Friday, July 07, 2006

32 grader i helvetet

Det blir alltså en bloggfödelsedag som kanske inte i första hand går i firandets tecken, så låt oss försöka bibehålla balansen genom att stöka undan den sorgliga ursäkten till Hammarbymatch igår så snabbt som möjligt.

Det är för varmt och för soligt för att vi ska kunna förmå oss att gå in i detaljkritik kring vad som var fel - det syntes dessutom så bra ändå - men vi kan inte låta bli att dra ett par surmagade kommentarer.

1. Vad fan var det i vattenflaskorna egentligen? Bira? Det har som bekant hänt förr.
2. Vi vill minnas att Hammarby i våras hade Sveriges bästa backlinje. Ring Efterlyst och meddela att fyra män i 20-30-årsåldern kidnappats och ersatts av onda kloner. Man kanske borde ringa någon UFO-expert först, förresten.
3. Gaxa kom nog lite närmare ett kontrakt, om man säger så. Om han nu fortfarande tycker att Bajen är ett så jävla hett alternativ.
4. Vi kommer aldrig, aldrig, aldrig att vinna cupen.

Cupen ja. Vi tar den på allvar - åtminstone sportsligt - men om man nu nödvändigtvis ska gå på en käftsmäll så är det mindre dåligt att det sker nu än i Allsvenskan. Vi hoppas förstås att Öster får sota för det här, men vi känner en oro som inte riktigt funnits där på länge. Man glömmer så fort.

Oron blir förstås inte mindre av att Mikkel sannolikt är borta hela hösten och att påstå att Fischbein inte övertygade i den rollen igår är att ta till gruvliga underdrifter. Visst kunde väl Gaxa spela defensiv mittfältare? Vi hoppas det. Alternativet är annars Petur, som må vara frisk från sin bihåleinflammation men som såg slitnare ut än någonsin, eller att byta Jensen mot Jensen, men har man synpunkter på Mikkels tempo så lär det inte bli bättre med Jocke.

Men som sagt,lik förbannat fortsätter solen att skina, och därmed får det räcka så här så länge.

4 Comments:

Så jävla usel var inte matchen i går, tycker jag. Det var en svacka på ca 15 minuter som förstörde allt. Hade Runa satt sitt friläge i första halvlek hade det runnit iväg till de vanliga Helsingborg-hemma-siffrorna, det är jag helt överygad om. Helsingborgarna var toktaggade av att spela med Benke Hansson medan Hammarby inte alls var lika fokuserade. Det som verkligen oroar är Mikkels skada. Det är nu vi får se om den mentala tränaren har lyckats med sitt jobb - blir Bajen ett gäng gamnackar som tycker synd om sig själva för att Mikkel är borta eller lyfter sig alla i kragen för att täcka upp? Tyvärr såg det på Petter Andersson ut som om han hängde mer än någonsin med huvudet efter att Mikkel hade försvunnit. Jag skulle hellre se Pablo på offensiv innermitt mot Öster, för Pablo kan något som Petter inte kan - ta emot bollen felvänd med en markering tätt inpå ryggen och ändå lyckas komma förbi sin gubbe. Dessutom har Pablo en speluppfattning som är vida överlägsen Petters. Jag har alltid tyckt att Pablo och Petter borde byta med varandra - Petter är mycket bättre som forward än som mittfältare och Pablo har det mesta som en innermitt ska ha, men som anfallare springer han mest offside. Pablo har dessutom ett riktigt hyggligt distansskott, även det något som Petter saknar.

7/07/2006 02:13:00 AM  

Håller med föregående talare om Pablo och Petter.
Petter är och förblir en löpare med bra teknik. Någon vidare blick för spelet har han inte visat hittills, under den tid han spenderat i Hammarby. *en formulering jag vände, vred, vred om, och förvandlade många gånger innan jag tryckte ner "publish"*
Pablo har det mesta som krävs av en offensiv fotbollsspelare utom kyla i avsluten.
Att få de båda herrarna att byta plats vore ett bra första steg.
Mikkels skada, ja... Med fler försvarare på ingång efter skada så ska vi nog kunna lösa den ekvationen på något sätt. Mitt förslag? David Johansson som deffmitt.

7/07/2006 03:17:00 AM  

Vad som hände igår var att Dubbel-Gunnar för första gången visade att han är en orutinerad kille från en sämre liga. Och det visade sig också att det inte är bra för formen att turista i Tyskland.

Annars tycker jag att spelet var ok. Lite semesterkänsla på löpviljan.

Men vad fan kommer den där Benke ifrån för kärringliga? Kramp efter 55 min?? Det är nästan roligare än den där målvakten i VM som fick kramp.

Petter hade som sagt ingen vidare dag. Men därifrån till att byta ut honom mot Pablo är steget långt. (Till skillnad mot folks minne - uppenbarligen)

/Flugan på väggen

7/07/2006 03:44:00 AM  

David som innermitt var en tanke som slog även mig. Fast frågan är om han har passningsspelet för det? Fast det är klart, han är grym i luften offensivt så han kanske skulle bidra mycket i det offensiva. Dock är ju frågan var David står formmässigt efter fyra månaders frånvaro, så i alla fall inledningsvis är nog Fischbein ett säkrare kort.

En sak är hur som helst säker - med Mikkel skadad så saknar i alla fall jag Micke Andersson som alternativ på hans position.

7/07/2006 04:05:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home