Wednesday, May 17, 2006

Tidsfördrif

Vi försökte komma på något som var mer ointressant för den stora massan än puckey, vilket var en utmaning.
Till slut tänkte vi att någon läsare kanske (men mot förmodan) ville ta del av en fråga-svarintervju som en kille som gör ett projektarbete om fotbollsbloggar gjorde med oss.
Vi tyckte att frågorna var bra, och de gav oss tillfälle att reflektera lite, och vem vet, någon psykologisk insikt i våra dunkla hjärnor kanske det kan ge.
Så här är det:

Hur många träffar har ni på er sida i snitt under ett dygn?
- I snitt cirka 1500 sidvisningar (och ungefär 1000 unika besökare). Nu tog vi nyligen en kort vårpaus så på sistone har det inte hunnit komma upp i de siffrorna igen, men det hoppas vi kunna åtgärda snart.

Vad är rekordet för antal träffar och varför?
Den 20 februari i år hade vi 2608 sidvisningar. Vi vet faktiskt inte riktigt varför. Det var en rätt vanlig försäsongsdag.

Ser ni er själva som opintionsbildare? då tänker jag främst på arena frågan.
- Vi försöker i alla fall bilda opinion - inte nödvändigtvis bara i arenafrågan, utan i alla frågor vi betraktar som viktiga för Hammarbys framtid (men det är den vi tycker är ojämförligt viktigast, inte bara för Hammarby utan för svensk fotboll som helhet). Sedan vet vi inte hur mycket genomslagskraft det får - särskilt inte som vi inte har samma insyn som t ex en tidningsreporter.

Vad enligt er mening tror ni är anledningen till att fotbolls bloggar eller bloggar i allmänhet blivit så enormt stort på knappt ett år?
- Det är ett svårslaget sätt att kommunicera på. Tänk dig alla människor som sitter och skriver 100 rader per dag på ett fotbollsforum. Bloggen är ett enkelt sätt att sammanfatta det man skriver till en sammanhängande och förhoppningsvis begriplig form.
- Vill man driva en tes och bilda opinion underifrån är det svårslaget. Dessutom tycker aldrig två supportrar exakt likadant, och alla har möjligheten att publicera på lika villkor. Därav mångfalden.

Varför har ni valt att vara anonyma?
- Av hänsyn till förhållandet till främmande makt. Nej, men allvarligt - det finns många förklaringar till det. Men inga som vi tänker svara på. Om inte annat för att det är så kul med ryktesspridningen. Sorry. ;)

Vad tror ni är den stora skillnaden mellan ert sätt att skriva blogg kontra dom vi hittar på kvällspressens sidor?
- Först och främst förstås det ogenerade supporterperspektivet och den skamlösa kampanjjournalistiken. Sedan kan vi förstås också av naturliga skäl ta ut svängarna lite mer än en tidningsreporter. Vi behöver inte låtsas att vi är neutrala, utan allt vi skriver är utifrån ett bajarperspektiv.

***

Vi säger det igen: ALLA TILL KANALPLAN!

3 Comments:

Vad får er att tro att tidningsreportrar skulle ha mer insyn?  

Posted by Pierre Andersson

5/17/2006 06:30:00 AM  

För att vi knappast har samma möjligheter, eller samma tid, eller samma förutsättningar för att rionga upp och intervjua och ställa mot väggar. Men sant; det borde kanske ha stått "samma förutsättningar för att få insyn" med tanke på hur många felaktigheter som förekommer i media.

Deduktiv analys är kanske inte så dumt alla gånger...

5/17/2006 06:43:00 AM  

Tidsfördrif...

Hänger ni där? Det är där CityBajare bor...

Oroande tyst i arenafrågan, känns som Bajen kommer köpa vilken skitdeal som helst. Gör som DIF, leta upp en markplätt, ta fram ett eget förslag och sätt press på stadshuset.

Senatore kan bli riktigt bra, saknas lite defensivt, men vilken styrka och balans och grym bollbehandling. Första gångenjag såg honom i dag. Som de spelade ut Halmstad bitvis hade det varit kul om de fått vinna.

/CityBajare

5/17/2006 12:33:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home