Tuesday, July 04, 2006

Luft i påse

Va fan ska officiella göra reklam för en jävla straffmissande halvdansk för?

Så löd frågan, och vi kom osökt att tänka på den där kinesen som sålde "VM-luft" inpackad i plast för 50 spänn påsen. Just därför. För kan man sälja VM-luft i påse kan man definitivt sälja en straffmissande halvdansk som för inte alltför länge sedan, på minst sagt grumliga grunder röstades fram som Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna (vår spontana reaktion på detta hittar ni här).

Det var "folket" som röstade fram honom.
Och åt folket vad folket vill ha.
Vill de ha luft i påse, kräng luft i påse.

Det här är antagligen sista chansen Bajen har att sälja biljetter på Henrik Larssons varumärke. Sista chansen att andas in aromen av nyklippt gräs och 60 000 testosteronstinna och varma kroppar ur en nyöppnad femliterspåse. Med en svag odör av åttondelsfinal.

Även om han bara har tränat två gånger med laget. Även om han är ur form. Och även om han missade straffen, så är hans närvaro på Söderstadion, inte en stor fotbollshändelse (snarare en idrottslig variant av luften i påsen), men en stor mediahändelse. Sportbladet påstås direktrapportera från Helsingborgs förmiddagsträning.

Fotbollsmördande reklam.
Ka-ching, som de säger i Kina.
Vi kanske borde börja sälja Söderstadion-luft.

Att Bajen har en formstark och hungrig backlinje just nu är bara ett plus i sammanhanget. Max tycker vi är lite överdrivet artig i DN, men han kan inte rå för att han är en trevlig kille, och i pappers-City fortsätter Stoor att visa hög svansföring. Att Stoor visar hög svansföring har vi väntat på länge.

När vässades det senast så här i Bajenled inför en cupmatch?
Härligt.
Ni ser, det funkar.
Köp biljetter så här. Det är till och med rabatt, så ta med en ännu ofrälst polare som inte förstått det där med Bajen. Locka med att han eller hon kan få lite luft i påse också. Det kan bli en uppenbarelse.

***

Återstår att se om det kommer något positivt besked om Siboniso Gaxa idag, eller om han, liksom de flesta provspelare, också bara visade sig vara luft i påse. Vi var inte på plats på gårdagens eftermiddagsträning, men han påstås ha varit riktigt bra där.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home