Friday, April 28, 2006

Radio Days

Det lät som en sådan där match man borde ha släppt allt man hade för händer för att åka och se på plats. Eller åtminstone försökt muta någon i uppburen ställning för att få tillgång till någon oansenlig weblänk någonstans.

Nåväl.

***

Nog känns det som lite poetisk rättvisa att det är just Björn Runström som gör målen.
Extra poetiskt blir det att det som föregår 1-0-målet är en sekvens där Göteborgs superdupertuffing Pontus Wernblooooom, som vissa påstår är den nye Håkan Mild*) uppenbarligen försöker filma sig till ett rött kort på Ante Covic**) och sedan ett anfall, där Björne enkelt smiter mellan backarna i det lag vars supportrar verkar vara de som är allra mest förtjusta i att hitta "kreativa" sätt att försöka få honom ur balans. Även om de aldrig skulle erkänna det är de nog lite sugna på honom nu...
...åtminstone som spelare.
Åtminstone.

***

Jeff slår två smörpass med en timmes mellanrum. Det bådar gott.

***

Anders Linderoth uppvisad på läktaren. Brukar inte han spara sina syrligheter till efter slutsignal? Eftersom vi alltså inte såg matchen (så, nu har vi påpekat det tillräckligt) ska vi för denna gång ta det lugnt innan vi ger oss hän åt domarhatet, men nog verkar det lite, öh, mysko?
"Fotbollskrig", kallade Linderoth det när han hade fått lämna läktaren. Det ger oss anledning att puffa för lite god literatur till den hängmatta man kan börja fundera på att ta ut när det senaste lågtrycket dragit förbi. Boken av Ryszard Kapuscinski handlar relativt lite om fotboll, men är faktiskt väldigt bra ändå.

***

Vi måste väl skriva åtminstone ett ord om Solnaderbyt. Vi väljer "oväntat".

Men det känns på sätt och vis bra att det plötsligt finns anledning att börja noja lite inför derbyt. Det hade liksom inte varit riktigt på riktigt annars.

***

Slutligen: Efter följande fem matcher - Helsingborg hemma, Djurgården borta, Malmö borta, Halmstad hemma och IFK Göteborg borta - har Hammarby 11 poäng. Det är också något att gå in i helgruset med.

*) Pontus, testa Rogaine innan det är för sent!
**) Okej, okej, vi såg det inte, men domaren och radiomuppen var rörande eniga i frågan.

9 Comments:

Pontus filmade bigtime, fick en liten klapp i bakhuvudet (det var allt) men slängde sig framåt som om han träffats av tåget...

4/28/2006 01:02:00 AM  

Jag läste "hel-gruset" och tänkte att Bajen ska ju inte spela på Råsunda på länge än. Derbyt går ju på Söderstadion. Sen insåg jag att det stod "helg-ruset"...

4/28/2006 01:11:00 AM  

Är det inte lite oroväckande att Bajens bästa blogg ALDRIG åker på bortamatcher???

4/28/2006 01:23:00 AM  

anonym 3: Kanske. Fast vi är åtminstone ärliga med det.

4/28/2006 01:29:00 AM  

För övrigt skönt med radioreportrar som så uppenbart håller på Bajen och därmed är med mig i alla domslut framför radion. Trodde han skulle rusa in på plan efter Ölmes överfall på Petter, det lät så över webben... 

Posted by Anonymous

4/28/2006 02:47:00 AM  

Länken till jöteborgarnas blogg om Runström från förra året är verkligen rolig idag! Jag var snäll och tröstade dem med en grej jag läste i Expressen, "VM-chansen INTE borta för Selakovic."  

Posted by Anonymous

4/28/2006 05:09:00 AM  

Det var inte bara förra året Baraben hånade Runström. Det här inlägget är från igår. Fan vad jag njöt när Runa gjorde målen.

4/28/2006 05:31:00 AM  

Trist med "Knivsta" Sandberg. Tillråga på allt på väg hem från en förlust...

4/28/2006 08:15:00 AM  

Att det var Runa som avgjorde verkade svida mer i Bara Bens redaktion än själva förlusten.

Å andra sidan var jag själv chockad över att han satte bollarna. Det var ju inte ens sneträffar eller "skott" med stödjebenet;-)

/Flugan på väggen

4/28/2006 03:36:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home