Monday, July 10, 2006

Korthus

Vi hade tänkt skriva något långt och ingående om hjärnsläppet som föregick 0-1 igår - något i stil med "Ville Gaxa visa sina offensiva kvaliteter också?" men sedan såg vi VM-finalen och uttrycket hjärnsläpp fick en helt ny innebörd.

Det känns på något sätt som om bokstaven Z devalverats lite. Idag finns det två frågor som plågar hela fotbollsvärlden - nummer ett är hur många världsmästare som fortfarande spelar i Serie A-klubbar när dagen är slut och nummer två är vad ända in i glödheta högröda helvete Materazzi egentligen sade.

Det var någon som, när han hostat sig fri från ölklunken han satte i halsen vid åsynen av tjurrusningen, yttrade en helt annan teori: Han måste *host* ha satt sig *harkl* rakt på en humla!

Fast det var nog något Materazzi sa.

Fel lag vann. Å andra sidan vete det fan om det fanns något lag som var rätt under det här sorgliga substittet för en fotbollsfest.

***

Nåväl. Apropå sorgliga substitut för fotbollsfester kan vi ju återgå till Gefle-matchen igår. Det var Gefle hemma (glöm ALDRIG Gefle hemma!) men det var gudskelov bara träningsmatch, halva laget var reserver och andra halvan slitna efter cupfiaskot (inte för att de kämpade sig blå, men det var ju typ varmt va...).

Ändå - nu känner vi igen oss igen. Hoppet och den höga svansföringen är som bortblåsta och helt plötsligt är alla livrädda för Öster (som har gjort sin första riskkapitalvärvning. Grattis! Vi skulle säga "Välkomna i klubben" men vi är ju som bekant inte med i den...). Yepp, motgångsbajarna är tillbaka och vädrar regntung morgonluft. Det har känts lite obekvämt att gå runt och vara kaxiga hela sommaren, men nu är det ångest och skyfall och allt är som det ska vara.
Underbart. Och vi är bara lite sarkastiska.

***

Gaxa. Det svänger. Paradoxalt nog tror vi inte att självmålet förändrar hans kontraktschanser över huvud taget. Det ingår nämligen inte i parametrarna. Vem vet, kanske det till och med sänker priset.

Petters ljumskar verkar vara paj också (källa: pappers-City), vilket innebär att Hammarby på tre dagar förlorat hela sitt innermittfält åtminstone för några veckor framåt.

Nu börjar det fan likna deja vu...

***

Ny avdelning: Idag för ett år sedan...
...var planhyran uppe för diskussion, utnämndes Petter till Allsvenskans 73:e bäste spelare och träningsstrejkade Totte kanske, eller kanske inte, beroende på vad man läste.

Vad gäller Petters placeringssiffra har den nog stigit. Förhoppningsvis har inte planhyran gjort detsamma. Illa nog som det är.

8 Comments:

Fick Gaxa testa på def mitt då?
Hur gick det?

7/10/2006 01:21:00 AM  

Han såg väldigt förvirrad ut och orsakade 0-2.
Ser mer ut som en kille för htff än för a-laget

7/10/2006 02:09:00 AM  

Såg faktiskt ut som Zidane fick sig ett rejält nyp i bröstvårtan i närkampen som föregick Ferdinandrusningen.
Micke

7/10/2006 03:56:00 AM  

Apropå finalen: I fotboll vinner alltid rätt lag !

Apropå Gaxa: Helt OK som mittback. Killen vågade till och med fylla på framåt. Som ytterback mot Odd Grenland var han godkänd den stund han lirade där. Som defensiv mitt igår var han öken.

7/10/2006 04:05:00 AM  

"Som mittback vågade han fylla på framåt"

Ursäkta, men sen när var mittbackens offensiva utflykter mer än en marginalanteckning i den positiva kolumnen?

De offensiva utflykter jag såg, var de från en provspelare som desperat vill imponera. Vid ett (1) tillfälle tyckte jag att det var en väl genomtänkt offensiv raid, och det var efter hörnan. Men frågan var då närmast - vad i helvete gjorde vår mittback så högt upp i banan vid en motståndarhörna?

Dessutom, en mittback som inte vinner några nickdueller, och inte klarar av att gå upp i rygg på anfallarna är inte en bra mittback. hur följsam han än är vid snabba omställningar emot. Sorry.

Eventuellt håller han som ytterback - han spelade onekligen som en - men på den positionen har vi ju faktiskt mycket bra täckning i år.

/Flugan på väggen

7/10/2006 09:12:00 AM  

"Ursäkta, men sen när var mittbackens offensiva utflykter mer än en marginalanteckning i den positiva kolumnen?"

I sammanhanget kan vi inte låta bli att länka till det här mästerverket.

Därmed inte sagt att juryn inte fortfarande är ute vad gäller Gaxa.

7/10/2006 09:50:00 AM  

runa till fulham,
http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,854805,00.html 

Posted by micke

7/10/2006 10:56:00 AM  

...gvsu.

Precis. Kan du inte ens hitta en länk där en mittback tryckt in bollen? Att Starken inte hann tillbaka efter en hörna 2001 räknas INTE;-)

Allvarligt talat, visst är det bra med en innerback som kan följa med upp ocg överbelasta ett försvar, men vad jag menar är att man kanske först och främst ska se till hur den blivande mittbacken gungerar som just mittback.

/Flug-fan på väggen.

7/10/2006 01:36:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home