Thursday, April 13, 2006

Geléhjärtan

Jag kommer aldrig att gå som Bosman.
Kennedy Bakircioglu

Det där med klubbhjärta, då.
Grabbarna (och tjejerna) Glenn har drabbats av ett visst mått av bitterhet på grundval av gårdagens nyhet om Mikael Antonsson och Elfsborg och grävt fram ett gammalt citat på temat "inga pengar i världen skulle kunna få mig att spela för ett annat svenskt lag". Vi kan på sätt och vis förstå bitterheten - särskilt om man sätter in det i ett sammanhang som inbegriper det här gamla inlägget från vår bloggs barndom.

Men överraskade? Näe.

Några visdomar som vi trodde att alla kände till vid det här laget:
1. Folk säger saker. Ofta säger folk alldeles för mycket.
2. Det är lätt att snacka om klubbhjärta och klubbkänsla när det inte kostar en något.
3. Sedan återstår det alltid att se vad som händer när supportrarna förväntar sig att lojaliteten ska omsättas i handling.
4. Facit: Den med mest pengar vinner nästan alltid.

Man kan nog räkna de aktiva spelare i Allsvenskan, som faktiskt skulle kunna stå för sådana där uttalanden som Antonsson gjorde, på fingrarna. Ena handens fingrar. Att sedan överraskande många supportrar som läser det här kommer att tro sig kunna hitta de fem spelarna i sin egen klubb, är deras problem.

(Vi försökte få in en till metafor om silverpenningar i det här inlägget - det är ju påsk, svekens och förräderiernas tid - men det får finnas gränser.)

Vi är bittra och cyniska i grunden när det gäller kontrakt och värvningar (om någon nu mot all förmodan skulle ha missat det), men vi har inget emot att bli glatt överraskade. Vilket är vad vi kommer att bli om Kennedy Bakircioglu infriar sitt andra löfte en dag, om att spela i Hammarby efter hans äventyr som "proffs i Europa" (ja, ni vet vad vi tycker om det uttrycket).

Nu ska visst Petter också bli "proffs i Europa". Även om han startat våren mycket lovande känns det lite tidigt.
Men eftersom vi med vår bittra, cyniska grundsyn inte tror att han kommer att förlänga kontraktet, hoppas vi att det kommer ett bra bud i höst.

***

...grönvita sidan upp! kommer att uppdateras sporadiskt under påskhelgen, om inte något viktigt händer - typ nya spännande arenafrågelösningar...

2 Comments:

seriöst..jag läste detta i city elle metro..det är Linderoth som intervjuas..citaten från Petter är väl från vintras?...att han ser Petter som en framtida landslagsman är inte ens en överraskning för mig..som betecknas som texttv-supporter (eftersom jag sett endast en träning och två b-lagsmatcher den senaste säsongen)..Gaff har ju hållt honom högt i 3(?) år nu..jag hoppas han har rätt..30 mille ner i vår ficka behöver vi..tyvärr..

4/13/2006 02:38:00 PM  

Enligt nya (omdebatterade) forskningsrön var Judas Iskariot inte en förrädare. Tvärtom, han var Jesus närmaste vän och fullföljde Jesus önskningar. I Bajens mikrokosmos: Kung Kennedy är död, leve Kung Kennedy!

Pröva "Judas" på Google News och följ debatten.

4/14/2006 02:30:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home