Tuesday, May 16, 2006

De kallar det deja vu

Den allsvenska tränarkarusellen börjar få upp hastigheten på allvar, och det kändes som sagt inte särskilt sensationellt att nästa snubbe som ramlade av i farten blev Örgrytes Zoran Lukic. Så går det när man envisas med att stå upp på hästen och bara hålla i tömmarna med ena handen.

Ännu intressantare, men inte heller särskilt sensationella, är dagens uppgifter i SPORT-Expressen om att Helsingborg vill knyta till sig Anders Linderoth. Hans namn har varit på tal länge bland supportrarna och oavsett vad som står i artikeln är vi fortfarande 95... nej, okej, 93% säkra på att Hammarbys tränare 2007 heter något annat.
Linderoth torde ju dessutom vara ett hetare namn än på länge på den lokala marknaden just nu, han vill tillbaka till rötterna, och kanske är det på sätt och vis logiskt. Såvida inte både Eklund- och Larrson-effekten uteblir fullständigt och Helsingborg degraderas, alltså. Allt kan hända (Hammarby har också 11 poäng kvar till ett säkrat kontrakt. Memento Mori.)

***

Vi kan ju inte heller låta bli att dra paralleller till en annan tränarkarusell för drygt fem år sedan. En tränare som ledde serien med ett nederlagstippat lag, där kontraktet inte förlängdes men tränaren i fråga sedan snappades upp av...
...Helsingborg.
Och titta hur det gick för Sören Cratz. Och för Bajen.
Att Hammarbys 2002 inte heller var mycket att skriva hem om lämnar vi därhän för den här gången.

***

Tillbaka till Bajens tränarfråga. Zoran Lukic? Nja, där har vi en mental spärr som kräver en hel del för att överkomma. Fast... eller... nja. Längre än "nja" kommer vi nog inte just idag. Detsamma - ungefär av samma själsliga orsaker - gäller förstås namnet Stuart Baxter, som det också spekuleras kring i skånska kretsar.

När vi hörde namnet Gunder Bengtsson nämnas, också förstås i samband med Helsingborg, var vår spontana reaktion "jaså, lever han?". Så längre än ett nja kommer vi inte där heller. Att Tom Prahl verkar vara på väg att bli arbetslös han med skiter vi - åtminstone tills vidare - högaktningsfullt i.

Men det lär finnas anledning att återkomma.

2 Comments:

Eftersom ni leder och har 5 pinnar ner till oss, tänkte jag kosta på er lite ångest.

Kan Linderoth hoppa av bajen redan i morgon? Fotbollstränare verkar ju ha lite annorlunda anställningsvillkor jämfört med spelare och om han verkligen, verkligen vill träna Henke Larsson, så är ju detta en once in a lifetime-grej för honom.

Gundergrejen låter mest som en av alla dess dimridåer, klubbarna blivit så bra på att lura på sportjournalisterna.

5/16/2006 04:18:00 PM  

Bruce: Tror faktiskt att Linderoth är typen som hellre tränar Petter Andersson än Henke Larsson, om du fattar principen.
Och att han vill ta revansch innan han lämnar Stockholm.

Så, nej, han stannar nog säsongen ut, men knappast därefter.

Men bra försök.

5/16/2006 11:27:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home