Wednesday, April 19, 2006

Jättevärldshemligt

Vi citerar ånyo Gert Fylking: ÄNTLIGEN!
Puckeyn kravlar sig in i vinteride för den här gången (det är visst nåt VM för de minst omotiverade spelarna i de bästa av de sämsta NHL-puckeylagen någon gång kring Valborg, men det är det väl ingen som bryr sig om..? Eller?) och guldet gick till Öland, precis som vi förutspådde igår morse.

Därmed kan vi se fram emot relativa puckeyfria sportsidor ett antal månader framöver, med gott om plats för skribenterna att hitta nya, spännande infallsvinklar kring allt som har med Hammarby att göra...
...hm, snart kommer vi att sakna puckeyn.

***

Ett par saker av visst allmänintresse hittar vi efter noggrant bläddrande bland lila tröjor och uringula hjälmar.
Expressen hittar nyheter längst in i skåpet när man "avslöjar" att Anders Linderoth kanske gör sitt sista år i Hammarby. För den läskunnige och Hammarbyintresserade har detta varit tämligen uppenbart länge nu. Det känns faktiskt som en större nyhet att det inte uppges vara helt otänkbart att han stannar.
Väntar han också in ett eventuellt riskkapitalbesked i sommar, kanske?

Vana läsare av ...grönvita sidan upp! vet också om att vi har tjafsat om det här sedan han första gången sade att han tänkte lämna Hammarby (förra sommaren) och sedan länge inlett granskningen av tänkbara efterträdare. Vilket påminner oss om att vi åtminstone tillfälligt borde ta bort Janne Andersson (som förlängt med Halmstad) från listan.

Även om vi är rätt säkra på att någon annan tränar Hammarby nästa säsong förstår vi om man inte vill skapa oro genom att stänga dörrarna nu.
Å andra sidan gick det rätt hyfsat förra gången vi hade en lame duck som huvudtränare.

***

Intressant också att det numera endast krävs sju poäng för att någon som för två och ett halvt år sedan tog sitt lag till Stora Silvret ska utnämnas till succétränare. Måste vara för att ingen AVGÅ LINDEROTH-banderoll synts till på några veckor. (för övrigt avgår inte tränare - de säger upp sig eller blir uppsagda. Vi har retat oss på det där jävligt länge.)

Inte för att vi klagar på Hammarbys säsongsinledning, men... Roland Nilsson är den enda som möjligen kvalificerat sig för det epitetet så här långt i år (vad gäller Rikard Norling hänvisar vi återigen till spelprogrammet), och...

...vi snöar in i semantik idag, ja. Trist, men eftersom det inte kommit någon vare sig vettig eller ovettig information i vare sig arena- eller tv-avtalsfrågan och tidningarna är översållade med puckeybilder har vi inget bättre för oss.

***

IFK Göteborgs klubbdirektör, kassör och målv... förlåt, toppforward, har åtal att vänta för olika grader av ekonomiska brott, uppger flera medier idag.
Däremot har tydligen inte klubbens styrelse - som anställt direktören, som dragit upp riktlinjernaoch haft det övergripande ansvaret för klubbens arbete och som på ett eller annat sätt borde ha godkänt Selakovic-affären - sett något, hört något, anat något, dragit nytta av något, eller gjort något fel.

Ah, juridikens underbara mysterium.

3 Comments:

Kan ni inte bara försöka vara lite glada nån gång??? Komijenudå, sluta deppa!

4/19/2006 07:32:00 AM  

Vadå, vi tyckte vi var rätt muntra idag.

4/19/2006 08:05:00 AM  

Jag menade 70-tals - skit i tabellen (och arenafrågor) - munter!!! ;-) Passa på att gotta er nu när vi kan!

4/19/2006 09:57:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home