Thursday, April 20, 2006

Vitt på taken

Inuiterna har mellan 27 och 100 olika ord för snö, beroende på vilken vederhäftig internetkälla man nyttjar sig av.
Vad gäller snö som möter en på morgonen den 20 april, tre omgångar in i Allsvenskan, och efter ett par dagar när man nästan kunde tro att våren etablerat fotfästet på riktigt, har även vi ett alldeles speciellt ord.
Det lämpar sig dock inte i pixel.

Att Stockholm för en dag kläs i grönvit skrud är, ärligt talat, en klen tröst.

Och man kan inte låta bli att fråga sig att om vädret är så här på Södermalm...
...hur är det då i Sävast?

***

Nåväl, cupmatch idag, vilket inte nödvändigtvis är något att ta lätt på. IFK Göteborg (vilken dag att lansera deras nya hemsida på!) fick fortsätta kämpa i motvind igår, men lyckades hämta upp 0-3 och rädda sig vidare mot Heimer, som spelar på samma nivå som HTFF - och Sävast - efter förlängning. Häcken fick respass mot Jönköping Södra och GIF Sundsvall blev utspelade av FC Trollhättan.

Sannolikt blir det en B-uppställning som ställer upp, men med ett antal spelare som borde vara intresserade att visa upp sig från sin bästa sida. Vi tar inget för givet, särskilt med tanke på att matchen kommer mitt i ett minst sagt hektiskt allsvenskt program.

Intressant också att se hur Bajen klarar att spela mot ett lag som (gissar vi) kommer att backa hem och kontra.

***

Inga väsentliga nyheter i arenafrågan, men när SvD sammanställer planerade kulturbyggnader i 08-området kommer lite dubbla budskap. Först påpekar SvD-reportern - vilket vi är smärtsamt medvetna om - att (S) i Stockholm vill förorda multikultialternativet. Men i den intilliggande artikeln där Billström intervjuas, dyker plötsligt prislappen "en miljard" upp.
En miljard?
För två veckor sedan skulle det kosta fyra miljarder. Antingen har den ekonomiska kalkylen, ska vi säga, modifierats...
...eller också är 25 000-alternativet på banan igen...
...och var passar AEG in i alltihop?

Nu griper vi efter halmstrån igen.
Måste vara vädret.

2 Comments:

Bra första kommentar på SvDs artikel. :-) Eftersom "Kommentera" är ett forum där det drivs kampanjer av olika slag frågade jag (i ett annat sammanhang) om dom tänker publicera ip-nummer för att dra ner bralorna på diverse kampanj-generaler. Fick följande svar från "Kommentera"redaktören:

"Vi läser alla inlägg i efterhand och tar bort det som strider mot våra regler. Det är inte alltid så lätt att avgöra! Vi kommer däremot inte att publicera några ip-nummer.
mvh
Magnus Olsson
Synpunkt"

Känns tryggt att GVSU och SvD står på samma pressetiska grund. Fritt fram för 25.000-klubben att bomba SvD med "kommentarer". Gör det!

4/20/2006 02:56:00 AM  

Billström vill göra Stockholm till en "Evenemangsstad" med Globen-området i centrum. Men Luleå kom före:
http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=18252&arkiv=False

4/20/2006 03:00:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home