Sunday, April 23, 2006

Ljummet

Eftersom vi var förberedda på det värsta, och så när fick uppleva det värsta, kändes det i hög grad som en lättnad med 0-0. Vi har tidigare påpekat att mariginalerna varit på Hammarbys sida så här långt, och även om den kortviftande domaren gjorde sitt "bästa" för att hjälpa Halmstad att bli kvitt måltorkan, känns det som att det uttalandet fortfarande håller. Första halvlek var... ja, ni vet. Faktiskt ungefär lika vidrigt som att se Elfsborg borta i fjol, bortsett från att det inte blev några mål den här gången. Vilket är en inte helt oviktig skillnad, då.
Men när Conny Johansson blev Gordon Banks begriper vi inte.

Så mycket mer orkar vi inte krita ihop just nu. Mest på grund av att vi inte kan komma på någon annan bajenspelare än Ante som verkligen utmärkte sig. Jeff spelade sig nog tillbaka i startelvan, Erik spelade sig nog allt längre bort från den.
Annars var det bara en tredjeställsfärgad massa.

***

Åtta poäng på fyra matcher mot kvalificerat motstånd är hur som helst ett klart godkänt facit, och även om någon olyckskorp kommer att ha alldeles rätt i att Hammarby ligger två poäng och tre mål minus om man jämför med fjolårets möten med samma lag (d v s Helsingborg och Halmstad hemma, Djurgården och Malmö borta), tröstar vi oss med att det nog inte går att räkna så, trots allt, egentligen.

Efter fyra omgångar i fjol var Hammarbys tabellrad
4 1 2 1 3-3 5
och segern hade kommit mot Assyriska.
I år är det alltså
4 2 2 0 6-3 8
efter segrar mot Helsingborg och Malmö.

Publikligan ser också lite ljusare ut, oavsett hur man räknar. Förra årets två första hemmamatcher gav ett snitt på 11 936,5 åskådare, och matcherna mot Helsingborg och Halmstad ett snitt på 10 452,5 åskådare. Hittills i år är snittet 12 226 åskådare. Vad nu detta ska bevisa.

Elfsborg, förresten, de blir farliga i år.

***

Och på torsdag smäller det igen på Gullevi. Utan Mikkel, förhoppningsvis med Max (smällen var tydligen inte så allvarlig. Innan dess ska det enligt i och för sig osäker uppgift komma ny information i arenafrågan.
När ska vi få tid att andas lite?

4 Comments:

"Elfsborg, förresten, de blir farliga i år"

Vet du hur det känns för en med gulsvart hjärta att läsa en sån mening? Känns jävligt bra kan jag säga. Lite som ett erkännande och inte det gamla vanliga klappandet på huvudet och "ja ni spelar ju trevlig fotboll i alla fall". Tro nu inte att jag tar ut något guld i förväg för guds skull, just nu känns det bara kul och ovant att vara med 

Posted by Grr..

4/23/2006 05:30:00 PM  

Max var väl den tredje bästa aktören på plan? Efter stinsarna. Huvuddomare Stålhammar höll väl ungefär samma klass som våra ytterbackars uppspel?
Sen var väl Ante okej. I övrigt var det om inte nattsvart, så enormt färglöst i alla fall.

4/24/2006 02:31:00 AM  

"Elfsborg, förresten, de blir farliga i år"

Ehum. De var de redan förra året, iallafall ur bajensynvinkel, hur mycket man än vill förtränga den match förra året då vi blev som mest utspelade... 

Posted by micke

4/24/2006 05:31:00 PM  

Very nice! I found a place where you can
make some nice extra cash secret shopping. Just go to the site below
and put in your zip to see what's available in your area.
I made over $900 last month having fun!
make extra money

4/26/2006 06:52:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home