Wednesday, May 03, 2006

Den gyllene bågen

Näe, den där riktiga semesterfriden vill inte riktigt infinna sig ikväll. Undrar varför. Så det får bli ett litet bonusinlägg till innan paraplydrinkarna; för om inte annat känns det bättre att semestra när Bajen är i serieledning (även om det är en serieledning som består av ett plusmål jämfört med Elfsborg - som blir farliga i år, har vi sagt det? - och det återstår 17 poäng tills kontraktet är säkrat och äh, den biten hugger vi tag i efter semestern).

Bajen är i serieledning. Jo, visst fan, det sa vi. Säger det igen.
Bajen är i serieledning.

Till saken.

Rubriken är medvetet dubbeltydig. Den syftar inte i första hand på de gyllene bågar som kommer att flöda ur våra blåsor i morgon bitti, utan på Mikkels löpning vid frisparken.
Vi har hunnit se den på tv nu också, och där var den om möjligt ännu vackrare. Det här var Mikkels andra allsvenska mål för Bajen, och hans andra mot AIK med Flöjelfeldt som domare, och det känns som om uppföljaren överträffade originalet.
...fast det är klart, det fanns ju inga grindar att skaka den här gången.

Mikkel upp i banan, Petter ner i banan, och helt plötsligt såg mittfältet ut som det skulle. Vi har inte sett så mycket kortpassningsspel i ett derby i modern tid. Eller jo, det har vi. Men inte så effektivt, så vägvinnande och så vackert. Petters passningar är det största tecknet på att något spännande har hänt med honom i vinter. För ett år sedan hade han aldrig slagit dem så där.

Aubynn är en bengal. Fruktansvärt, hjärtskärande vacker att se på när han kommer rätt och brinner. Farlig både för sig själv och medspelarna när han är för hög eller för låg på självförtroende och självinsikt.

Niklas Sandberg behöver terapi. Det finns inget tänkbart försvar till hans attack på Björn Runström. Inte ens om vi sträcker oss obehagligt djupt in på "humoristiska" territorier som hör motståndarsupportrar till, enbart för att få in en billig poäng, så blir det ännu tydligare om man - som bland annat AIK-fansen gör - envisas med att kalla vår citatkung för "Fröken".
Man slår inte tjejer. Pucko.

Extra skönt att det var just Sandberg som blev grundligt bortgjord vid Paulinhos 2-0. Pålles fjärde klassmål för säsongen.
Paulinho, förresten, visade återigen den där andra, inte helt oviktiga sidan, när han bröt sig in i gruffet som uppstod i samband med att Petter fick sitt (horribla) kort.
Vi tror att han sade "Men hörni, killar, inte ska ni slåss nu. Se er omkring. Det är ju fest!" Det såg i alla fall ut så.
Vi älskar honom, platonskt men icke desto mindre.

Vi var säkra på att Flöjelfeldt skulle dra fram det röda kortet när Petter lunkade ut vid bytet. Bara för att det hade varit så Bajen.

Det var inte vi som kläckte "Ante Cimex - råttdödaren", och vi har inte ens bestämt oss för om det är bra, dåligt eller så dåligt att det är bra, men om inte annat så just därför förtjänar det att spridas vidare.
RENEW, MATE! Please?

Dubbel-Gurra gjorde sitt jobb bra medan vi satt på läktaren. När man sedan ser tv-bilderna och konstaterar att det bara var Wiltons obefintliga split vision som förhindrade att Kenny Pavey fick autostrada på Bajens vänsterkant ett par gånger kändes det inte lika enkelt längre. Men Sulan är tillbaka. På riktigt. Som bara fan. Så det känns rätt tryggt ändå. Och Dubbel-Gurra kanske är så smart att han noterade att AIK:s centrala offensivlinje hade kollektiv nackspärr och markerade där det behövdes?
Vad vet vi?
Det blev inget mål. Det är det som räknas.

Var inte Stoor jävligt bra i andra, förresten?

Resten var bra de med. Riktigt bra, till och med.

Jo, en sak till. Firman borde slå sig på telemarketing på heltid. Vi vet inte vad de sade till Petur i natt, men så här skoningslös, taggad och helt överjävla isländsk har vi inte sett honom sedan 1998. Tack, boys.

Bajen är i serieledning.
Sug på den tills semestern är över.

14 Comments:

Ha ha, firman girls!!! Jävla nollor!!! :-)

5/03/2006 07:00:00 PM  

Tänk att Niklas Sandberg lyckades slå bort uppmärksamheten från hans mindre begåvad uttalande innan matchen där han inte kunde förstå att de behövde spela en bortamatch på bortaplan. Kvinnomisshandlare!

