Sunday, June 04, 2006

Andras planer

Medan bevakningen av landslagets VM-äventyr närmar sig det absurdas gräns (direktsända träningar med expertkommentator?) är det sedvanligt tyst om Bajen. Vi hittar i alla fall ett par punkter av visst intresse.

Ante Covic uttrycker sig åter igen med all "önskvärd" tydlighet om att Hammarby inte ingår i hans framtidsplaner efter den här säsongen. Den här gången kommer i alla fall inte klubbledningen att kunna skylla på att man inte var förberedda, om det skulle strula till sig i jakten på en ersättare. För ersättas måste han.

Vad gäller Ante är det fruktansvärt tråkigt att en nyckelspelare försvinner - särskilt som Bosman - men blir det en svekdebatt kommer inte vi att delta i den. Han kom som Bosman, han har redan förlängt en gång, och han har därmed gjort mer för klubben än man rimligtvis kan begära av någon som inte har någon ursprunglig koppling till laget, till staden, eller till landet. Särskilt med tanke på att han är 30 och lär vara precis vid zenit i karriären.

Att vi sedan hoppas att ingen klubb inser Antes värde och att det hela slutar med att han kritar på för tre år till är en annan sak.
Det kommer inte att hända.

***

Också Petter Andersson verkar avse att lämna Bajen i förtid och för att se till att så blir fallet har han anlitat Martin Dahlin som agent (good catch, Zoulman1). Men även om Petter har varit bra - tidvis mycket bra - under vårsäsongen är det en helt annan sak att prestera i La Liga, och det snacket känns som om det kommer något år för tidigt. Särskilt som Bajen här har en spelare som klubben kallt räknar med - måste räkna med - att få mycket, mycket bra betalt för.

Men det är klart, säkra sin ekonomi kan man göra i holländska mittenlag också. Hur festligt det nu är.

Favoritfloskeln "bli proffs" hade vi hoppats slippa höra från en kille som verkar så skärpt i övrigt. Men vi håller förstås tummarna för en god höst och för att det antingen blir ett lukrativt avslut eller att han inser att det inte behöver vara så jävla bråttom hela tiden.

Vill en klubb verkligen ha en ung, lovande spelare är de också villiga att betala vad han kostar, när han kostar.
Det är en grundläggande regel som alla unga fotbollstalanger med "proffs-i-Europa"-drömmar borde tänka på både en och två gånger.

***

Är vi inkonsekventa här?
Absolut.
Men det är skillnad på en i och för sig mycket duktig fotbollsnomad och någon som utvecklats från lovande junior till allsvensk toppspelare i klubben. Och som dessutom står under kontrakt i 18 månader till...

***

Har Max skaffat en riktig agent ännu, förresten?

4 Comments:

Jag tror Martin Dahlin är ett vettigare agentval än många andra lycksökare.
Han hade det själv tungt som spelare, både i Hamburg och Blackburn, och har nog sett många lyckas och sett många misslyckas, och har nog hygglig pejl på vad som krävs.
Det kunde varit värre. Det kunde varit Västerås SK:s ordförande...;-(

6/04/2006 02:21:00 PM  

Eftersom det var någon som frågade här inne förut.
Tigerrandigt har inte haft nypremiär ännu. Sidan drar igång efter VM, kanske. Eventuellt någon rapport från Infomötet på måndag.
För den som är intresserad finns det lite att titta på redan nu:
http://hem.passagen.se/tigerandigt/tigerrandigt.htm

6/05/2006 03:30:00 AM  

Adressen är:
http://hem.passagen.se/tigerrandigt/tigerrandigt.htm
inget annat.

Förresten, är det någon som varit inne och pillat lite i scriptet till högermarginalen på denna sida?

6/05/2006 03:43:00 AM  

Super color scheme, I like it! Good job. Go on.
»

7/22/2006 04:26:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home