Tuesday, April 18, 2006

Sund cynism

I det gängse mediabrus där krönikörerna tävlar om att krama Hammarby till döds snappar vi upp ett underbart citat från Petter Furuseth Olsen (skriv PÅ, Peffo!!!):

Vi har lärt oss spela mer cyniskt.


Cynism är som bekant mammas gata för oss. Cynism är ett segervapen. Cynism är något som oftast har saknats i de senaste årens vackert bollduttande och ack så snälla Hammarby. Cynism är så jävla rätt just här, just nu, valåret 2006 när de politiska partierna desperat försöker undertrumfa varandra i bisarra utspel och skumma skandaler.

Vi är så jävla glada idag.
Sedan återstår det att se hur bra cynismen funkar när man möter cyniker på andra planhalvan.

***

Vi hoppar vår vana otrogen över till de puckeyfinaler som tydligen tilldrar sig en viss uppmärksamhet ute i obygden för att exemplifiera ytterligare. Naturligtvis är Per Ledins pajaskonster inte grundade i någon sorts perverterat "fighterhjärta" utan i ren cynism. Får man motståndare, främst en motståndarmålvakt, ur balans är halva matchen vunnen. Ledin är bra på att spela pajas, och kommer säkert att vara en bidragande orsak om nu puckeyguldet går till Öland*) i år.

Att Per Ledins och andras pajaskonster samtidigt är ett lysande exempel på varför vi finner puckey så fasansfullt ointressant annat än i ett rent brutalsociologiskt perspektiv, är en annan sak.

***

Säga vad man vill om AIK, men de har tagit fler poäng mot Örgryte hittills i år än Hammarby mäktat med under de senaste två säsongerna.
Men nu blir det nog lite svårare tider, va?

***

Slutligen noterar vi att båda kvällsblaskorna nu driver kampanj för att få in Max i VM-truppen. Se här för ett exempel (Expressen har i vanlig ordning inte publicerat sina texter på nätet).
Vore ju skönt om de kan göra lite nytta.

*) Snart kommer vi antagligen att bli dränkta i hatpost från rabiata Färjestaden-fans. Det är bara roligt.

4 Comments:

Djurgårdens svaga inledning har skaffat dom en helt ny sponsor, så trots det fylls kassakistan på.

Tillverkarna bakom segelbåtarna Svan och Gransegel anser att Djurgården är perfekt för deras målgrupp.

Iom att dom kryssar sig genom serien kan våra kunder relatera till DIF och vårt varumärke stärks på framför allt Östermalm.

Posterboy i kampanjen blir Mattias Jonson. Vi såg potentialet i Mattias under derbyt mot Hammarby iom hans kraftfulla spark mot deras ytterback. Vi väntar bara på att han ska slå, så vi kan dra igång en rikstäckande kampanj.

Fotbollsförbundets Lars-Åke Lagrell får sin beskärda del av avtalet. Han har enligt källor gått med på att ändra dom i folkmun kallade pinnarna som man får vid vinst o oavgjort till prickar. Om domarna ska börja med sjökort i stället för röda o gula framgick inte vid pressläggning.Än går det vågor på Hammarby sjö, men vattnet ligger blankt på Riddarfjärden.Skepp o´hoj!

4/18/2006 03:03:00 AM  

Någon som vet var det finns (rörliga) bilder från Malmömatchen? Man vill ju se Palles omtalade mål.

/R

4/18/2006 03:11:00 AM  

R:

Ett halvminutssammandrag fins här.

4/18/2006 03:53:00 AM  

PFO:s kommentar var förvisso mycket lustig, men jag måste säga att Max's svar på frågan om guld var minst lika fin: "Då säger jag att det vore jättekul. Men det är 23 omgångar kvar, förlorar vi dem åker vi ur". Klockrent!

4/18/2006 07:36:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home