Monday, June 19, 2006

Extra allt

Gårdagens viktigaste fotbollsnyhet - åtminstone ur svensk synvinkel - var inte att Zlatan Ibrahimovic kanske eller kanske inte undersöktes av en läkare som kanske eller kanske inte tillhör Juventus stab och att denna högst eventuella undersökning kanske eller kanske inte ägde rum i Turin.

Och det var inte att Wayne Rooney spelar från start.

Naturligtvis var det inte heller att Ante Covic åter satt på bänken när ett tappert kämpande Australien tvingades ge sig mot ett småtrist Brasilien, att Frankrike återigen underpresterar å det grövsta i ett VM, att Peter Crouchs tjej har en hel del gemensamt med Pete Doherty, att Anna Pohjanen i annan frisyr skulle vara en exakt kopia av Chippen, och det var definitivt inte något skvaller inför toppmatchen Polen - Costa Rica.

Gårdagens viktigaste fotbollsnyhet, åtminstone utifrån den här bloggens perspektiv, var att Allsvenskan ska utökas till 16 lag till säsongen 2008. Helt rätt beslut, givetvis, som vi tjatat om flera gånger tidigare - bland annat här, här, här, här och här.

Naturligtvis är det för tidigt att jubla, och för tidigt att andas ut bara för att höst-våridiotin inte nämns i pressmeddelandet - för som vi sagt, ett idiotiskt förslag blir inte bättre bara för att man hänger upp det på ett bra förslag (ett annat strålande exempel på detta är som vi alla vet Evenemangsstaden) - men de fåtaliga detaljer som kommit ut, om skärpta krav för planskötseln (vilket borde kunna täckas ganska väl med det ökade inflödet av såväl publik- som tv-intäkter), tyder på att tänket inte är fel i alla fall.

Det finns fördelar och nackdelar med alla förslag, men de eventuella nackdelar som vi kan identifiera med en 16-lagsallsvenska framstår som små och obetydliga i jämförelse med fördelarna. Det innebär ökade intäkter för alla lag (med reservation för att ett par klubbars publiksnitt kanske inte täcker rese- och lönekostnaderna), det ger mer fotboll åt folket och det ger ytterligare ett 40-tal spelare per år chansen att spela på den högsta nivån som Sverige har att erbjuda.

Tack, Lagrell. Ärligt.
Om det blir av, alltså.

1 Comments:

16 lag?

Jag instämmer. Självklart.

För övrigt har jag av någon anledning varit så negativ vad gäller VM den här gången att jag längtar till t ex en regnign oktobermatch på Fredriksskans, eller flygande grästorvor på Rambergsvallen.

Behöver jag söka hjälp?

6/22/2006 02:30:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home