Thursday, April 20, 2006

Teach me, tiger?

Tränardiskussionen efter gårdagens Expressen-artikel har fått upp farten lite och vi tar tillfället i akt att presentera ett nytt namn på vår lista.

Ett namn som vi hört nämnas på skilda håll ända sedan i vintras är FC Nordsjaellands tränare Johnny Petersen. Namnet har surrat omkring i ryktesfloran ett tag nu och när det idag blev klart att Petersen Cratzas ut ur klubben till förmån för andretränaren Morten Wieghorst, kände vi att det var dags att föra upp det på agendan.

Cratzningen har varit kontroversiell, och den 58-årige tränaren omnämns undantagslöst med respekt från de supportrar som upplevt honom som coach.
Han påminner om Linderoth i fråga om fotbollsfilosofi och en styrka i talangutveckling, och om Cratz inte bara genom sättet han sparkades på utan även genom sina tidvis, öh, färgstarka uttalanden.
Han är van vid att jobba med små resurser (vilket är ett måste i Hammarby), men också med låga förväntningar (vilket är ett no-no i dagens Hammarby), och åldern (ett och ett halvt år äldre än Linderoth, ett par månader äldre än Svennis) gör att det är svårt att se honom som en långsiktig lösning.
Inte den hetaste kandidaten, möjligen, men säkert ett namn som åtminstone dryftats på kansliet.

Rätt eller fel? Döm själva. Eftersom tränarbytet blev officiellt vid lunchtid idag kan vi de närmaste dagarna hur som helst räkna med en hel del information från danska medier. Kanske det här ryktet kan avfärdas direkt.
Eller kanske inte.

(Angående rubriken är den något mer genomtänkt än vad man kanske kan tro. Petersen är utbildad lärare och FCN-fansen kallar sig Wild Tigers. På deras debattforum finns i skrivande stund ett (1) inlägg om det bekräftade tränarbytet. Prognos oklar. Vilda tigrar, men tystlåtna, således)

3 Comments:

Sävast AIF hävdar att Hammarby är "flerfaldiga svenska mästare" på sin hemsida. Kanske räknar de med att gulden blir till plural för bajen i år.


http://www.svenskidrott.se/organisation.asp?OrgElementId=1997

/R

4/20/2006 09:08:00 AM  

En dansk tiger?

4/21/2006 07:08:00 AM  

Very nice! I found a place where you can
make some nice extra cash secret shopping. Just go to the site below
and put in your zip to see what's available in your area.
I made over $900 last month having fun!

make extra money

4/27/2006 02:13:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home