Wednesday, June 07, 2006

Alarms, but no surprises

Det är ju själva fan, att det ska hända varje gång. Så snart man skriver ett inlägg på temat att inget särskilt har hänt, så händer något mer eller mindre samhällsomstörtande. I det här fallet var intervallen mellan publicering och nya bud 2 1/2 minut.
Måste vara någon sorts rekord.
Inte för att det just i det här fallet är särskilt överraskande, men det var ändå en lite mer intensiv reality check än vi hade hoppats på så här en vanlig onsdag.

Alltnog, Anders Linderoth lämnar alltså Hammarby i höst efter fem år av varierande framgång, och det finns förstås all anledning att avvakta med det slutgiltiga bokslutet över hans tid i klubben till den 31 oktober.

Vår lista över tänkbara Bajentränare blev plötsligt ett namn kortare och betydligt mer relevant. Och jaja, den ska uppdateras så snart det här inlägget är utskickat (detta är för övrigt andra gången vi skriver det, originalet försvann ut i sajberspejs).

***

Vad gäller Officiellas artikel kan man direkt konstatera att det är underligt att beskedet kommer innan någon efterträdare har utsetts (åtminstone innan någon efterträdare officiellt har utsetts). I och för sig slipper vi på det här sättet ytterligare spekulation om Linderoths framtid i klubben, men samtidigt är Linderoth just nu populärare i Bajenleden än på länge och spekulationerna om hans efterträdare lär inte bli mindre hetsiga och långdragna.

Det är förstås tänkbart att Linderoths framtidsplaner inom kort kommer att läcka ut från annat håll, och att det här betraktas som den minst dåliga lösningen. De senaste dagarna har det varit tätt mellan uppgifterna om kontakter mellan Linderoth och Helsingborg, och det skulle vara logiskt på många sätt, och Sten-Inge Fredin är en av svensk fotbolls största glappkäftar.

Friedman sticker som hastigast fram näsan, likt murmeldjuret i Groundhog Day, säger några självklarheter och försvinner igen tills nästa gång det vankas stornyheter. Under ledning av en ny tränare måste vi nu höja målsättningen ytterligare, bland annat innebärande att vi regelbundet och framgångsrikt skall kunna spela europeisk fotboll. säger han och jaja, det låter fint, men ge oss ett namn!

***

Den 26 juli 2001 presenterades Anders Linderoth som Hammarbys nye tränare, i ett läge då laget var i serieledning och slutade som svenska mästare. Sören Cratz hamnade - vilket vi reflekterat över tusen sinom tusen gånger redan - i Helsingborg, och om cirkeln sluts på samma sätt när vi summerar säsongen 2006 så inte oss emot.

***

Vi tror inte att Zoran Lukic är aktuell, direkt, men å andra sidan fick den retoriska frågan "Vad fan gör han i Qviding?" plötsligt ett tänkbart och lite obehagligt möjligt svar. Tar igen sig ett halvår innan han flyttar upp till Stockholm igen?
Eller, nej.
...eller?

Ni ser, spekulationerna har redan börjat.

11 Comments:

Herr Friedman har försökt få bort Linderoth i 2 år nu, han lyckades inte, men att han skulle få förlängt (hur gärna han än vill) var bara att glömma.
Det ska bli otroligt roligt att se vem de lyckas skaka fram som ersättare. En som har långt lägre lön än Linderoth, det var där skon klämde nämligen.
Jag kan tänka mig att de helt enkelt låter Åhlund ta över sysslan och anställer en ny andretränare.
Ska vi tippa på någon från de egna leden där också?

6/07/2006 06:59:00 AM  

Zoran?
Nä, det skulle bara sluta i masslakt, så många grishuvuden finns inte....

6/07/2006 07:32:00 AM  

Tror också att Åhlund får ta över skutan, med Hella eller Eskil som andre tränare.

/Dirac

6/07/2006 08:02:00 AM  

Åhlund? Knappast. Kompetens, men ingen karisma.
Micke Andersson. Aldrig. Bättre som bilförsäljare.
Åkeby. Kanske. Om Madsen vill göra ett byte rakt av. Linderoth mot Åkeby alltså.

6/07/2006 08:25:00 AM  

anonymous6/07/2006 08:25:43 AM:

Vaddå karisma? Det här är väl ingen blogg av en förvirrad rättshaverist från Sveriges största bondhåla? Förresten anser jag att Åhlund visst besitter mycket karisma, vem jämför du med? Skulle absolut kunna tänka mig att Åhlund tar över tränaransvaret. Kanske inte en så spännande lösning för folk som vill se stora namn, men tror att det skulle vara bra för Bajen...

6/07/2006 09:49:00 AM  

Va? Förklara: "Det här är väl ingen blogg av en förvirrad rättshaverist från Sveriges största bondhåla?"

Fö kommer spelarna säkert att ha synpunkter. Fem år med samma övningar sätter sina spår.

6/08/2006 01:19:00 AM  

Tror inte Åhlund tar över... Man tittar nog lite längre än så efter en mer meriterad tränare...

..eller?

6/08/2006 01:25:00 AM  

Hasse Backe hinner få sparken i Aten innan Linderoth stämplar ur. Och då får ni dras en svindyr tjötröv i två år.

Hetaste tipset känns ändå som Hamrén eller Prahl.

6/08/2006 12:36:00 PM  

GVSU

Mitt tips till er kandidatlista är att rikta förstoringsglaset mot en lägre division.

/Flugan på väggen

6/08/2006 12:51:00 PM  

"Herr Friedman har försökt få bort Linderoth i 2 år nu"
"En som har långt lägre lön än Linderoth, det var där skon klämde nämligen."
Varifrån kommer dessa uppgifter?
Varifrån kommer du, anonymous?

6/09/2006 06:38:00 AM  

Flugan. Vi tittade i Superettans tabell häromdan, samtidigt som Tyskland spelade mot Costa Rica, och en oväntad och inte helt behaglig koppling gjordes.

Men...

6/11/2006 03:47:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home