5/03/2006 10:54:00 PM  

Fler metaforer, helt gratis:

Den gyllne bågen 3:
Hammarbys mittfält igår. Petter och Jensen låste mitten och både Aubynn och PFO var ju lysande på sina kanter. Visst kan man önska att Aubynn alltid var så här bra, men då hade han knappast spelat i Hammarby.

Den gyllne bågen 4:
Stoors Beckhamcrossboll till Aubynn i andra. Världsklass.

Två kvinnomisshandlare på samma plan, när hände det sist? Dulee Johnson slapp fängelse, Niklas Sandberg slapp en varning. Skandal.

5/04/2006 01:17:00 AM  

Som sagts tidigare...må semestern bli stärkande, men kort.

5/04/2006 03:35:00 AM  

Boateng, noll poäng. 

Posted by Valdemar

5/04/2006 04:35:00 AM  

Kom ni ihåg försäsongen, och hur alla var rörande överens om att vi behöver förstärka på mittfältet.
Idag den starkaste lagdelen med fin fin konkurrens om plasterna.


DN tycker synd om bajen idag som inte har råd att värva under VM-uppehållet. Troligtvis har de rätt, en spelare som skulle gå rakt in startelven skulle bli dyr, mycket dyr.
/R

5/04/2006 05:53:00 AM  

Apropå Petters kort:

I moment ett så tar Petter upp bollen med händerna när det är blåst frispark för motståndarlaget, detta för att förhindra AIK:s möjlighet att ta frisparken snabbt. Det är spelförstörelse och enligt regelboken så är påföljden varning. I moment två är det varning på AIK-spelaren för att han försöker ta bollen med våld från Petter. Helt korrekt dömt av Fröjdfeldt.

Serieledning!
/Tomas

5/04/2006 06:17:00 AM  

AIK-spelaren är inte intresserad av bollen. Han är bara ute efter Petter. Rött kort!

5/04/2006 08:35:00 AM  

Om Stoor och Aubyn skulle hålla den klass de höll igår säsongen ut har Hammarby vunnit sitt andra SM-guld.
Chansen är dock lite stor som att Jon Rytterbro står i VM. Men ändå, guld skulle det bli.

Heja heja

5/04/2006 10:18:00 AM  

När kommer förbundet att meddela avstängningen på Sandberg?
MIndre än 2-3 matcher är en skandal i mina ögon. Att Fröjdfelt la ribban högt är en sak, men Sandberg verkade ha någon egen deal. Förutom psykbrytet när han ska "knuffa" bort Runström från Birk Borkason som i sin tur har ett "dödsgrepp" i Runas tröja och fingrarna halvägs in i Björnes vänstra hjärnlob. Så ryser jag fortfarande över hur illa det kunde slutat när han totalt kör över Paulinho vid sidlinjen. Helt utan åtgärd från domaren. En sak är i allafall säker. Gnaget har haft ganska lätt att värva sen Långbro sjukhus lades ner. Hulsker, Karlsson, Rubarth, Birk Borkason, Sandberg, Pavey. Alla är klassika psykfall av rang. Jag börjar nästan förstå att Batan rev kontraktet och gick till Aporna.

Heja bajen!

5/05/2006 04:11:00 AM  

--charlie
Psykfall? Nu tar du i. Välj dina ord. Annars tar invektiven snart slut. Tvivlar på att du mött en verkligt psykiskt sjuk människa. Dom spelar inga allsvenska fotbollsmatcher. Gårdagens AIK med Hoch, Nordin, Åslund m.fl spelade en mycket fulare och opolerad fotboll än dagens upplaga. Tycker faktiskt AIK är på väg att skapa ett lirande lag. Det kommer att ta ett år eller två innan laget är samkört. Ungefär som den tid det tagit för Linderoth att få stil på Bajen. Som sagt, spara på invektiven till dess dom verkligen behövs.

5/05/2006 06:09:00 AM  

bönan: vänsterfoten är den enda kroppsdel där det finns någon begåvning i rubarths kropp.
Psykfall är egentligen ett för svagt ord.
För de överfall han gjorde sig skyldig till mot Hammarby 2001-2004 borde han förbjudas att beträda gräsmattor öht.
Fråga Max VS, m.fl...
Sen är det ju bara sorgligt att det finns officiella representanter för AIK som faktiskt ser upp till den spillran till fotbolls-spelare.
Att han verkar rätt schysst vid sidan av planen är ju egentligen bara en till faktor som gör det hela så mystiskt.

5/05/2006 10:17:00 AM  

Bönan:
jag får helt enkelt kalla dom AIK:are.

5/06/2006 01:52:00 AM  

SM-GULD!

Låt den gyllene bågen börja i handbollen och sluta i fotbollen!

JAAA!!!!!

5/06/2006 08:39:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home