Sunday, May 14, 2006

I år, då geflar

Precis när ovädersmolnen börjar anlöpa Stockholm är det dags att "avsluta" Allsvenskans första halva. Det är inte alls otänkbart att Bajen går in i den långa, segdragna sommar- och transferpausen som serieledare (okej, okej, vi vet att det är Champions League-final och VM och hela middevitten, men...).
Men innan dess står Gefle i vägen.

Gefle har i och för sig inte haft ett blytungt program, men 12 poäng är ändå imponerande utifrån deras förutsättningar, och att döma av tv-bilderna vi såg från Borås har någon stoppat en hel spargris med växel i Mattias Hugosson, och det räckte ganska långt förra året.

Så här långt har Hammarby sett ut som ett bättre lag än förra året, åtminstone vad gäller högstanivån. Att det fortfarande finns frågetecken kring lägstanivån visades med all icke önskvärd tydlighet på Fredriksskans. Kan man plocka fram the A-game på ett kallt och regnigt Strömvallen, en sista urladdning innan den semester som alla utom Ante (och i någon mån Max) kan se fram emot, ja då kan tabellen se riktigt rolig ut inför uppehållet. Å andra sidan kan vi vid det laget lika gärna ligga fyra.

Gefle förra året ja. Då hade vi inte Paulinho, Runström hade inte lärt sig göra mål och Petur var borta båda matcherna (han är i och för sig borta i eftermiddag, men den här gången behövs det inga benskenor). Då var de en munsbit som vi skulle småtugga lite arrogant på, idag är de ett stabilt lag (överraskande stabilt - vi tippade dem trots allt på nedflyttningsplats i år också) med enstaka toppar av god Allsvensk klass (främst Hugosson, Makondele och Bapupa). Snabba omställningar, och det känns inte helt bekvämt att veta att Dubbel-Gurra och Stoor får en svettig kväll med mycket kantuppspel.

Backlinjen ser fortfarande tunn ut, men fyra backar är ju rent tekniskt bättre än tre.
Det ryktas om att Aubynn kanske inte är fit efter sin krampkänning mot Gefle. Vi ser gärna Erkan till vänster då - om inte annat så för att PFO är i sitt livs form och ska lira där han passar bäst. Elvan i övrigt känns ju ganska logisk. Och med tanke på Gefles vassa och aggressiva kantspel är det kanske just den här matchen där Jeff skulle saknas minst.

Vi skulle ha in en snygg slutpoäng här, men det kommer helt enkelt inget.

Så det får helt enkelt bli See you on the other side.

1 Comments:

Hey! Very Nice Blog! Just thought I'd tell you a website I found where you can make extra cash.
It's not available everywhere, so go to the site and put
in your zipcode to see if you can find something. I found something and make
and extra $900 a month!

http://www.degree-programs-online.info/extramoney.htm

5/14/2006 07:38:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home