Förhalningar

Ett oklart besked är också ett besked, skulle Ulf Lundell kanske ha sagt om han hade brytt sig. Nåväl; Hammarby förlänger provspelet med Siboniso Gaxa en vecka till och därmed kan vi fortsätta spekulera vilt ett tag.

Om inte annat har han gjort ett intryck; och ett så starkt intryck att det bara är larvigt att påstå att "det vare sig lutar åt ena eller andra hållet" - sorry Thom, men den köper vi inte.
Det finns två möjliga skäl till Bajens beslut att beställa extra Gaxa. Man vill förhandla med SuperSport United i lugn och ro utan att riskera att någon annan klubb a) snor honom eller b) trissar upp priset.

Därmed inte sagt att han kommer att värvas - de där parametrarna, ni vet - men att Hammarby vill värva honom kan det knappast råda någon tvekan om längre.

***

En annan spelare som - om man tolkar det med den bästa vilja i världen - öppnar för en förlängning i Hammarby är Ante Covic. Innan folk börjar bli alltför till sig så kan vi återigen slå fast att det inte kommer att hända. Det där är bara diplomati till klubben han just nu tillhörs officiella informationsorgan.
Snarare är risken att risken att det skapar falska förhoppningar och drar bort fokus från jakten på hans ersättare, så att det blir panik igen i vinter.
Om Ante Covic står där i slutet av januari utan några kontraktsförslag från större klubbar / ligor, ja då är han kanske, möjligen, eventuellt beredd att förlänga med Hammarby.
Någon som känner sig redo att gambla på det?

Kräv ett definitivt besked - nu - även om ni vet att det kommer att bli nej.
Kanske just därför.

12 Comments:

Det kan ju vara förhandlingar kring den som Gaxa skall ersätta som står och väger 50-50.
För oss som redan räknat Honnom som förlorad skulle ju det betyda goda nyheter.
Eller så har Kleber kryat på sig på sistone och det är 50-50 att han kommer vara hel i höst,
men det är kanske allt för osanolikt?

7/05/2006 09:31:00 AM  

Det touchar inte ens sannolikhets-skalan med Klebér...
det är en dröm, en nåd att stilla bedja om.

7/05/2006 01:41:00 PM  

Håller med om att vi kan räkna Ante som borta. Kanske dags att vara realistiska och blicka framåt med en målis-lista i linje med gvsu:s potentiella tränarlista.


Erland H (är ju ett ofta nämnt förslag)
Fredrik Persson (trelleborg, de VILL ju inte ens gå upp i alsvenskan - så varför inte släppa bästa spelaren till Bajen)

Fler förslag?
Micke

7/05/2006 04:14:00 PM  

Erland H skulle jag vilja se i bajen igen!

7/05/2006 11:04:00 PM  

Ante ska i dagarna ha barn med en svensk flicka som inte är så intresserad av att flytta utomlands med en bebis. Varför så säkra på att så blir fallet? Han är ju inte så duktig att han kan mångdubbla lönen i typ Milan eller Leicester.

7/05/2006 11:27:00 PM  

Bajen satsar ju ganska ungt så varför inte köpa loss Marcus Dahlin från lyn eller var fan han nu spelar. Klarar man av att peta Eddie Gustavsson så måste ju man ha några kvaliteter. lutar väl ändå mest åt hellström...

7/06/2006 12:30:00 AM  

clas n

Intressant poäng. Dock så är barnomsorgen minst lika bra utomlands som i Sverige, och för en högavlönad fotbollsspelare finns det säkert mängder med smidiga lösningar i t ex StorBritannien.

Resonemanget om att Ante inte platsar i någon av de bättre ligorna köper jag inte. För tänker man ett steg längre så måste man då ställa sig frågan: vad ska vi med en sådan spelare till?!

En av idéerna med verksamheten i Hammarby Fotboll AB måste vara att förädla spelare och sedan slussa dem vidare till större klubbar på kontinenten.

Jag antar att du slant på tangentbordet när du jämförede Milan med Leicester...Men låt oss stanna vid just Leicester. De lönerna som är är aktuella då ligger säkert på ca 100 - 200 000kr mer i månaden än vad Bajen kan erbjuda. Sånt spelar nog roll i valet av klubb.

von_oben

7/06/2006 12:35:00 AM  

Den unge målvakten i Lyn är säkert bra.
Och säkert svindyr.
Och antagligen ointresserad av en ny skandinavisk klubb för tillfället.

7/06/2006 01:52:00 AM  

I tillägg till Erland Och Fredrik P, kom jag också att tänka på Togos målis i VM - han såg jäkligt stabil ut, och jag menar nästan allvar. ;) 

Posted by Micke

7/06/2006 03:04:00 AM  

Om de nu spelar pingpong med Gaxas klubb - och det i slutändan inte blir av - har då T. Ålund uttryckt sig fel?

7/06/2006 04:10:00 AM  

Är det någon som vet hur det går för "doktorn".

7/06/2006 05:33:00 AM  

Eh... vem är hyperintresserad av en kille med treårskontrakt med Ålborg? Kort sagt - nä, sen Doktorn av-aktualiserades från Hammarby har jag inte den minsta aning.

7/06/2006 09:03:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home