Wednesday, June 28, 2006

Silly Summer 2006

Senast uppdaterad 14 augusti

The old in-out, in-out, som Malcolm McDowell skulle uttrycka det.

In:
Nkhosinati "Toni" Nhleko, f, Viking Stavanger
Tung men snabb A-landslagsmeriterad sydafrikansk centertank med förflutet i bland annat Brann och MLS-laget Dallas Burn. Efter en del norsk transfertaktik skrev "Toni Tung" på ett kontrakt t o m säsongen 2009.
Louay Chanko, mf, AEK Aten
Den rivige mittfältaren - både när det gäller spelstil och kontrakt - kom överens med Bajen om ett "fyraårskontrakt" (vi gissar att det löper t o m säsongen 2009). Återvänder därmed efter en del irrfärder till klubben där han spelade som junior.
Sebastian Eguren, mf, Rosenborg (lån)
Den andre uruguayanen. Hammarby ska ju enligt uppgift ha varit i kontakt med honom under våren, vårt stalltips var att han stannar i Sydamerika. Vi hade fel.
José Monteiro de Macedo, b/mf, Hammarby TFF
Kom från FOC Farsta som 17-åring 1999 och har spelat i HTFF sedan laget startades i division IV. På vägen har han imponerat på många, och tar nu ett steg han kanske kunde ha tagit redan i fjol, om skador inte hämmat utvecklingen. Har till att börja med kontrakt året ut.

Ut:
Björn Runström, f, Fulham FC
Sörjd och saknad.
Nichlas Hindsberg, mf, slutar
Så blev det.


På väg in (Mer eller mindre lösa rykten):
Juan Manuel Lucero, mf/f, Coquimbo
Enligt chilensk press såldes den 21-årige mittfältaren med argentinskt påbrå för en månad sedan till Galatasaray. Nu ska han provträna i Bajen. Det här blir lite spännande.


På väg ut (mer eller mindre lösa rykten):

Paulinho Guára, f, diverse klubbar
Enligt Expressen 17/7 finns det konkret intresse frånm flera klubbar i Grekland och Holland för Allsvenskans skytteligaledare. Det ska förstås mycket till för att Bajen ska släppa sin enda återstående renodlade forward...
...om det inte finns en klausul...

Petter Furuseth Olsen, mf, Odd Grenland, Stabaek, ÖSK?! m fl
Lämnar PFO Söders höjder för Odd är det en fråga om pengar, inget annat. Det kan i alla fall inte vara arenamiljön som lockar... oavsett vilket hoppas vi innerligt att han tar sitt förnuft till fånga och förlänger. De senaste dagarna har bråket med Örebro dessutom tagit Silly-begreppet till tidigare oanade höjder. Vi får välan se.

Max von Schlebrügge, b
Ständigt omgärdad av rykten, kvar tills vidare. Så länge han har Patrick Englund som agent är vi bara måttligt oroade.


Avskrivna rykten (in/ut):
Nichlas Hindsberg, mf, Lyngby (åter från lån)
Har tillkännagivit att han slutar med elitfotboll, efter att han inte fick fortsätta i moderklubben Lyngby dit han lånades ut i våras.

Tobias Grahn, mf, Århus
Detta rykte, som hängt med med varierande intensitet sedan i vintras, kan slutgiltigt avskrivas sedan den kontroversielle playmakern skrivit lånekontrakt med Odense Boldklub det närmaste året. Och ja, for the record, och för minnesgoda läsare, så var det Grahn vi syftade på när vi var lite kryptiska härom halvåret. Vi trodde att "Tjugondag Knut" skulle vara en mer effektiv ledtråd än det var.

Alejandro Lago, b, Rosenborg
Lånas ut till IFK Göteborg. Så vi kanske får se om han var något att ha trots allt. Uruguay-historien känns fortfarande mer än lovligt pinsam, så vi hoppas att han är den flopp vi trodde att han var från början. Annars kommer det att svida ännu mer. Den förhoppningen gäller förstås inte längre hans landsman Eguren.

Jonathan Johansson, mf/f, Charlton
Skrev den 6/7 på ett 2,5-årskontrakt med Malmö FF. En finne som det ryktas om i Bajenkretsar som går till Malmö. Har vi hört den förr?

Siboniso Gaxa, b/mf, SuperSports United
Sydafrikansk back med fem landskamper för Bafana Bafana på meritlistan, däribland i CONCACAF-cupen. Född 1984. På provspel med Hammarby juni 2006. Fick inte kontrakt, far vidare.

Heidar Geir Juliusson, mf/f, Fram Reykjavik
Tidigare klubbkamrat med Dubbel-Gurra med meriter från Islands U21-landslag. Född 1987. Gjorde och fick ett gott intryck på provträningen men återvänder till Reykjavik och namnet sparas för framtida bruk.

Petter Andersson, mf/f
Det är klart att det kan tänkas att någon köper honom trots skadan, men det känns inte särskilt hett längre. I själva verket kan det här vara Bajens bästa chans att förlänga med honom.

Pablo Piñones-Arce, f, IFK Norrköping (lån)
Efter försäljningen av Björne sitter nog Pablo säkert. Åtminstone säsongen ut.

Alla har ett pris.
- Gammalt Bajenordspråk.

Alla har ett underpris.
- Gammalt ...grönvita sidan upp!-ordspråk

Alla har ett överpris.
- Gammalt Örebro SK-ordspråk

1 Comments:

man kan alltid försöka tumma på praxis
-slitet närkingskt ordspråk 

Posted by Jävligt anonym

7/14/2006 10:03:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home