Friday, April 07, 2006

Två profiler

Vi skulle kunna gräva ner oss i en lång kverulantisk harang om biljettbråket som omgärdar derbyt mot AIK, där vi i så fall skulle kasta skit på allt och alla, men det är fan fredag och Hammarby leder Allsvenskan, så vi avvaktar polisens beslut innan vi tar på oss latexhandskarna och börjar rulla fekaliebollar.

I stället ska vi hylla två nyckelspelare.

Björn Runström. Återigen - vi älskar honom, alla andra hatar honom. Värdet att ha en sådan spelare i truppen kan inte överskattas. Någon som driver motståndarna till vansinne både på och vid sidan av plan.
En Henrik Rydström utan bitterhet och med hår och sex appeal.
En teflonklädd speedkula som allt hån och alla förolämpningar rinner av, som bara blir starkare av uppmärksamheten.
Vissa tycker att det är roligt att kalla Björn Runström "fröken", att basera ett i deras ögon nedvärderande epitet på hans modeintresse och hans fåfänga (nu när han inte fallit lätt på ett och ett halvt år, och börjat göra mål, finns det ju ärligt talat inte så mycket att hänga upp sig på vad gäller hans insats på planen. Annat än att han gör mål då, men "jävla målgörare" känns som en ganska meningslös förolämpning).
De kallar honom fröken. De tror och hoppas att det ska skada honom. Han svarar med att vika ut siog i Café. Klock-fucking-rent.

Och de som hånar: Vad det säger om deras egen kvinnosyn, och manssyn, överlämnar vi till andra att spekulera kring.

***

Sedan är det Max. Återigen. Hans kvaliteter som spelare är odiskutabla. Men i dagens City visar han återigen sina kvaliteter vid sidan av planen. För 574:e gången får han frågan om när han ska bli "proffs" - att han är heltidsanställd fotbollsspelare lämnar vi för ögonblicket därhän.

Hur ser du på dina proffsmöjligheter?
– Känner inte till några erbjudanden och tänker bara på Hammarby. Det är nog det bästa sättet att få någon intresserad.

Tänk om alla svarade så. (jämför till exempel med Hyséns kommentar i samma artikel. Det blev jävligt mycket Hysén i den här bloggen idag, för övrigt. Inte vårt fel, dock.)
Den enda gåtan med Max är varför han har den agent han har. Men ingen sol är helt utan fläckar.

9 Comments:

Hehe, finnarna kallar ju Peter Forsberg och Mats Sundin för "fröken" också. Och nog fan är de hårdare än Teemu Selänne och Saku Koivu. Har Finland ens haft några hårda hockeyspelare någonsin, som inte samtidigt spelat förjävligt fult?

Alltså: "fröken" är rätt och slätt avundsjuka.

4/07/2006 01:12:00 AM  

Problemet med "fröken" som skällord är att den som använder det har fått för sig att homofobi är något manligt och postivt.

4/07/2006 01:56:00 AM  

Jo en riktig hockeyspelare har Finland haft. Följande episod ska vara sann:

Minus 25 grader, den ångande krogkön ringlar lång i ett midvintersvart Luleå.

Två långa biffar ramlar ur en taxi och vacklar nonchalant förbi hela kön för att komma in. En knarrande röst på bruten finska långt bak hörs: "Ställ er sist". De coola snubbarna bryr sig naturligtvis inte. "Träng er inte, ställ er sist" envisas fånen längst bak.

Den ena av de båda tuffingarna suckar djupt och går bakåt i kön. När han hittar den gnälliga gubben utspelas följande scen:

"Du kanske inte vet vem jag är?Torbjörn Gherke, Plannja Basket" säger den långe ynglingen på klingande stockholmska och sträcker fram/ner handen till gnällgubben...

...som sträcker fram handen och svarar:

"Jari Kurri, New York Islanders"

Nästan Salmingklass på den. Vad nu detta har med Bajen att göra.

4/07/2006 02:24:00 AM  

Hockey är ju en sport för fröknar.
Skulle vilja se Holmström stå och trängas framför ett fotbollsmål vid en hörna utan specialbröstskydd...

4/07/2006 02:24:00 AM  

runan ser ju het ut på sina bilder till skillnad mot hysén som ser... amish ut trots att han är halvnaken.

4/07/2006 08:16:00 AM  

Samtidigt som man läser denna blogg klingar en gammal bajenramsa till i Die Hard 3 på burken. "Hammar- Hammar Hammarhammarbyyyyyyyyyy"

Det kanske mest imponerande med Runström är att han körde en 60 meters rush senast när han insåg att vår mittfältare var bortgjord. Tack vare rushen så blev helsingborgs kontring ingenting. 

Posted by Anonymous

4/07/2006 01:07:00 PM  

Reagerade under hela förra året på att aktiva supportrar (ej bajare) spann vidare på Dramaten-Karatespark i ryggen-Runan. Trodde i min enfald att de sett en bajenmatch (typ när vi mött dem eller kanske på tv). Hade de gjort det så hade dem ju insett att det spåret var helt dött!

Exempelvis bara-håriga-ben-i-fiskekörka gjorde sig ju lustiga över Runan efter sommaren.

Det jag vill komma till är att de som gör såna uttalanden visar att de inte har någon koll. De sitter hemma och runkar till gamla vhs-filmer inspelade då SVT hade tips-extra.

Ett uttalande om fröken Runström understryker bara att personen ifråga är en efterbliven idiot.

4/07/2006 04:28:00 PM  

GVSU: Du påstår att solen alltid har fläckar?
Jag tar det som att du inte ser Runa som en sol...

4/08/2006 10:37:00 AM  

Besök gärna Runströms Fansajt!

http://www.bjornrunstromfans.com

4/08/2006 10:46:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home