Wednesday, May 17, 2006

3/4 av matchens lirare

HTFF klarade elddopet med äran i behåll, men tyvärr inte med cupplatsen. 1-2 mot ett Halmstad som efter hand blev rätt så ordinarie, efter tidvis massivt spelövertag, kommer förhoppningsvis att fungera som tändvätska för laget under sommarens och höstens division 2 Östra-äventyr.
Och Castro-Tello har något stort på gång.

Redaktionen beslutade att ett lämpligt sätt att tagga ner efter denna inte helt otvetydiga besvikelse vore att avnjuta Champions League-finalen på en krog med krånglande storbilds-tv och fullproppad med bindgalna Barcelona-fans.
Okej, det där med storbilds-tv:n var inte frivilligt.

Det är faktiskt väldigt skönt att se en fotbollsmatch där man inte har något som helst känslomässigt kapital investerat - för oss finns som bekant bara ett lag, de lirar i grönt och vitt och kommer från Söder - och sociologiskt intressant att betrakta Barcelonasupportrarnas högljudda kast mellan tro och tvivel, hopp och förtvivlan, sorg och extas och tänka jaså, är det så där vi ser ut när Bajen lirar?

Sällan har vi sett ett mer varnande exempel för vådan av TV3:s... nej, ZTV:s... nej, TV6:s ovana att låta tittarna välja matchens lirare tjugo minuter innan slutsignalen. Precis när en av oss hade sagt de ödesdigra orden Ser man det logiskt och opartiskt finns det ju bara en kandidat - Almunia! släppte han*) en jättelucka som inte ens en Eto'o på Pablohumör kunde missa, och tre minuter senare vältes han över ända igen av Bellettis i och för sig rätt tunga skott.

Hyfsad match även om vi rent spelmässigt sett bättre, rätt lag vann om man ser det till hela säsongen (fel lag, om man ser till matchbilden), och Helsingborg lär sälja ett par biljetter till i morgon.

Vi hade en vision av att Larsson och Ljungberg skulle halka ihop och paja varandras korsband, så här tre veckor innan VM-premiären. Det var faktiskt rätt överraskande att det inte hände. Vi förstår verkligen inte varför folk tycker att vi är pessimistiskt lagda.

*) Almunia, alltså. Redaktionsmedlemmen i fråga hade ju redan lämnat en lucka i resonemanget genom sitt alltför tidiga yttrande. Jädra Åkeson... nej, Runheim-wannabe.

9 Comments:

Hur var det med ert förhållande till Tidsfördrif? Läste ni inte min kommenatr till ert förra inlägg?

Låt Billström bygga fallosen vin Telefonplan, bara hon släpper superarenaidén.

Dags för Bajen att ta fram ett helprivat alternativ till detta förhalande från staden som pågått i all evighet.

/CityBajare

5/18/2006 01:51:00 PM  

Vi har fördrifvit tid där, men inte så mycket tid. Så inga ledtrådar där.

Vad gäller Telefonplan är det i vanlig ordning ett förslag som kommer att göra mer skada än nytta. För tro oss - vi har inget emot skyskrapor. Tvärs om. Men vi har jävligt mycket emot enstaka och isolerade fallosar med dödtrist design. Bygg skrapor i hela slakthusområdet och en privatfinansierad fotbollsarena i Sandstuparken, så blir alla nöjda. Utom Billström och några slaktare.

5/18/2006 02:36:00 PM  

This comment has been removed by a blog administrator.

5/18/2006 05:17:00 PM  

Det där med utländska lag är intressant. Fostrades till att gå på Highbury och led givetvis efter matchen.

Peter Wennman skrev i Sportmagasinet en gång om att han förundrades över att vissa väljer guld för sitt favoritklubblag än ett guld för sitt landslag.

"Än sen då" tänkte jag och läste vidare. Trots att jag varit på plats och sett guldmedaljeringarna 82,83,84,87,90,91,93,94,95 och 96 väljer jag naturligtvis ett SM-guld 06 före ett svenskt VM-guld.

Men det visade sig vara rätt många svenskar som på fullt allvar hellre såg sitt Barca, Liverpool, Bayern eller whatever ta guld i sin respektive liga än landslaget.

Då började jag förstå Wennman.

Tillbaka till Sverige: fråga en Gaisare som väntat sedan -54 hur mycket han längtar.

Därmed har jag lagt upp bollen för en bra stickreplik från Bajare i alla väder. SM eller VM?

5/18/2006 05:18:00 PM  

SM, utan någon som helst tvekan. Givetvis håller man på de blågula. Men det finns en ambivalens där....Se Mellberg eller någon annan mupp briljerna eller vika ner sig, när det egentligen är Bajen(spelare) man vill se.

5/19/2006 01:00:00 AM  

GVSU brukar ha koll på det mesta inom Bajen-sfären; var håller Tigerrandigt till nu ??  

Posted by KFB

5/19/2006 02:48:00 AM  

Tigerrandigt är mycket svår att finna för närvarande.
Men någonstans där ute finns den.

Igår var det kristallkula, tv och lite annat. I dag förmiddagens träning, radio, wsc, citatmaskinen med mera.

5/19/2006 05:18:00 AM  

SM´-guld utan någon som helst tveksamhet.
De flesta i landslaget har som dagjobb att göra livet surt för klubblaget jag har en kärleksaffär med.
Och jag tänker fan inte börja vänsterprassla.
Bajen är kärlek.
Fotboll utan Bajen-inblandning är pornografi. Mer eller mindre upphetsande beroende på kvaliteten naturligtvis, men aldrig så äkta känslor som när Bajen spelar.
När jag ser en dålig match utan bajen-koppling så rycker jag på axlarna.
När Bajen spelar dåligt, eller visar dålig kampmoral, känner jag mig personligt sviken.
/ Neander

5/20/2006 08:47:00 AM  

Det är inte stort mitt underlag, men jag vågar påstå att de två, förutom jag själv som värderar det egna klubblagets SM-tecken högre än ett svenskt VM-guld, knappast är ensamma om att tycka så.

Det har däremot hänt en gång att jag hoppades att mitt lag skulle bränna en straff så guldet inte gick till fel lag - men sådana snedsteg får jag väl leva med, eller analysera ihjäl.

Och det är en annan historia.

5/21/2006 01:55:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home