Monday, June 12, 2006

Betänketid

Klockan 18:30 ikväll håller Hammarby informationsmöte och sällan har det väl funnits så många såväl kortsiktiga som långsiktiga frågor att undra över. Detta trots att tabellplaceringen är som den är. Egentligen kan det verka som lyxproblem när man leder serien, men så är inte fallet. Långt därifrån.

Vi kommer i vanlig ordning att hålla en låg profil - om inte omständigheterna tvingar oss till motsatsen - men här är de frågor vi själva helst skulle vilja ha svar på.

- Arenafrågan. Är den död till efter valet? Hur ställer sig AEG till de senaste turerna? Stämmer det, som vi hört, att finansieringen av arenan i Solna är att betrakta som klappad och klar till 100%? Är Sandstuparken fortfarande ett realistiskt alternativ? Och, nyckelfrågan som vi ställt många gånger rakt ut i luften, och i mail till Henrik Appelqvist (utan att få svar); Hur kan projektgruppen (där Globenarenornas vd Ulf Larsson som av en händelse sitter som ordförande) vara positiva till privat finansiering av en stor arena men inte till privat finansiering av en mindre arena? Där ligger nämligen en hel jävla kennel begraven.
- Ekonomin. Har blodflödet äntligen stoppats? Om inte - varför? Vad hände med pengarna från skattetvisten? Påverkar de seeeega tv-förhandlingarna hur mycket pengar klubbarna får?
- Tränarfrågan. Hur går det? Och varför väntade ni inte med att avslöja Linderoths avgång tills en efterträdare var kontrakterad? Att han inte skulle fortsätta "visste" ju alla ändå.
- Målvaktsfrågan. Vad tittar Hammarby på för lösningar?
- Utgående kontrakt. Har Hammarby börjat förhandla med de spelare man vill behålla? Om inte, varför inte? Vad är prognoserna?
- Transfer. Har Hammarby utsett efterträdare till de spelare som kan försvinna redan i sommar? För det är ju ett par, och Hammarbys värvningsstrategi har allt ofta sett ut som en kombination av aningslöshet och desperation. Som när Patrik Gerrbrand försvann.

Ja, ni ser.

3 Comments:

Som av en tillfällighet råkar jag veta att förhandlingarna om TV-rättigheterna är "så gott som klara" och sändningarna kommer att dra igång i juli. Informationen kommer direkt från en person som är ansvarig på en av de kanaler som ska sända.

Arenafrågan... Är det någon som känner den där välbekanta känslan av att ha blivit fett med rövknullad av några röstfiskande politiker? Igen.

/flugan på väggen

6/12/2006 03:34:00 AM  

Är det inte dax att GVSU står upp som en riktig man på mötet ikväll och skjuter sina frågor själv.

ståuppsomenriktigman, ståuppsomenriktigman, ståuppsomenriktigman...

Eller ska det vara ståuppsomenriktigkvinna?

Får vi alla som undrar men inte frågat förr svaret ikväll?

Vad säger du Flugan på väggen - är det inte dax att GVSU kliver ur garderoben?

lämna allt åt
/slumpen 

Posted by Anonymous

6/12/2006 07:07:00 AM  

Nice try, slumpen.

6/12/2006 08:08:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home