Sunday, April 23, 2006

Vadå förväntansfull

Vi får ofta kritik för att vi gnäller i alla lägen, oavsett om det finns fog för det eller inte. Ibland är det för att vi tycker oss se saker att gnälla om, ibland är det bara det syndrom som kallas Motgångsbajarens förbannelse. Att alltid utgå från att allting kommer att gå åt helvete, eftersom det är bekvämast och enklast så. Eftersom alla förväntningar bara leder till potentiell besvikelse.

Det här är en sådan dag.
Vädret är underbart, gräset börjar växa, Hammarby har övertygat i serieinledningen, många spelare närmar sig formtoppen, 9-0 taggade minuter i cupen, skadelistan är ovanligt kort, Linderoth går omkring och snackar om Dubbeln, Aftonbladet och Expressen hyllar Runström, och Halmstad är det enda laget i Allsvenskan som inte har gjort mål.

Det ser helt enkelt åt helvete för bra ut.
Vi är således beredda på det värsta.

***

På FotbollDirekt illustreras det med all oönskvärd tydlighet, sammanfattat i meningen: Hemma på Söderstadion är laget mycket svåra att möta och då laget har visat storform redan tidigt på säsongen är inte frågan om laget vinner utan med hur mycket.

Sådana citat ger oss symptom fullt i klass med en massiv pollenallergichockattack.
Finns det någon journalistisk motsvarighet till Clarityn*) eller är det bara avhållsamhet som gäller?

***

Laget gissar vi blir detsamma som startade de första två matcherna, d v s

Runström - Paulinho
Aubynn - M Jensen (def) - Andersson (off) - Furuseth Olsen
Gunnarsson - von Schlebrügge - Marteinsson - Stoor
Covic


Men både Samba-Erik och Erkan ligger nog bra till för tidiga inhopp om det skulle låsa sig.

Mindre än fyra timmar kvar. Fy satan vad jobbigt allt är.

***

Vad gäller den allt larvigare debatten om LO-pengar upprepar vi vad vi tidigare sagt:
Med tanke på hur mycket pengar som Socialdemokraterna i Stockholm klämmer ur Bajen på årsbasis vore det ju själva fan om vi inte skulle kunna få ett par korvören tillbaka från arbetarrörelsen utan att det blir bråk...

*) Red anm: Har du provat med bira?

3 Comments:

Vi får väl se om Samba-Erik ens får vara med på bänken... Nu när folk börjar bli hela är det rätt trångt där... Som jag ser det konkurrerar Samba med Pablo om en plats på bänken. Det beror väl på om AL vill ha en fräsch anfallare på bänken eller om han tycker det räcker med tre (PFO, Petter, Jeff) personer på mittfältet som kan gå fram om nån forward skulle bli trasig/spela illa.
Övriga på bänken är antagligen Erkan, Benny, Sulan, Fiskben

4/23/2006 02:29:00 AM  

Kan bara hålla med, gillar inte den här känslan.. Tror att Halmstad vinner med 22-0, arenaförslaget tappas bort och själv så blir jag utslängd för att jag blottar brösten..

4/23/2006 02:30:00 AM  

Samba kommer sitta på bänken kan jag lova. För AL är samba en bra inhoppare som kommer in i matchen även i sena inhopp. Även om han inte alltid övertygar är han en irationell spelare som sätter tryck framåt.....tror jag.

/samba

4/23/2006 05:00:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home