Tuesday, May 30, 2006

Possenten, Helge

Stiltje. Inte ens sommarstiltje, utan någon sorts limbo-vår. Där det enda vi har att glädjas åt är Purjon, men efter att den klistrats fast på vår hjärntrust och vi nynnat oavbrutet på den i några dagar känns det ungefär som fulöl - gott under tiden, men på sikt mer till skada än nytta. Länken besöks på egen risk.

Gode Gud, giv oss en själslig maltwhisky!

***

Silly Season har tjuvstartat i ett antal klubbar och visar tecken på att åter kunna nå oanade höjder.
IFK Göteborg betalar fyra miljoner i signing bonus för Mikael Antonsson, plus 1,3 miljoner per år i lön. Antingen fick de jävligt mycket stålar - trots allt - för Kålle Svensson, eller också har de hittat något nytt kamratkonto i Luxemburg att skriva över till.

Allvarligt talat känns Antonsson som något av ett nerköp för Göteborg rent sportsligt. Inte för att han är en dålig spelare - utan för att Svensson förmodligen är en bättre i dagsläget. Vem som är bättre av de tu nästa år, ja därom tvista de lärde.

***

I Hammarby har vi inte ett spelarrykte, vare sig ut eller in (sedan snacket om Jonathan Johansson dök upp och tvärdog över ett dygn). Med 95% säkerhet kommer det första vi hör i sommar, om något, vara att en eller flera spelare är på väg bort. Inte för att vi vet nåt, utan helt enkelt därför att det inte brukar finnas en sportkeps att Hammarby värvar för att förstärka eller bredda snarare än för att ersätta.

Och ja, ja, det har gått bra så här långt i år. Vi vet.

Vi har inte heller ett enda nytt arenarykte. Sannolikhetskalkylen där är ännu högre än i transferfrågan - med 99,9% säkerhet är frågan död tills efter valet - eftersom det aldrig med dagens blockindelning kommer att kunna bli politisk majoritet för vare sig en stadsägd mastodontarena i Slakthusområdet (om sisådär 25 år) eller en privatägd fotbollsarena i Sandstuparken (om 3, max 4, år). Tack så hemskt jävla mycket, Billström.

Det ärmaste vi kommer ett rykte att Tommy Davidsson ska vara lite stingslig just nu. Vilken newsflash. Man behöver inte ens läsa mellan raderna.

***

Vi kanske borde namedroppa några fler tränare? Kontroversiella namn, namn som delar supporterskaran i tu, namn som skrämmer men kittlar, namn som Baxter eller Lukic eller nåt, bara för att röra om lite? Äh, vem orkar?

Hade vi haft någon stake idag hade vi namedroppat Cruyff.
DET hade varit nåt.

7 Comments:

Ptja, varför inte Cruyff. Hammarby är mer än en klubb precis som Barça :)

5/30/2006 02:10:00 PM  

Tycker ni får dra igång en seriös undersökning för att få reda på vart Laul tagit vägen??

-Sitter han inne?
-Tränar han i smyg med tv laget?
-Har han börjat på norrlandsnytt?

5/31/2006 03:42:00 AM  

Vad det gäller tränare så är min blöta dröm att vi tar in en tränare från brittiska öarna som i sin tur tar med sig en arg jävla center tank.

Vad jag vill poängtera är att utlänska tränare har kontakter vilket kan rendera i bra spelarförvärv.

/Jimmy

5/31/2006 05:59:00 AM  

Jimmy

Vad ska vi med en fotbollsmördare till? Hur många brittiska tränare kan förädla det spel som vi vill att Bajen ska spela?

Du håller på fel lag om du vill att vi ska spela brittiskt...

von_oben

5/31/2006 07:54:00 AM  

Det Jimmy söker, utan att veta om det, är en argsint, gapig tysk som blandat upp Kohlers/Briegels benknäckeri med Lothars/Kaiser Franz elegans, Littbarskis/Schusters trollkonster och sedvanlig tysk effektivitet.

Tar man bort de grova mest stereotypa dragen är det en rätt schysst tanke.
Men då är kravet från min sida att den tilltänkte aldrig får ha tränat Mjällby i hela sitt liv. Bara så ni vet.

5/31/2006 10:01:00 AM  

Efter fyrans veteranmatch i går så har nog äpplet ringt till Roffe Z och Hedman i hopp om att sy ihop en billig deal.

6/01/2006 05:07:00 AM  

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

7/22/2006 04:26:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home