Monday, June 26, 2006

Det går som en dansk

Ingen ska komma och påstå att ...grönvita sidan upp! de senaste månaderna riktigt lirat på toppen av sin förmåga - det har varit bristande hemjobb och ett par praktfulla individuella misstag, men i likhet med Sveriges fotbollslandslag stiger och faller formen enligt en kurva som sällan sammanfaller med vad som vore mest praktiskt.

Men nu jävlar är det dags att börja ligga på.

Vi passade på att kolla upp vad som egentligen hänt med Hammarbys yttermittfältare / vårdpaket Nichlas Hindsberg, som som bekant i våras flyttade hem till Danmark till försäkringsbolagets och lönekontorets lättnad, för att spela ut åtminstone halva sitt återstående kontraktsår i sin gamla klubb Lyngby.

Så vad har hänt? Inte mycket. Hindsie (som han kallas där borta - Hindsie? det låter som en gammal engelsk transvestit...) har i vanlig ordning förföljts av småskador, spelat sparsamt och inte imponerat överdrivet när han faktiskt varit på plan. Det mest bestående intrycket han gjort verkar vara att han slog sönder avbytarbänkens regnskydd efter en taskig insats. Så lite geist verkar det ju finnas kvar.

Hur som helst verkar det ännu oklart kring hans vidare öde i klubben. Samtidigt som många Lyngbyfans tycker att han är ett osäkert / förbrukat kort (och vi kan relatera till det) ska han ha sålt sin lägenhet i Stockholm och verkar själv inställd på att ha flyttat hem permanent.
Och det har som sagt inte kommit något definitivt besked i frågan från Lyngbys sida, trots att det är en vecka sedan den danska div 1-säsongen avslutades.

Om Nichlas Hindsberg återvänder till Hammarby i veckan (höstsäsongen smyger ju igång i och med träningsmatchen mot Odd Grenland) blir åtminstone vi mer än lovligt förvånade. Och i Hammarbyhistorien kommer han att återfinnas som en i det närmaste legendarisk felsatsning, om än en felatsning som det fanns alla skäl att ha höga förhoppningar på. För innan skadehelvetet började - vilket känns så länge sedan - ansågs han som en mycket vass spelare. Det känns förbannat trist, oavsett hur mycket vi raljerar, att han aldrig tilläts visa det i Hammarbytröjan.

Och ja, vi vet att man aldrig ska säga aldrig, men i detta fall tar vi risken.

3 Comments:

Felsatsningen på Hindsberg följdes genast upp med att ge Kléber en chans...

Att vissa aldrig lär sig.

von_oben

6/26/2006 12:59:00 AM  

Hej glin! Vi kunde hålla oss utan startade förstås en fotbollsblogg vid sidan av vår ordinarie blogg. Bollen med Kniv heter den. Den är fantastisk.

6/26/2006 02:10:00 AM  

Sitter och kollar tungviktarmötet Schweiz-Ukraina och slösurfar lite. Upptäckte då att INGEN av dom bajenbloggar ni länkar till är aktiv längre. Va Fan! Vi är serieledare och bajenbloggarna dör??? Har ni köpt upp konkurrenterna eller har dom gett upp? Märkligt är det hur som helst. Serieledarchocken är kanske för stor eller så har Bajens informationsavdelning ryckt upp sig såpass att det helt enkelt inte längre finns något att diskutera.

6/26/2006 02:16:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home