Monday, April 24, 2006

Ögon som blöder

Vi har fortfarande inte hämtat oss från gårdagen, och det finns egentligen ingenting att skylla på - inte ens släktbesök.

(det skulle vara bättre om folk bara muttrade om att planen var dålig)

***

Eller så är vi bara granatchockade över att Majlard prickar in ett par poänger om Bengt Halse i sitt senaste alster. Å andra sidan återvänder han till familjärt goddag yxskaft-territorium i god tid innan krönikan är slut.

"Arenahjälpen" börjar likna 70-talets ungdomsrop på fritidsgårdar:
- Vi har ingen lokal...
I den fotbollsfrågan borde riskkapitalisterna ta ansvaret istället för skattebetalarna.


Jaa? Säg det till Annika Billström, inte till oss.

***

Apropå det verkar arenainformationen dröja igen, och desperat gripande efter halmstrån som vi är kan vi inte låta bli att klamra oss fast vid möjligheten att det beror på att det smugit sig in en gnutta förnuft under de veckor som gått sedan de senaste utspelen.
Den som lever får se.

Smärtsamt nog har vi börjat överväga möjligheten att betrakta AIK som inte helt tandlösa och ofarliga...
...men nä.
Inte ännu.

Helsingborg, däremot, är nog i ännu värre skick än man trodde.

1 Comments:

Enligt önskemål från gvsu kommer här ett spontant mail jag kände mig tvungen att skriva:

Se hit Majlard!

Det här är första gången jag skriver till en krönikör, även om jag varit nära flera gånger förut, men det är frapperande att notera din okunnighet som Stockholmsbaserad fotbollskrönikör när det kommer till arenafrågan. Hammarby och AEG står beredda att äga och driva en ny arena, bara det politiska beslutet tas. Där är det Billströms maktgalna jakt på ett monument över sig själv som står i vägen, då hon envist klamrar sig fast vid det stora multiarenaalternativet som ingen annan vill ha, nu när det blir en ny arena i Solna.

I Djurgårdens fall så väntar de också på politikerna, vilka röstat nej till att ens utreda deras arenaproblem innan Hammarbys är klart. Även de vill finansiera och äga själva, det är ett framtida måste i Allsvenskan och givetvis vill klubbarna och deras ägare inget hellre. Men Stockholm är en extremt stelbent kommun i det fallet. Borås, Malmö, Göteborg, alla är före oss, idrott är inget viktigt i Stockholm tycks det.

MEN, som med alla annan byggnation krävs mark och det krävs politiska planbeslut, nog borde du veta det. Det är dessa beslut alla väntar på, klubbar och kapitalet och man bara hoppas på att en socialdemokratiskt ledd kommun kan gå emot sina principer och låta den bli privatägd, tvärt emot vad du försöker antyda.

Så innan du gör dig lustig över den frustration vi alla supportrar känner, så kan du ju ta reda på förutsättningarna nästa gång. Billströms agerande i frågan finns dock en hel del att skriva om, då hon återigen visar tecken på maktfullkomlighet och total likgiltighet inför vad som är bra för Stockholm och stockholmarna. Att ni låter så mycket hon göra passera revy är helt otroligt. Att det inte slagits upp stort hur hon gick emot alla kalkyler när det gällde skatteskrapans ombyggnad. Det hade varit billigare för staden att GE bort skatteskarapan och köpa bostadsrätter i Stockholms innerstad till lika många studenter och låta dem bo betydligt billigare för avgiften, än vad det här projektet kommer kosta staden. Varför blåses inte det upp?

Varför skriver du inte om hur hon återigen fördröjer arenabeslutet genom att mot framröstat inriktningsbeslut i fullmäktige tvingat sina tjänstemän att blåsa liv i storarenan igen, trots att fotbollsförbundet tagit det beslut som skulle diskvalificera den lösningen. Hon ljuger dessutom rakt ut och säger att hon inte fått någon information om att förbundet inte räknat med Stockholmspengar, vilket de gått ut med i stor replik i pressen dagen innan och totalt avfärdat hennes huvudlösa uttalande om att fotbollsförbundet inte kan visa att de alls klarar finansieringen. Varför skriver ni inte om det?

Nej, vill du skriva om arenafrågan så granska Billström, en mer skadlig politiker för stockholmarna får man leta efter.

Ser fram emot en annan typ av läsning...

/Peter, skribent och arenatörstande bajare

PS Kan också rekommendera läsning i frågan på gronvitasidanupp.blogspot.com DS

4/25/2006 12:22:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home