Thursday, May 11, 2006

Back in business

Nä, nu jävlar får det vara nog med semestrande. Skrivklådan är akut efter en härlig majkväll med fem Bajenmål, och nu är vi i serieledning igen, åtminstone till klockan 20:50 ikväll, så man får passa på att njuta medan man kan.

Vad har hänt under vår vistelse i madrasserade rum (ni trodde väl inte på det där med paraplydrinkar)?

Max "reserv på hemmaplan". Det har redan sagts oerhört vältaligt av klacken, så vi nöjer oss med att länka. Östlund petad. I och för sig har hans karriärmässiga utvecklingskurva efter den succéartade debuten mot Holland i EM inte direkt pekat uppåt, men att i stället sätta Mikael Nilsson på backplats... ja jösses. Så långt kan man alltså komma på att vara en snäll kille. Om man inte heter Max, alltså.
Och Stenman. Ja jösses, igen...

Vi hade en lysande Ledin-parodi i pipelinen (skyll på Annika Billström att ni aldrig får läsa den) men inte ens i vår vildaste fantasi hade vi kunnat mardrömma ihop att uppdraget att skriva VM-låten - trots allt borde det betraktas som ett ganska hedersamt uppdrag - skulle utmynna i en skamlös raid till återvinningsstationen.

Men eftersom Tyskarna Från Lund också gjort en remix på Global Fussball OK klarar vi oss tills det dyker upp ett handlingskraftigt och nytt alternativ. Vilket det kommer att göra. Det måste.

Bonusfråga. Är det någon som kommer ihåg vem som skrev den OFFICIELLA svenska EM-låten 2000? Den som dränktes fullständigt av E-Type och Markoolio (och fick E-Type och Markoolio att framstå som Mozarts till vederbörandes Salieri)?

Ante Covic klar för VM. Det är Bajens andre VM-spelare någonsin, efter Ronnie Hellström. Den kalenderbitare som kan förklara varför Svenne Berka var petad till förmån för Gårda BK:s Henock Abrahamsson vid VM 1938 vinner vår eviga tacksamhet. Den frågan har legat och surrat irriterande i ett dygn nu.

En annan fråga som ligger och surrar irriterande är om Ante fortfarande är Bajen-spelare när VM drar igång. Inte för att vi har hört något, men alla indikationer tyder ju på att Bajen är ett sistahandsalternativ för hans del i de framtida kontraktsförhandlingarna.
Frågan är då om klubben är villiga att släppa honom som Bosman eller hur de ställer sig till ett bud i sommar.
Vi tror nog att Ante stannar säsongen ut. Tanken på att spela in en ersättare inför höstsäsongen - särskilt som Hammarby kommer att vara med i toppstriden när serien gör uppehåll oavsett hur det går mot Gefle (ständigt detta Gefle!) - gör oss, och säkert klubbledningen också, jävligt otrygga.
Han kom som Bosman och har redan förlängt en gång, så även om det givetvis smärtar både här och där att förlora en nyckelspelare med shyggligt marknadsvärde på det sättet, så har han agerat ungefär på det sätt som man rimligtvis kan kräva.
Någon avstängning kommer det givetvis inte att bli frågan om.

***

Så, det var mellantiden i korthet. Matchen igår. Skum. Det finns en massa förbehåll, men fem mål framåt är förstås vad man tar med sig. Paulinho fortsätter att leverera och...

