Saturday, April 29, 2006

The QUESTION, jerk!

Vi är mitt uppe i att göra en grundläggande genomgång av de fem arenaförslagen, vilket tar sin tid. Förhoppningsvis är det klart innan "arbetarrörelsens stora dag" på måndag...

Tills dess passar vi på att ställa två frågor rakt ut i luften som vi inte räknar med att få svar på med hjälp av enbart deduktiv logik, men två frågor som vi definitivt tycker är värda att ställa.

1. Varför vill referensgruppen inte ha någon delvis eller helt privatfinansierad fotbollsarena trots att det finns en angerlägen investerare? Medan det tydligen går bra att släppa in privata pengar i finansieringen av en jättearena?

2. Varför går det tydligen utmärkt att anordna konserter på Stockholms Stadion, byggd till OS 1912, 53 år innan den första arenakonserten i modern tid (Beatles, Shea Stadium, 1965) men inte, enligt referensgruppen, på en nybyggd fotbollsarena?

Fler frågor lär dyka upp i takt med att vi kommer på dem.

***

Omvärldens reaktioner är ungefär de väntade, och har sammanställts här.

***

När man trodde att tillvaron inte kunde bli konstigare får man se Expressens löpsedel "PREMIER LEAGUE-STJÄRNA på gång till HAMMARBY". Den spontana reaktionen blir "I fotboll?" "För herrar?"
Agenternas branschtidning slår alltså till igen. Jonathan Johansson har varit ett nästan lika långlivat transferrykte i Hammarbykretsar som sin landsman Litmanen hann bli innan det gick som det gick (dagen då denna blogg startades, för övrigt). Den snart 31-årige Stockholmsfödde finnen har uttalade sympatier för grönvitt, men varför detta transferrykte nu lyfts upp på nyhetsplats, samtidigt som Hammarbys anfall faktiskt gör hyfsat skäl för den hysteriska benämningen "hetast i Allsvenskan", har vi ärligt talat ingen aning om.
Om inte Björne...
...eller Petter...
...eller i alla fall PFO...

...äh. Det är Expressen, så vi avvaktar lite innan vi spekulerar vidare i konkreta termer. Men skulle det vara sant att Hammarby är intresserade av att knyta till sig Johansson kan vi nog lugnt*) utgå ifrån att han i så fall är tänkt att ersätta någon, inte för att vare sig spetsa eller bredda truppen.

*) ordvalet är sarkastiskt.

10 Comments:

Enligt en säker källa så går Runa till L'Oreal till sommaren!

...sorry, kunde inte hålla mig ;-)

4/29/2006 06:08:00 AM  

Alltså Jonatan... Killen ska vara anfallare och har gjort 3-5 mål de senaste fyra säsongerna trots att han spelat 26-31 matcher per säsong. Är inte det lite klent? Och nu har han blivit utlånad neråt för han inte platsar längre...Micke

4/29/2006 07:17:00 AM  

Tycker inte att vi ska satsa på den killen. Satsa på Pablo hellre, han är yngre och är en bra spelare. Men sticker någon utav Runa eller Paulinho måste vi såklart köpa in en till.

4/29/2006 09:46:00 AM  

paulinho lär inte sticka...han ju nyss skrivit ett fyra års kontrakt. Vilket inte hindrar honom, men ändå. Näe han stnnar nog ett tag till

4/29/2006 12:46:00 PM  

Nää, tror inte heller han lär vara särskilt intressant för utlandet, kanske Danmark om han får en bra säsong... Men Runa har ju en del varit o dragit i, fast å andra sidan har ju killen visat att han inte sticker från Bajen i första taget. Om ingen jätteklubb är beredd att köpa honom lär han va kvar ett tag.. Får man hoppas iaf.

4/29/2006 12:58:00 PM  

Gillar rubriken...tycker att man på patenterat McEnroe-manér borde gå till attack mot Bagdad-Billström med just dom orden.

Tror förövrigt att om McEnroe varit fotbollsspelare hade han fått synat det röda i alla fall varannan match...i alla fall med nivån som våra domare håller. Dom viftar ju med ostskivan för minsta kommentar verkar det som.

4/29/2006 01:29:00 PM  

Jonatan Johansson är väl lite mer av en slags släpande forwards-typ? Alltså inte den typen som handlöst kastar sig in i straffområdet för att göra mål, men ändå positionerar sig framför mittfältet? Finns det någon uppgift om hur många assist han har?
Han är utlånad för att han inte platsar i ett Premier League-lag. Hur många i Bajen går rakt in i ett Premier League-lags startelva?
Han är bofast i ett landslag där en så pass skaplig spelare som Antti Pohja bara gjort sporadiska besök.
Han spelar i ett lag, i en liga, som har väsentligt större resurser än till exempel Gais. I Gais gör ett orutinerat Portsmouth-lån dundersuccé.
Tror inte vi behöver vara oroliga över att han inte är tillräckligt bra.

4/29/2006 03:12:00 PM  

Det finns ju ett antal renommerade hemvändare som inte direkt gjort succé när de en smula avdankade kommer tillbaka allsvenskan... Nu har väl inte J spelat i allsvenskan, men känns jämförbart. I jämförelse är Keene ung och hungrig och har nåt att bevisa. Vi har väl teoretiskt/optimistiskt en 3-5 spelare som skulle gå in i ett PL-lags (i den nedre regionen) startelva. Men landslagsmeriterna har du ju rätt i, de talar ju för killen.  

Posted by micke

4/30/2006 01:28:00 AM  

Men ändå, snubben känns mätt och gammal. Tror han skulle bli en flopp. Dessutom skulle han kosta en hel del pengar, pengar som vi borde spendera på en riktigt bra innermittfältare, alternativt köpa tillbaka Erland Hellström? Ante lär ju dra sen om han får spela i VM, vilket inte är helt omöjligt. Dessutom har vi åldrande och skadebenägna backar. Och dessutom har vi både Pfo (som iof kanske sticker, men tror inte det) och Petter Andersson som kan spela anfallare. En anfallare är det absolut sista vi behöver just nu.

4/30/2006 02:08:00 AM  

Apropå Shea Stadium. Mets anser nu att den är alldeles för omodern - men jämför den med en svensk fotbollsarena... Oh my god...

Södermannagatan

5/02/2006 01:46:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home