Monday, July 10, 2006

Helt överjävla intressanta tider

Vi hade just planerat att skriva ett inlägg på temat "Nu är det kris igen, för det har Aftonbladet sagt", när vi visa av tidigare skador gjorde ett sista internetsvep och insåg att verkligheten återigen sprungit förbi oss.

Björn Runström uppges ikväll vara "klar" för Fulham (i och för sig vet vi att uttrycket inte betyder så mycket när det gäller Bajen och värvningar in och ut) och vår "vad var det vi sa"-motor går in i overdrive.
Vad var det vi sa, del 1: Ett treårskontrakt innebär inte att man är klar för klubben i tre år. Okej, den är ganska obvious.
Vad var det vi sa, del 2: Att Fulham har haft ögonen på Björne tidigare.

Sedan är det den där "Vad var det vi sa, del 3" som vi hoppas att vi har fel om. Men vi tror - vi vet inte, men vi skulle bli väldigt glatt överraskade om så inte vore fallet - att det finns en försäljningsklausul i Björnes kontrakt. Helt enkelt för att det verkar logiskt.
Även om Bajen i morgon kommer att basunera ut att detta är klubbens största försäljning genom tiderna (för det kommer det med stor sannolikhet att vara) betyder det som bekant inte så mycket. Då handlar det inte om att klubbarna "kommit överens"
Därmed inte sagt att det inte kan handla om en respektabel summa, men vi är pessimistiska tills motsatsen bevisats.
Övergångsklausuler ska vara hemliga, kanske någon invänder. Javisst -- men i den krassa verkligheten är det oftast så att köpande klubbar verkar ha ett sjujävla sjätte sinne för dem. Vad det beror på ska vi låta vara osagt. Och vi vet som sagt inte - vare sig om det finns en klausul eller om Fulham i så fall känner till den.
Men vi hoppas i så fall att Hammarby dragit lärdom av erfarenheterna från Sören Larsen-affären och att åtminstone ett set i den långa, ångestladdade kontraktspingismatchen i höstas gick ut på att Hammarby ville garantera en skälig betalning.

Som sagt, vi hade tänkt skriva ett lite surmagat inlägg om att det är kris, för det har Aftonbladet sagt.
Sedan sprang verkligheten ifrån oss.
Nu är det kris, på riktigt.

Ända fram tills Mikkel bars ut mot Helsingborg, för 1, 2, 3, fyra dygn sedan, fanns det all anledning för oss bajare att vara lite extra kaxiga. Sedan dess har det varit en brant rutschkana ner i det helvete vi är vana vid. Och fallet blir så mycket tyngre när det kommer från hög höjd.

I nuläget, om Björne nu säljs och med rådande skadeläge, ingår Fischbein, Pablo och Erik - tre spelare som är att betrakta som milt sagt omdiskuterade - i den egentligen, i verkligheten enda aktuella startelvan.
Och vi tar återigen fram kulramen och konstaterar att det nog är åtminstone 11 poäng kvar till nytt kontrakt.

Och det vi just nu klamrar oss fast vid för att inte förlora förståndet är vetskapen om att Bajen brukar vara bäst när det blåser.

To be continued.

13 Comments:

Fanfanfan!!!
Blir nog inget guld nu... Fan!!! Kunde han inte vänta lite? Han har ju Bajen-hjärta och chans till guld... Fan!!! Skit!

/Johan

7/10/2006 12:36:00 PM  

Rätt av Runan, Bajen måste släppa spelare som får chansen. Får dock hoppas att ni har rätt gällande kontraktet. 

Posted by Nisse Tuta

7/10/2006 12:48:00 PM  

Men va f+n..bajen har ju så bred och kompentent trupp? Nog ska ni klara några smällar. Fishbein, Samba mfl är ju givna i vilket annat allsvenskt lag som helst enligt bajarna. Det är bara köra på.

7/10/2006 01:15:00 PM  

Hoppas ni får stålar för spelaren bara, en svensk tradition att bli skinnade av utländska klubbar.

7/10/2006 01:27:00 PM  

Jag tror inte på någonting, inte någonting, kvällstidningarna skriver innan det är bekräftat, konfirmerat, ivägskickat, samt bläcket har torkat.
Publish and be damned!

7/10/2006 01:50:00 PM  

Ni tror väl inte att Runa skrev på ett klausulfritt kontrakt när han förlängde? 

Posted by stång

7/10/2006 03:02:00 PM  

stång: Nej, det tror vi inte. Det är hela poängen med inlägget.

7/10/2006 03:06:00 PM  

Jaha - hur fan ska vi göra?
PFO o Paulinho på topp jeff vänster erkan höger och erik o pablo slåss om offmitt?

vågar vi ha fiskbenet på defmitt eller ska vi flytta upp petur?

men vem fan ska vi ha där bak då - är sulan hel snart nån gång?

eller jeff och pålle på topp?
fsn
fan
fan

micke

7/10/2006 03:12:00 PM  

gvsu: sorry, är skittrött,, ;) orkade inte läsa hela 

Posted by stången

7/10/2006 04:34:00 PM  

Det finns ju olkia grader av helvete..

Vi får tänka på att Runa faktiskt kritade på nytt kontrakt istället för att gå som Bosman, det ska han ha all heder för. Att han sedan begär en försäljningsklausul är ju helt logiskt också om man försöker se det med icke-grönvita-ögon.

Så: vi får (enl. AB) knappt 10 miljoner för en spelare som är värd minst det dubbla MEN som vi kunde sumpat utan att få en spänn för ett halvår sen.

7/10/2006 11:41:00 PM  

Liten fråga: har ni fått allt detta ni skriver bekräftat än? Eller är det KANSKE bara en tidningsanka? Kanske går förhandlingarna trögt? Kanske vill de bara prata med Björn, inför framtiden? Kanske Björn själv föredrar att hellre spela i ett land där dom inte serverar stekt ägg, vita bönor och korv till frukost?
Jag tror på bekräftelser.
Inget annat.
Innan något är bekräftat är det bara att betrakta som en möjlig tebjudning på Harrods...

7/11/2006 05:44:00 AM  

såg runa och jeff på fredsgatan 12 runt klockan två söndags natt. då var han alltså inte i london.  

Posted by johan

7/11/2006 03:15:00 PM  

Fan oxå... hoppas att de nu köper Egueren. då blir mittfältet ändå helt ok temporärt men anfallat är ju värre. man måste köpa en riktigt bra ersättare om man ka klara att hålla placeringen och ta guld i år, fan oxå. Zlatan till bajen 

Posted by Samba

7/12/2006 02:19:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home