Thursday, June 29, 2006

On / Off

Eftersnacket på vårt virtuella stamhak i natt handlade mycket om Stoors briljanta insats vid 2-0 (Bayer Leverkusen, Fulham och Reading såg den) men mest av allt om PFO.

Vi hamnade i en intressant diskussion om huruvida Hammarbys berömda, för att inte säga ökända "avstängningspolicy" borde träda in om förhandlingarna med vår hemlighetsfulle norrman drar ut på tiden, och redovisar några av våra slutsatser och åsikter här.

Den första frågan som måste besvaras är nog om "avstängningen" ska ses som en bestraffning eller som en omprioritering. Som superpartisk fotbollssupporter med hjärtat i handen (d v s folk som vi) kan man förstås tycka att det ska vara ett mellanting, att det ska finnas ett element av bestraffning, markering, whatever gentemot en spelare som inte vill lämna ett klart besked om sin framtid.
Men samtidigt skulle det - om vi stoppar tillbaka klubbhjärtat i bröstet och börjar använda hjärnan också - kännas minst sagt obekvämt om KLUBBEN så påtagligt bestraffar en spelare som rent formellt inte gjort nåt fel.
En spelare tillhör klubben tills kontraktet går ut, eller tills han säljs. Simple as that.

Förresten visar den förra avstängningsrundan just på huvudproblemet. I det läget var Kennedy och Micke alldeles för värdefulla för att avstängningens "positiva effekter" (markering, press på underskrift) inte på långa vägar uppvägde de negativa (lagets viktigaste spelare och lagets främsta målskytt bänkas inför slutstriden, beslutet inte förankrat hos tränaren och spelarna, fansen rasar, media får krigsrubriker gratis, hela Allsvenskan skrattar). Så gick det ju som det gick också. Micke och Kennedy var strax tillbaka, en förlängde trots avstängningen, en gjorde det inte.

Däremot är det förstås helt ok att man väljer att prioritera framtidsnamn framför snubbar på väg ut. Det känns rentav jävligt sunt.
En spelare som har lång tid kvar på sitt kontrakt har därmed ett rent logiskt försprång i laguttagningen jämfört med en spelare som inte förlängt sitt kontrakt. Men försprånget är förstås inte oändligt. Är spelaren som inte förlängt så viktig för laget att han inte går att ersätta så är det så. Ibland måste man agera kortsiktigt. Det sportsliga går alltid först. Därför kommer det naturligtvis inte att bli aktuellt att bänka Ante Covic i höst - även om Benny var bra igår.

Vad gäller PFO är situationen delvis en annan. Där har Hammarby en nästan fullgod ersättare i Erkan Zengin, och därmed kan saker och ting ställas på sin spets om, vi säger OM det skulle bli aktuellt. Men vi hoppas givetvis att det snart offentliggörs att PFO har förlängt en jävla massa år, och att vi därmed aldrig får veta hur Hammarby skulle ha agerat...

Slutsatsen är hur som helst självklar. Bara "avstängning", eller, låt oss kalla det "petning" i stället, om det sportsliga priset inte blir för högt. Principer är bra, men inte om de kostar miljoner.

***

Apropå PFO verkar han vara i färd med att shoppa en ny lägenhet, om man ska tro den här artikeln (vi utgår, dåraktigt nog, från att den ligger i Stockholm). Om han vore på väg bort skulle det vara ett utomordentligt korkat drag rent privatekonomiskt, eftersom botten kommer att gå ur lägenhetsmarknaden inom ett halvår.
Och eftersom PFO som bekant är en ekonomiskt sinnad kille, är han säkert fullt medveten om det.
Eller så griper vi bara efter halmstrån.

***

Mer om matchen senare. Vi ska se den en gång till först. Älskade FanTV!

1 Comments:

Hey! Very Nice! Check out this website I found where you can make extra cash.
It's not available everywhere, so go to the site and see if you can find something. I found something and make
and extra $900 a month!

http://www.degree-programs-online.info/extramoney.htm

6/29/2006 06:24:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home