Monday, June 26, 2006

Fel Glenn, DN

I den allmänna mediehets som präglat fotbolls-Sverige efter den pinsamma uppvisningen mot Tyskland finns det så kallade proffstyckare - alltså människor som till skillnad från oss stackars bloggare får betalt för att yttra mer eller mindre relevanta och underbyggda åsikter*) - som till synes på fullaste allvar lanserar Glenn Strömberg som nästa förbundskapten. Även om krönikan är raljant och skriven i besvikelse, har den, bara någon dag senare, förvandlats till glödhett nyhetsstoff (med DN-mått mätt, vilket, ska gudarna veta, inte nödvändigtvis betyder så mycket).

Då är det dags att reagera.
Ställa saker till rätta.
Förklara hur det är och borde vara.

För ska Sverige nödvändigtvis ha Glenn, så är det naturligtvis inte den Glenn Sverige ska ha. Och när vi tänker på det så är ju faktiskt valet självklart.
Glenn Hysén, 46, tv-profil, backlegend, man, myt och bloggkoncept.

Argumenten är många, och det vi presenterar här är bara ett hastigt axplock.
- Glenn H har, liksom Glenn S, en gedigen fotbollskarriär bakom sig, och till skillnad från sin namne har han fortfarande ett getingbetyg uppkallat efter sig. Expressen, denna fotbollskulturens främsta riddarvakt, har - som bekant - aldrig haft fel.
- Glenn H har tävlat med Linda Bengtzing i programmet Rampfeber, vilket innebär att det finns en direktkanal till Magnus Hedman ifall Isaksson får några fler bollar i skallen.
- Glenn rimmar på Sven och kan vi inte få Sven så blir Glenn i alla fall nästan samma sak, typ liksom ba. Detta gäller naturligtvis både Glenn S och Glenn H, så varsågod Johan Esk, här är ett till jättesuperduperrelevant argument som vi ger dig alldeles gratis.
- Glenn H har som expertkommentator visat upp en närmast övernaturlig blick för spelet. Smaka på dessa citat: Den här matchen såg jag redan förra året. Samt Det är millimetrar… men det är en klar offside. och fundera över deras innebörd. Det färgstarka språkbruket ansluter också till den stolta tradition av frispråkighet som Sverige åtnjutit under förbundskaptener som George Raynor, Georg Åby Ericson, Lars "Laban" Arn... nej, okej, men kolla hur lyckad han var, och Tommy Söderberg. Glenn S sitter mest och dissar Staffan Lindeborg, och ärligt talat, vem fan skulle inte klara av det jobbet?
- Glenn S är en strandraggare. Glenn H är en grånad gentleman. Som Svennis fast porrig, liksom. Det kommer att ge landslagsfotbollen en boost bland Sveriges kvinnor vars like inte skådats sedan JämO senast uttalade sig.
- Till slut, och viktigast av allt: Till skillnad från Glenn S har Glenn H dessutom en jävligt väldokumenterad tränarkarriär bakom sig. I en minst sagt utsatt position byggde han ett LAG inför folkets kritiskt granskande blickar, ett lag som andades team spirit och positivitet, som ingav hopp och ingjöt mod, som via en fast men kärleksfull Hysénsk hand visade att LAGET är större än summan av individerna, som vann allas hjärtan och som visade med all önskvärd tydlighet att den eviga frågan "Svensson eller Källström" lika gärna kunde besvaras med "Kullgren"!
- Alltså en mikrokosmisk variant av det framgångsrecept som tagit Sverige till fyra raka EM- och VM-slutspel. Steget från FC Z till FC Zlatan är sålunda inte så jävla stort som man kan förledas att tro.

Skämtar vi?
Döm själva.
Vi konstaterar att argumenten är minst lika relevanta som de som förs fram om Glenn Strömberg, i alla fall.

*) Garageland, vi vet att du kommer att ta tillfället i akt att gnälla på våra reklambanners igen. Du kan känna dig tryggt förvissad om att vi hittills inte tjänat en spänn på dem. (men nästa deciennium, då jävlar!)

7 Comments:

19 gånger skriver ni namnet Glenn i denna blogpost. Möjligtvis det mest lysande alster någonsin utkommer ur haschdimman på söder... ;)

6/26/2006 05:43:00 PM  

Jag säger bara Glenn Hoddle! 

Posted by Wibjörn

6/26/2006 11:52:00 PM  

Vilket bara gör dem än mer irriterande.

6/27/2006 12:26:00 AM  

Är det någon som mejlat denna pamflett till herr Esk?

6/27/2006 03:12:00 AM  

Esk är som en yvigare Bank. All purpose dessutom, kan skriva om boule lika gärna som någon av de där större sporterna. I princip.

Jag gillar dock Esk. Och vore han bloggare skulle jag fan kunna tänka mig att betala. 

Posted by Torino

6/30/2006 06:19:00 AM  

Johan Esk är en skam för stockholmsfotbollen. Maken till metaforiskt dräbbel har man aldrig sett i huvudstadens dagspress!

7/03/2006 03:12:00 AM  

jkaob: Har du aldrig läst Majlard?

7/03/2006 04:26:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home