(här avbryter vi oss själva med att återigen konstatera att det var många - däribland vi - som ifrågasatte värvningen av Paulinho i rätt kraftiga ordalag i fjol. Vi har vid det här laget gjort avbön och grävt upp pudel cirka 150 gånger. Alla andra står tysta)

...Björne hänger med i skytteligan. Att tio av Bajens 16 mål har gjorts av våra två ordinarie toppforwards är ett skönt facit, men det känns även bra att Petter & Petter hittat målet nu. Trea i den interna skytteligan ligger årets bästa Bosmanvärvning Självmål - som tröttnade på Rikard Norlings oefterhärmliga svada och drog söderut - på två kalasartade fullträffar.
Jeff står på 0 mål men är nästan osjälvisk i överkant. Sex assist på åtta matcher måste vara någon sorts internt rekord.
Stoor är helt klart på väg i form igen. Om Davids rehab går som den ska, Petur får ordning på kroppen och Englund lyckas sumpa en Max-försäljning i sommar igen, ser det ut att kunna bli angenäma problem med laguttagningen i höst.
Vi har länge pratat om att Mikkel borde testas som mittback. Den analysen var kanske inte helt klockren. Å andra sidan skulle han ha varit överlägset bäst i GAIS backlinje.
Två lag med randiga tröjor får inte spela mot varandra, men ett lag med gröna och vita tröjor får spela mot ett lag med vita och gröna tröjor. Folk är idioter.
PFO. PFO! Håll till höger, norrbagge! Och skriv akkurat på!
Han var på väg till provträning med Hammarby, har hyllats som en av Allsvenskans bästa speluppläggare i vår, men... skulle ni byta Petter Andersson mot Khari Stephenson? Nä, inte vi heller.
Det här börjar likna personförföljelse, men... vi trodde att vi inte skulle få se en mindre genomtänkt snaggning än Zlatan Ibrahimovics, tills vi lade märke till Dubbel-Gurra igår. Herregud, killen är 20 bast och ser ut som om någon lagt Christer Fursth i en sträckbänk. Snälla Björne, ge honom numret till en stylist! För vi vet att du har ett antal nummer.

Hellre hörna än straff, verkar bli årets mantra.

***

Arenafrågan väntar vi ett tag med att ta tag i. Det var den som brände ut oss förra gången.

***

Och nu väntar Gefle.
Gefle bär en stor delskuld till att den här bloggen överhuvudtaget blev till.
Blir det - mot förmodan och Gud förbjude att vi spekulerar annat än som en ren plojaktig tankelek, nänä, inget tips här inte - tre poäng mot Gefle på söndag, then all bets are off.

19 Comments:

Hur känns det att åter få uppleva den berusande känslan att vara supporter till ett lag som faktiskt enligt förhandstipsen var RELATIVT nederlagstippade men som nu leder allsvenskan?

Fan, Bajen har lurat mig. Man kan säga att den blåvita veckan har bättrat på mina tips, medan Helsingborg fortfarande krälar i stoftet. Och Bajen är bättre än jag begrep.

Som vanligt.

Svar: Staffan Hellstrand. Xplodera.

Hygglig.

(för det var väl till det mästerskapet...eeeh)

5/11/2006 05:01:00 AM  

Bra där. Kan du nu reda ut det där med Henock Abrahamsson också så blir det guldstjärna.

5/11/2006 05:02:00 AM  

Det har för övrigt sina sidor att publicera vad man tror sig veta:

http://studiomannen.blogspot.com/2006/03/peter-tippar-allsvenskan.html

Brasklappade om AIK, Bajen och Elfsborg, men det var inte direkt vältippat. Nu ska jag kolla in hur ni tippade inför allsvenskan.

5/11/2006 05:04:00 AM  

http://www.hammarbyfotboll.se/se/aktuellt/artiklar/?articleid=26660

Letar och letar. Möjligen för att Bajen inte var ett allsvenskt lag 1938, allt enligt er egen officiella hemsida.

Återkommer om jag vet mera.

5/11/2006 05:12:00 AM  

Så lätt går det inte. Svenne Berka gjorde landslagsdebut 1935 och var förstavalet i princip permanent fram till att han lade av 1943. Trots att han bara spelade en säsong med Bajen i Allsvenskan, nämligen 1939-40 (rubriken efter kvalmatchen på våren var typ "Svenne Berka gick upp i Allsvenskan och tog kompisarna med sig"). Gurra Sjöberg i AIK var svåraste konkurrenten. Henock Abrahamsson gjorde sammanlagt sex landskamper, däribland sin första, andra och tredje under VM 1938.

