Tuesday, June 27, 2006

Gentlemen, start your engines

I morgon börjar hösten.
Det är inte så deprimerande som det låter.
Vi börjar om.

I morgon börjar höstsäsongen för Hammarbys del, i och med träningsmatchen på Söderstadion - vars gräsmatta förhoppningsvis äntligen hämtat sig från vinterns mangling - mot norska Odd Grenland. En match som förmodligen kommer att dra en hel del publik, trots den uppenbara bristen på nya ansikten i Bajens laguppställning.

Representanter från flera stenrika klubbar (Fulham och Bayer Leverkusen har nämnts) kommer att vara på plats, enligt uppgift för att närstudera ytterligare en f d AIK-lallare som blommade ut så snart han slapp därifrån, nämligen Odd-backen Per Nilsson. Transfermarknadens vägar äro outgrundliga, och på andra sidan står som bekant bland andra Max von Schlebrügge, så allt kan förstås hända.

***

Enligt uppgifter djupt inifrån pågår i detta nu kontraktsförhandlingar med flera av Hammarbys nyckelspelare, däribland Petter Furuseth Olsen. I sammanhanget gläds vi storligen åt att Stabaek värvade en ytter häromdagen.
Men en nyckelspelare är förstås inte aktuell.
Att Ante Covic försvinner har ju redan slagits fast både här och där, och igår sade han samma sak igen - i radio den här gången.
Alla eventuella framtida rubriker rubriker i stil med "BAJENS BOSMAN-CHOCK" kommer därför att vara att betrakta som falska. Det finns ingenting chockartat med det här.
Att det är jävligt synd är en annan sak.

***

Men ännu råder alltså ett relativt Silly-lugn över Bajenland, vilket accentueras ytterligare av Sportbladets lägesrapport från Allsvenskan idag. Intressant dock att notera att Anders Linderoth beskriver Bajens målsättning som - Royal League-plats. En målsättning som vid säsongsstarten var SM-guld, och i ett läge där Bajen är i serieledning. Vi skulle kunna låta konspirationsteorierna få fritt spelrum här, men nöjer oss med att gissa att det rör sig om något så enkelt som falsk blygsamhet.
För stunden, åtminstone.

***

Vi tyckte att vi var rätt roliga när vi försökte raljera om Glenn Strömberg i natt. Idag har både Aftonbladet och Expressen hakat på "DN-kampanjen" och nu börjar hånskrattet på allvar fastna i halsen.

Den svenska förbundskaptensfrågan förtjänar en seriös debatt - särskilt som arbetsuppgiften kommer att bli ännu mer otacksam under de närmaste åren, i och med den oundvikliga generationsväxlingen som väntar och i och med att det bland annat på grund av den i dagsläget ter sig ganska osannolikt att Sverige tar sig till EM 2008 - oavsett förbundskapten.
Men det här är ingen seriös debatt.
Glenn Strömberg är inte Marco van Basten, och även om han vore det är Lars-Åke Lagrell definitivt inte Johann Cruyff.

2 Comments:

Fulham var ett f***hår från att signa en av de våra förra året. Då var han på väg att bli Bosman men idag lär vi få hysat betalt om intresset hos båda parter skulle ha vaknat till liv igen. Per Nilsson, glöm det :-)

6/27/2006 09:28:00 AM  

Skönt att så fort grönvita skriver om att silly season är död så händer det grejer. Förväntar mig en grym resume av sydafrikanens karriär i morgon.. tack på förhand. 

Posted by Anonymous

6/27/2006 02:07:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home