Wednesday, April 12, 2006

Saker & Ting

Det är mycket nu. Knappt har man hämtat sig från derbyt (om vi nu har det, frågan kvarstår), förrän det är dags att ladda upp inför Malmö borta. En match vi inte kommer att kunna följa på plats, och som i dagsläget ser ut att inte tv-sändas. Smärta.

Håller Dubbel-Gurras vad för sin tredje förväntade toppstridsmatch på mindre än två veckor? Håller han själsligt? Hur mår Sulan? Så många frågor.

***

Elfsborg verkar ligga närmast till hands att värva Mikael Antonsson. Knappast förvånande, eftersom det är i backlinjen de behöver förstärka och IFK Göteborg nog har fullt upp med sviterna av de senaste profilvärvningarna.

Och Elfsborg har pengarna, förstås, på grund av två faktorer som är lika intimt sammankopplade för deras del som avsaknaden av desamma är för Bajen.

1) En trygg tillförsel av riskkapital som inte bara kommer ur ett fucking Knalle-Klondyke utan dessutom kommer från klubbsupportrar.
2) Egenägd arena, vilket genererar bättre ekonomi vilket genererar ljusare framtidsutsikter vilket genererar ännu mer riskkapital vilket...

Det förvånande i sammanhanget är att de utifrån de förutsättningarna inte värvat mer än de har. Men nu rättar de ju till backlinjen.

Hade vi velat se Mikael Antonsson i Bajen? Det hade ju inte varit helt fel. Men återigen drabbas vi av att det inte finns något utrymme för att ta risker i den situation som Hammarby befinner sig. Ingen anledning att förvänta sig en ersättare till spelare som försvinner innan spelarna i fråga har försvunnit. Inget utrymme för att bygga och sträva framåt, knappt utrymme för att täta hål, och de pengar som finns läggs på att i möjligaste mån säkra kontinuiteten. Vilket i och för sig inte nödvändigtvis är en dålig strategi, men förr eller senare tappar vi spelare ändå.
I höst försvinner Ante med 90% säkerhet, kanske PFO, kanske Sulan, hemska tanke, och möjligen fasas även ett par spelare ut i mer eller mindre ömsesidigt samförstånd.

Det var åt helvete att lappa och laga i efterhand förra sommaren, det är åt helvete nu, men det är samtidigt där vi sitter. I en kostym som är för stor över axlarna och som sitter väldigt tight över magen. Eller om det var tvärs om. Knepig metafor.

Tänk sedan när några fler landsortsklubbar kopierar Elfsborgs-konceptet. För det kommer att hända. Halmstad och Kalmar har långtgångna arenaprojekt på gång.

Hockeyfiering nästa.

Är Bajen med tåget eller kommer vi att gå samma väg i fotbollen som hockeysektionen gjort (stark upphämtning i kvalet, men nästa år blir ännu svårare)?
Den frågan kan besvaras fortare än vi tror...

7 Comments:

Anton lovar mycket, men håller han det?

4/12/2006 04:38:00 AM  

varför sulan?
tänker han lägga av?

4/12/2006 07:59:00 AM  

anonym: Det hoppas vi verkligen inte. Han får gärna skriva på nytt snarast...

4/12/2006 08:05:00 AM  

Kan man få en tidtabell till det där tåget som alltid skall gå?
Det har stått på perrongen i urminnes tider nu.

Eller är det så att tåget går iväg regelbundet men att rälsen inte räcker längre än ett startset Märklin och alltid kommer tillbaka?

Frankie - är det inte lite väl blåögt att tro på vad spelare säger när det gäller framtida kontrakt?
Efter Kennedy finns det väl knappast någon grönvit som gör det, i alla fall.
Att dessutom använda media som sanningskälla - där går gränsen.

4/12/2006 10:25:00 AM  

Innan det kommer någon form av arena-beslut, av eller på, blir det svårt att göra risk-kalkyler, och därmed satsa risk-kapital.
När väl alla fötter är nedsatta i frågan och risk-kapitalisterna kan beräkna sannolikheter och så vidare bättre, kommer risk-kapitalet antagligen kliva in även i Bajen.

4/12/2006 02:17:00 PM  

Hoppas du har rätt (föregående anonym) för utan ett risk-kapitalbolag får vi nog det svårt i framtiden..

4/12/2006 02:34:00 PM  

Robert: Tja, Borås Arena står där den står, ägs som den ägs, och fler är på väg att följa. Visst har det ropats varg många gånger förut, men vi tycker oss höra ett envetet ylande från både här och där...

Visst kan vi ha fel, men förklara gärna varför du tror vi har det. Bortsett från tidigare falska larm, alltså.

4/13/2006 12:28:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home