Monday, May 22, 2006

42

The Ultimate Question of Life, The Universe and Everything:
Hur många miljoner kan Malmö FF kränga en omotiverad och underpresterande Afonso för under sommaruppehållet?

Följdfrågan - Hur? - kräver en helt ny dator.

Hammarbys semester inleds idag, och med närmare 40 dagar tills det internationella transferfönstret öppnar är det kanske naturligt att det blir lite stiltje. Ett allmänt informationsmöte för Hammarbys del är inplanerat till den 12 juni, och för en gångs skull kommer det förmodligen inte att i första hand handla om spelarvärvningar och handfallenhet.
Innan dess ska vi förhoppningsvis ha samlat kraft till att ånyo ta ett helhetsgrepp på arenafrågan, men visa av tidigare väggspringningar tänker vi inte lova något denna gång.

Puckey-vm... nä, det finns inget intressant att skriva om det egentligen. Vilket inte är Tre Kronors fel - de gjorde ju förstås det bästa möjliga av situationen - utan Internationella Ishockeyförbundets. En organisation som till sin struktur, sin mentalitet och sitt idrottsliga synsätt får FIFA att framstå som en filantropisk och demokratisk förening.
Men bland de medelmåttor som inte hittade några förevändningar utan åkte till Riga var de svenska medelmåttorna de minst omotiverade. Credd för det, även om turneringen i sig känns ungefär lika het som innebandy-VM.

***

Och på Gotland råder kaoset. VM-truppen är samlad, och Teddy Lucics ben står i fokus på ett sätt som ingen hade kunnat vänta sig så sent som för ett par år sedan. Vi undrar vem som ska hålla Zlatan på gott humör nu när Alexander Östlund sitter hemma på kammaren (eller vad han nu gör. Vi tror i alla fall fortfarande inte att han förhandlar med Bajen...)

***

Vi noterade en pikant detalj från premiären av Bajenland - ingenting särskilt uppseendeväckande egentligen, men nog för att få våra radarantenner att börja surra lite i dessa tider av nyhetstorka. Jeffrey Aubynn ska till Barcelona på semester. Med tanke på de rykten som varit i svang sedan efter derbyt kan vi inte låta bli att grunna lite...
...Espanyol?

***

Så gott som hela fanbasen på övre halvan av Allsvenskan - plus Helsingborg - snackar just nu om Arsenals mittfältstalang Sebastian Larsson, baserat på en artikel i FotbollDirekt (som i skrivande stund är nere för räkning).
Artikeln gör gällande att Arsenal tänker förlänga med Larsson men sedan låna ut honom och att en svensk klubb i det läget kan vara aktuell.

Så snart man läste det där med "lån" kändes det iskallt, åtminstone i våra ögon. Han är säkert en spelare som skulle ha goda till mycket goda chanser att gå in i en Allsvensk startelva och göra ett bra jobb, men knappast en spelare som betyder skillnaden mellan tre och noll poäng.
Att förädla och utveckla en sådan spelare för en annan klubbs räkning och inte få något mer än den högst eventuella sportsliga boosten i utbyte (ska vi gissa att motprestationen i form av lön är både definitiv och kännbar?) känns både kortsiktigt och en aning självdestruktivt.

Just nu är Hammarby Sveriges bästa fotbollslag. Det betyder förstås inte att vi kan luta oss tillbaka och vara nöjda - för hela kartan av förutsättningar kan vara omritad när Allsvenskan drar igång igen i juli - men det betyder också att vi supportrar, för en gångs skull, kan kosta på oss att ha lite is i magen.
Lite.

11 Comments:

Bra idé. Jag går och köper en glass med en gång!

Jag gillar den där Magnum White, någon sorts yoghurtglass med vit choklad runt om. Ruskigt smarrig.

/Flugan på väggen

5/22/2006 01:56:00 AM  

Nyllet är ingen medelmåtta!

5/22/2006 03:39:00 AM  

Nyllet? Är inte han puckeyspelare? Och gammal gnagare?
Glass var det, ja!

5/22/2006 04:20:00 AM  

Svaret på Afonso är visst 42 millar. Grattis

5/22/2006 04:24:00 AM  

En säsong i gnaget gjorde Nyllet.

5/22/2006 04:55:00 AM  

Alfonso är inte ens värd hälften så mycket...

Sen lär Maxen pysa för typ 6 millar, om ens det... När ska vi få lite schyssta kulor för våra transfers?

Men men... vi leder ju serien iaf! Åtminstone i 40 dar till ungefär.

5/22/2006 08:20:00 AM  

När väl Runa eller Petter Andersson försvinner kommer vi att få "schyssta kulor". Men förhoppningsvis är det några år och lite Europaspel innan dess.

5/22/2006 11:10:00 AM  

Landslaget laddar för VM

TRÄNINGSRAPPORT


Svenska landslaget inledde på måndagen sin samling inför det stundande fotbolls-VM. Efter en snabb träff i Stockholm flög man direkt till Gotland och lyxhotellet Wisby Hotell där man genast började prova kläder och kostymer för en stundande fotografering. Efter det bar det iväg till Gutavallen, vanligtvis hemmaplan för Visby Gute, där första träningen väntade. Baraben.com var på plats tillsammans med cirka 4000 (!) övriga åskådare, varav 100 journalister och runt 15-20 fotografer. Bra tryck på Gutavallen med andra ord.

5/23/2006 04:24:00 AM  

Mangnum White, hmm... god men det blir nog en Nogger Black för mig. Eller en mjukglass med lakritsströsel kanske. Svårt.

5/23/2006 05:45:00 AM  

frankie: intresseklubben antecknar...

5/23/2006 05:46:00 AM  

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

7/22/2006 04:26:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home