5/11/2006 05:28:00 AM  

...lade av i LANDSLAGET, alltså...

5/11/2006 05:30:00 AM  

Angående svenska fotbollslåtar, till vilket mästerskap gjordes Jöbacks låt? Var det till hemma-EM? Det var väl ngn som redde ut SvenneBerkas landslagsdebacle igår på Söderstadions forum vad jag minns. Men jag minns dessvärre inte vad personen skrev... 

Posted by Resurrection

5/11/2006 05:54:00 AM  

Mikkel ny som mittback igår?
Han har väl för faen alltid lirat mittback ihop med Max o Petur!Lämnat en ocean framför sig att tas om hand av Fjörtoft tills han gick in i vägen och sen till Petter - som varit på god väg in i densamma också. Nä,vill nog påstå att vår käre lagkapten är mer "offensiv mittback" än "defensiv mittfältare" så han spelade på nästintill ordinarie plats igår :-)

5/11/2006 06:15:00 AM  

Det som skilde Mikkels position igår från hans normala position, är ju att han igår agerade som sista utpost innan målvakten så att säga.
Och det känns nog som lite hasard-artat för en spelare som annars inte tar särskilt många risker i sitt spel.

5/11/2006 07:08:00 AM  

Ante bajens andre VM-spelare, någonsin!
Men Lasse Eriksson, glömde ni honom?

/R

5/11/2006 09:34:00 AM  

R: Den andre som var kontrakterad av Bajen när han spelade i VM, alltså. Annars har vi ju ett helt gäng (nåja), med Nacka i spetsen.

5/11/2006 11:18:00 AM  

Ehh, randiga tröjor ja, varför spelade då både dif och ifk i randigt igår?? Blir inte klok på vissa saker. 

Posted by Darth Bajen

5/12/2006 04:16:00 AM  

Angående VM-låtar! Nu har den äntligen kommit, den som kommer att sopa mattan med Ledins skit låt.
Säger bara "I love you ich lieben dich Zlatan Ibrahimovic"

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33782&a=589081&lid=puff_589438&lpos=lasMer

5/12/2006 05:20:00 AM  

Darth_Bajen.

Precis vad jag också tänkte skriva. Skansen blå/blått mot rödvit-randigt iffiff... Kanske domaren blev lurade av de enfärgade ryggarna...

En annan inte helt men nästan relaterad fråga: Spelar riktningen på ränderna någon roll, typ om Bajen möter VSK (typ Celtic tröjor)i cupen på bortaplan, kan vi då lira tigerrandigt?

En annan helt orrelaterad fråga. Hur ofta och hur snabbt kan man byta mellan HTFF och HIF? Tänker på att Castro-Tello har varit med som nummer 17 vid några tillfällen (dock ej i matchtruppen)

Dirac

5/12/2006 05:23:00 AM  

Tycker det borde vara förbjudet att två lag samtidigt har elefantiska ICA loggor på bringorna. Det, om något, förbryllar!

/Johan

5/12/2006 06:58:00 AM  

Tycker det borde vara förbjudet med mer än 2st. "Svensson" per lag.

/Persson

5/12/2006 07:16:00 AM  

Castro-Tello var med som nummer 16 mot Gais. Vet inte vad det får för innebörd dock.

Är det nån som kommer ihåg VM-låten som damtruppen gjorde för typ tio år sen, tillsammans med Ainbusk Singers? Det var kvalificerad smörja, refrängen gick liksom "Heeeee-jaa! Heeeee-jaa!"

Det näst bästa med självmålen är att dom verkligen sprängt ramarna för hur skojigt ett sådant kan se ut. Särskilt när dom hamnar i rätt bur.

5/13/2006 04:20:00 AM  

Är mystiken kring Svenne Berkas petning skingrad?

5/15/2006 04:03:00 PM  

HENOCKMOTERSIKEL 

Posted by Anonymous

6/02/2006 04:30:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home