Friday, May 12, 2006

Cirklande gamar

Jahapp. Helsingborgsledningen tog - ett år för sent - sitt förnuft till fånga och lät Peter Swärdh slippa ifrån vidare förnedring för sig och för lagets fans.
Han gråter nog hela vägen från bänken till banken - för det är aldrig billigt att sparka en tränare, särskilt inte en man nyss förlängt kontraktet med.

Trist tycker vi - för nu kanske Helsingborg blir farliga i år trots allt.

Nu när dammluckorna har öppnats är det bara en tidsfråga vem som blir nästa tränare att mer eller mindre frivilligt lämna sitt uppdrag.
Lasse Jacobsson eller Zoran Lukic känns som de hetaste, om än inte särskilt sensationella, tipsen. Ingen har väl direkt haft turen på sin sida i år, men Öster har ingen jättestark tradition av tålamod med tränaren - se hur det gick för Kuznetsov - och Lukic verkar redan ha tankarna på annat.

Lasse Jacobsson står fortfarande på vår lista över intressanta tränarkandidater för Bajen 2007, om än med allt större förbehåll.
Där tänker vi inte på några villkor sätta upp Peter Swärdh.
Förresten borde vi uppdatera den genom att ta bort Hasse Backe.
Förhoppningsvis är det redan gjort när ni läser detta...

***

Nu ryktas det vilt igen i internetsfären om att Alexander Östlunds träningsgästspel på Söderstadion kan ha haft en annan innebörd än att han ville hålla sig i form inför den självklara uttagningen i VM-truppen.
Det tror vi inte alls på.
Bara så ni vet.

***

Tre matchers avstängning för AIK:s nyaste slagskämpe. Hade två Hammarbyspelare gått på en AIK-spelare på samma sätt hade det nog blivit ett par matcher till.

***

Vad var det vi sa? Det krävdes inte mycket tid för att det skulle dyka upp en VM-låt som får den officiella att i jämförelse se ut ungefär som Enköping gjorde på Söderstadion 2003. Eller, för att ta en VM-relaterad jämförelse, Sverige mot Brasilien på Estadio Maracanã den 9 juli 1950.

Allt som krävdes var lite namedropping i form av en äckligt smittsam hybrid mellan Peps Persson och Schappi - das kleine Krokodil.

Vi säger inte att det är en optimal lösning av VM-låtfrågan, men den har åtminstone - till skillnad från Ledins skräpkammarstädning - charm.

5 Comments:

Känns väl som om Linderoth står hyfsat högt upp på Heifs lista över intressanta tränarkandidater.

5/12/2006 02:21:00 PM  

Tror att das kleine krokodil heter Schnappi. Ni har glömt ett n.

Beträffande tränare, så känns det som om Tom Prahl kan bli arbetslös inom kort.

5/13/2006 03:54:00 AM  

Jag tror inte det ÄR så enkelt som att Cratz (Helsingborg), Linderoth (Stabaek), Swärdh, Lukic (Djurgården) med flera som någon gång fått sparken från ett lag är urusla tränare.
Det handlar om spelarnas kunnande, inställning, hur organisationen ser ut, vilka assistenter och vilken support man får...
I ett annat sammanhang, med andra medhjälpare, annan trupp o.s.v. har Cratz och Lukic tagit guld -för att bara nämna två exempel.

Det handlar om att få hela maskineriet att fungera, från sportchef, till tränare, spelare, hyfsad ekonomi, med mera, att fungera.
Tom Prahl till Bajen?
Över min "rolig fotboll"-älskande döda kropp!!!

5/13/2006 09:24:00 AM  

Anonym 3: Självklart är det inte så enkelt. Sören Cratz var helt rätt för Hammarby med de faktorer som rådde 2001. Idag skulle han vara helt fel.

Peter Swärdh kommer däremot aldrig att kännas som rätt tränare för Bajen. Lika lite som Karl-Gunnar Björklund. Tom Prahl, nä, namnet ger väl inga direkta välbehagskänslor det heller...

5/13/2006 10:32:00 AM  

Tror Swärdhs har rätt mycket likheter med Linderoth, faktiskt...
Båda verkar förespråka högt försvars-spel och ett bra passningsspel på mittfältet.

Båda verkar behöva media-träning.

Båda verkar relativt oförmögna att anpassa spelet mot olika sorters motstånd.

Båda talar halvdanska och båda har assistenter från den gamla goda Bajen-stammen.

Båda verkar ha en tendens att underskatta vikten av extrem löpstyrka på mittfältet mot lag som backar hem.

Största skillnaden är nog att Linderoths lag, Hammarby, verkar ha en bättre lagmoral och håller högre kvalitet.
/ Anonym 3

5/14/2006 01:33:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home