Thursday, June 15, 2006

Same shit, different day

Det tråkigaste med att blogga är alla deja vu-upplevelser av deprimerande företeelser som man råkar ut för. Idag publicerar Resumé ett avslöjande om Billströms och Larssons senaste knep för att skapa opinion för det dödfödda Evenemangsstaden-projektet. Att de använder en moderat PR-byrå för att försöka lura de borgerliga partierna att klubba igenom ett förslag som är ett närmast makalöst exempel på centralstyrd tjurskallighet är en smula ironiskt, men mer än något annat ett tecken på desperation.

Notera dessutom Larssons säkert fullt medvetna felsägning "det dyraste [alternativet] är att bygga en arena för 25 000 personer.". Vi som faktiskt läst handlingarna vet att Larsson givetvis pratar om det ganska krystade hybridförslaget att bygga en arena i två etapper - först för 25 000 åskådare och i nästa steg för 50 000 åskådare. Men eftersom finansieringen för McArenan i Solna enligt uppgift är 100% klar borde det alternativet redan vara borta från bordet.
En fotbollsarena för 25 000 åskådare blir givetvis väsentligt billigare. Den kalkylen går inte att ljuga bort.
Men byggs det en fotbollsarena för 25 000 åskådare ska ju som bekant staden bekosta den själva.

För det har Ulf Larsson sagt.

Att AEG:s pengar är välkomna i mastodontprojektet men inte i den arena som de och Hammarby är beredda att bekosta, bygga och driva själva är en politisk skandal av ett slag som inte borde gå att bortse ifrån av den enkla anledningen att "det bara handlar om fotboll".

Ju fler som vet sanningen, desto större chans att förnuftet tillåts råda.

Eller också får vi starta ett fotbollsparti.

***

I den övriga "nyhetsfloden" (i det närmaste uttorkad, som vanligt) konstaterar vi med sorg men inte med någon större överraskning att Klebér Saarenpää är skadad igen.

Vad gäller Örebro SK orkar vi inte ens börja.

4 Comments:

Härligt att se att ni är på hugget i Arenafrågan igen. Jag har ju tidigare förspråkat högljutt opinionsdrivande i den här frågan, när får vi se en Bajenmarch mot Stadshuset?

/CityBajare

6/15/2006 05:18:00 AM  

Var är de högljudda protesterna från Hammarby Fotboll?? Varför tar inte dom kontakt med media å framför sina åsikter och talar om att AEG är villiga att betala om det blir en Bajen arena, om dom nu är det.  

Posted by TrångsundsBajaren

6/16/2006 09:13:00 AM  

Var är dom högljudda protesterna från Hammarby Fotboll någonstans?? Gå ut i media å säg att AEG bekostar allt till en Bajenarena, om dom nu gör det. 

Posted by TrångsundsBajaren

6/16/2006 09:17:00 AM  

Det kommer inte hända ett skvatt från fanshåll så länge vi tror att det finns politiska lösningar på problemet i form av maktskifte.

Vilket är den största lögnen i världshistorien. Just DEN frågan avgörs inte av vilka partier som styr.
Då hade frågan varit klar för längesen.

6/19/2006 06:33:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home