Sunday, June 11, 2006

Shaka Zulu

Egentligen var det på tiden att det hände. Efter den sista urladdningen av ett svenskt landslag - andra halvlek i VM-kvalet mot Bulgarien förra våren - är det ungefär så här det har sett ut. Ängsligt, tillknäppt, med lagdelar som inte kunnat kommunicera, med spelare som inte gjort sitt jobb, med marginaler som ständigt är på fel sida. Det där med marginalerna - det är sällan en tillfällighet, förresten. Bra lag har tur.

Om vi tar Ungern som exempel. 91 minuter av ren och vidrig fotbollsångest, som alla glömde bort på grund av frälsningen som kom sedan. Igår hände inget uppseendeväckande. Det kom ingen frälsare, annat än i form av en jättelik 37-åring som det inte skulle vara helt fel att se som Ante Covics efterträdare. Men det är nog ännu mer osannolikt än Shaaban.

Det kommer inte att bli Shaaban, förresten.
Men det visste vi ju redan.

...jo, alltså, det kom en frälsare. Men han jobbade för the other guys. Och vissa, främst Allbäck, borde kanske ta sig en funderare över det teologiska.

Det fanns många snygga enskilda individuella prestationer i Sverige, främst under första halvtimmen och under den desperata sista kvarten.

Men nyckelordet är enskilda.

För...
...det spelar ingen roll om man tar den perfekta löpningen om ingen slår passningen.
Och...
...det spelar ingen roll om någon slår den perfekta passningen om ingen jävel springer.

Vi trodde aldrig att vi skulle säga det, men Kim Källströms tid är nog här. För om inte annat så kommer Anders Svensson knappast att bli bättre av de kommande dagarnas mediastorm.
Det var ingen tillfällighet att man på Expressens web direkt efter matchen kunde betygssätta Källström, men inte Jonson, som byttes in samtidigt...
...fult, men bleeding obvious.

Och när vi ändå är inne på att berömma djurgårdare: Credd till Tobias Hysén för hans ärlighet i tv-soffan...
...men är det verkligen ett smart drag att dissa de förbundskaptener som han vill ska ta ut honom i nästa EM-kvaltrupp? För Lars-Roland sitter säkert, tro inget annat.

Förresten - när vi talar om att berömma djurgårdare, menar vi inte att vi berömmer Jonson. Men det är mest en principsak.

***

Lite Bajen också.

Det sägs att Hammarby fortfarande inte presenterat Anders Linderoths efterträdare. Ack om det bara vore elakt förtal.

Men vi hoppas att Rynninge-matchen innebar proppen ur för HTFF. Det skulle vara ett problem mindre att ligga sömnlös över.

4 Comments:

men vadå, ärligt talat. vad dom skriver på expressens web direkt efter matchen måste ändå anses vara helt ointressant. efter premiären skrevs det där om någon skylt på svt som legat snett i bild, eller något. höj blicken något, tack

6/11/2006 06:19:00 AM  

Treo: SVT-skylten var ointressant. Det här var intressant. Tycker vi.

6/11/2006 08:39:00 AM  

Det teologiska? Ahhh... Du syftar på att Stefan Schwarz är Gud, eller?

6/11/2006 12:37:00 PM  

Berömma Jonsson? Efter hans insats mot TT så behöver man ju inte ens fundera över att riskera att behöva berömma honom. Nu måste vi väl fått lida för sista gången av att se honom i landslagströjan. Sämst på plan i en dålig match!

6/11/2006 11:08:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home