Monday, April 17, 2006

Södermalm, en afton om våren

Vi såg alltså inte matchen. I själva verket hörde vi inte mycket av matchen heller eftersom vi fick radiokontakt med yttervärlden halvvägs in i andra halvlek med ett par kommentatorer som - ja, vi vet inte vad - och därför blir våra eftermatchen-kommentarer något knapphändiga.

Vi såg målen. Det var inte så dumt. Kouakous (det finns många som försöker övertrumfa varandra i fyndiga omskrivningar av namnet. Vi tycker att verkligheten överträffar dikten, alla gånger. Som en skånsk tuppgök, liksom.) vältajmade nick var vacker - och hade varit svår att ta även om Asper hade hållit sig på mållinjen - och Paulinho fortsätter att inte bara göra mål utan att göra snygga mål. Den lobben var som ett finger som långsamt smeker nackgropen...

...men Björnes läge till 3-0 måste fan ha varit svårare att missa än att sätta. Vi älskar dig ändå. Men gör inte om det där, helst.

Fredrik Stoor syntes i två tv-situationer. En snygg och fullkomligt regelrätt tackling på Afonso (lite djärvt att glidtackla en av Allsvenskans värsta filmare*) i eget straffområde, men det gick ju bra) och en idiotpassning som utmynnade i reduceringen. Juryn är ute där - vi såg ju som sagt inte matchen - men om han ska börja blanda och ge som förra våren är det skönt att veta att det finns alternativ i backlinjen.

Vad övrigt är, är radiotomtarnas analyser. De konstaterade att PFO var hetast, och eftersom vi automatiskt tar allt de sade för lögn, undrar vi vad det är för fel på vår glädjspridande norrman. Han kanske borde skriva på ett nytt kontrakt så han slipper fundera så mycket över framtiden? **)
Vi tyckte att de sade att Kouakou hade varit hyfsad också, men det kan vara önsketänkande.

***

Det var en vacker kväll. Det kunde inte ens störtskuren som drog in över Stockholm strax efter full tid ändra på. Men som efter alla kvällar kommer det en morgondag. En arbetsdag.

Det finns dem som kommer att ta i Bajensammanhang förbjudna ord i sina munnar efter den här matchen. Fyrabokstavsord som börjar på G och slutar på U, L, och D. Vissa av dem kommer att arbeta på kvällstidningar. Andra inte.

Vi nöjer oss med att konstatera att det återstår 23 poäng innan vi kan betrakta kontraktet som säkrat.

***

Nå, nog om detta. Nu unnar vi oss faktiskt tolv timmar av glädje och lugn, med option på förlängning.
För man vet ju aldrig. I morgon kanske det kommer ett nytt burleskt arenautspel från väntat eller oväntat håll, eller i morgon kanske Bajen skänker bort en nyckelspelare för en spottstyver.
Eller också inte.
I det här läget är "inga nyheter" hyfsat goda nyheter.

Sov gott. Det tänker vi göra.

*) Orättvist påstående? I så fall är det bara payback för allt skitsnack som yttrats om Björne.
**) OBS till den det berör att detta inte på något sätt är att betraktas som ett direkt, indirekt eller förtäckt hot, utan endas ska tolkas som att vi tycker att han borde skriva på ett nytt kontrakt, så att han slipper fundera så mycket över framtiden.

6 Comments:

Skall man vara på sitt försiktiga humör kan nämnas att Landskrona faktiskt fick 30 pinnar förra året så 23 bör nog ökas 24 i texten.

4/17/2006 03:16:00 PM  

Ja det var enormt vad dåliga kommentatorerna var... De sa ju fel hela tiden, uttalade alla namn fel, förväxlade lagen hela tiden... Vilka nollor! Sen är det ju inte bra att lyssna för mycket på radio heller, man kan få fyrkantiga öron!

4/17/2006 09:03:00 PM  

gröndalsbajare: Det är kommentarer som den där, på kvällen efter en bortaseger mot ett tippat topplag, som gör Bajen så underbart. :)

4/18/2006 01:01:00 AM  

Ja var hade Radiosporten hittat dom två bräkande skåningar som kommenterade matchen nånstan? Måste ha grävt upp dom ur den skånska myllan eller nåt för dom pratade BARA om hur dåligt Malmö var och hur Malmö borde spela och sen verkade dom få sitta 2 mil ifrån arenan och kommentera mha en kikare för dom hade verkligen inte koll! :-) Fast vad gör det en sådan här dag.....

4/18/2006 01:50:00 AM  

Stoor var inte bra igår, eller han klarade sig ok de första 40 minuterna typ, men då lyckades Malmö inte åstadkomma någonting alls. Därefter kom Afonso igång och S klarade inte riktigt av det. Å andra sidan hade han en av allsvenskans allra bästa spelare på sitt bräde då... Så vi får nog ge honom ett par chanser till...
Gunnar var bra igen, roligt! Petur lite osäker men på gång och Max var kalas. Malmös mål kom till efter samtidig miss av Stoor och Max enda tabbe i matchen, typ.
Mikkel stabil. Fisken ok när han kom in. Erkan hade ingen riktigt bra dag och i andra blev vänsterkanten lite skakig defensivt med honom och Stoor. Sulan kom ju in och styrde upp där, det blev lite bättre, men det var först i 80e typ. PFO var påhittig, lyckades inte med allt men visade gott gry. Pålle bra, mycket fint mål och Björne något sämre än han brukar. Jobbade hårt som vanligt men lyckades inte med så mycket och hur han kunde skjuta över från 1,5 meter är helt sanslöst.
Micke

4/18/2006 02:25:00 AM  

Jag menar naturligtvis högerkanten.
micke

4/18/2006 02:26:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home