Friday, April 21, 2006

Vi har aldrig vunnit cupen

...och det är nog lite för tidigt att dra några slutsatser utifrån Hammarbys första uppträdande i årets omgång, men att spelarna går ut och kör över motståndarna i 90 minuter, trots 4-0 i halvtid, tyder på att det åtminstone inte är något fel på attityden.

Man kan förstås undra hur matchen skulle ha gestaltat sig om Sävast hade gjort mål på den där chansen i första minuten. Men eftersom de inte gjorde mål får vi aldrig veta det, och nöjer oss därmed med att konstatera att mariginalerna så här långt håller sig på Bajens sida. Det känns som ett välkommet avbrott i tillvaron.

Intressant också att det är Jeffrey Aubynn och Erik Johansson - de två mest utskällda och ojämna spelarna i truppen som kliver fram och visar inställning i en mellanmatcherna-match på konstgräs inte alltför många mil söder om Polcirkeln.

Hade Erik Johansson varit en vanlig spelare med förutsägbar formkurva hade han antagligen spelat sig in i startelvan inför Halmstads-matchen nu.

Å andra sidan är inte Erik Johansson som alla andra, och det känns tveksamt om Anders Linderoth borde peta alltför mycket i den startelva som faktiskt tagit sju poäng av nio möjliga mot tufft motstånd hittills.

Och Pablo fick göra ett mål. Gudskelov.

***

Från fotbolls-Sverige i övrigt noterar vi att Halmstad nu är det enda laget i Allsvenskan som ännu inte gjort mål (och med tanke på bollens inneboende sfäriskhet ger detta faktum oss inget annat än dåliga vibbar) och att Djurgården var två minuter från att få smaka på de riktiga krisrubrikerna. Nu ligger de nog i malpåse. Ett tag.

***

I och med att Canal+ säkrat veckans match-rättigheterna ser det plötsligt ljusare ut för alla soffbajare - så länge Hammarby håller till hyfsat högt i tabellen borde de matcherna vara starka kandidater till att bli uttagna (vilket dessutom ger klirr i kassan).

***

Debatten om LO-pengar tänker vi inte ge oss in i annat än genom att konstatera att så mycket pengar som Socialdemokraterna i Stockholm klämmer ur Bajen på årsbasis vore det ju själva fan om vi inte skulle kunna få ett par korvören tillbaka från arbetarrörelsen utan att det blir bråk...

***

Fredag. Då brukar nyheterna komma.
Arenaförslagen?
*eko* *eko* *eko*

4 Comments:

Om Sävast hade gjort mål på första chansen i början så hade matchen slutat 1-9.

Enkelt ju.

4/21/2006 12:50:00 AM  

...glömde,

Med tanke på Runas sjuka miss mot Malmö och att han, enligt rapporterna, igår missade ett par riktigt bra lägen så är jag sjukligt rädd för att det börjar lukta lite Pab....

/Jimmy

4/21/2006 12:53:00 AM  

Runa har missat en del, men också satt en del.
Pablo har understundom inte kunnat träffa en lada inifrån.

4/21/2006 08:10:00 AM  

En bajenmatch blir veckans match på Canal + fram till VM-uppehållet, och det är AIK-derbyt (naturligtvis) men alltså inget mer... Enl Svensk Fotbolls hemsida.
Micke

4/21/2006 03:49:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home