Monday, May 15, 2006

Villebråd

Vi börjar med det kalla, krassa och analytiska. Med en tabellrad som mer än kanske någonsin förr garanterar en sommar som är lika delar himmel och helvete, lika delar ivrig förväntan och kvävande ångest.
En sommar, som även om den innehåller ett VM, för oss som hellre klär oss i grönt och vitt än i gult och blått i första hand är en hinderbana på vägen till hösten.

Var var vi?
Visst fan, tabellraden.

Hammarby 9 6 2 1 17-10 20

Trots allt blir det, som så ofta förr, måndag morgon. Hammarby leder Allsvenskan, kommer att leda Allsvenskan åtminstone fram till mitten av juli, och under speluppehållet och transferfönstret är Bajen laget alla jagar, men det är också Bajen som är Sveriges just nu mest attraktiva lag att spela i. Vi har en känsla av att det kommer att hända en del med truppen under sommaren. Om det innebär att helheten är starkare eller svagare när Bajen tar emot Öster på Söderstadion den 17 juli har vi däremot ingen jävla aning om.

***

David Johansson ska nligt uppgift börja träna med boll inom ett par veckor. Samtidigt har Fredrik Stoor de senaste matcherna visat att han inte har några planer på att släppa högerkanten ifrån sig frivilligt. Samtidigt får Dubbel-Gurra, för första gången under de sju sketna veckor som gått sedan han fick sin första halvlek mot Pieta Hotspurs, chansen att ta det lite lugnt, reflektera och acklimatisera sig.

Det fanns så många och så tunga orosmoln inför våren. Men vi fick en vänsterfotad vänsterback, Péturs knä höll, Paulinho och Björne hittade formen och lade sedan in en växel till, Jeff insåg att han måste prestera även när det tar emot (även om det krävdes locktoner från La Liga för att han skulle göra det), och Petter - jo, Petter har vuxit en och en halv klass, en klass defensivt och en halv klass (okej, kanske 2/3 klass) offensivt.

Just nu är det egentligen svårt att säga var Bajen skulle vara förtjänta av en värvning. Å andra sidan drar sig ett lag som leder serien - särskilt när halva laget består av ungdomar - alltid till sig lite extra internationell uppmärksamhet, och om en eller flera nyckelspelare försvinner...
...ja, som sagt, det kan bli en väldigt intressant Silly-sommar. Där inga nyheter egentligen är att betrakta som rätt goda nyheter i dagens läge (även om vi förstås inte skulle säga nej till ett antal mer eller mindre förväntade kontraktsförlängningar).

För som vi sa i fredags - tre poäng mot Gefle och all bets are off.

All bets are off.

5 Comments:

Är det någon som har koll på hur länge PFO har kvar på kontraktet?

/Forza baggen

5/15/2006 02:21:00 AM  

Forza baggen: Ja, tyvärr. Det går ut efter säsongen.

5/15/2006 03:55:00 AM  

Få se nu...:
Hindsberg kommer väl tillbaka från utlåning.
Ante håller nollan mot brassarna - och Erland Hellströms klubb-bytes-moment 22 löses på så sätt att han vaktar buren i Hammarby i höst.
I övrigt är väl all bets off?

/gissa de´ru´...

5/16/2006 04:17:00 AM  

Är det någon som känner nån större längtan efter Nichlas Hindsberg?

5/16/2006 04:32:00 AM  

Svårt att känna längtan efter någon som alrdig funnits, mer än som ett spöke på Årsta IP.

Nej, nog lika bra att låta Laban bli Bossman och hitta en yngre mittfältare med mänskligt läkkött.

/R

5/16/2006 07:53:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home